• BIST 9044.64
  • Altın 3679.498
  • Dolar 37.6365
  • Euro 40.4936
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 10 °C

Yunanistan kapıda vizeyi bir yıl uzattı, listeye iki ada daha ekledi

Yunanistan kapıda vizeyi bir yıl uzattı, listeye iki ada daha ekledi
Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki 10 adayı ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarına yönelik kapıda vize uygulamasını 1 yıl uzattığı, listeye 2 adanın daha eklendiği belirtildi

ATİNA  -Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki 10 adayı ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarına yönelik kapıda vize uygulamasını 1 yıl uzattığı, listeye 2 adanın daha eklendiği belirtildi
Yunanistan, Ege Denizi'ndeki 12 adayı bir haftaya kadar ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları için uygulanan vize programını bir yıl uzattı.

Avrupa Komisyonu'nun onayının ardından, turist vizesi programının Nisan 2026'ya kadar uzatılacağı bildirildi. Ayrıca, başlangıçta belirlenen 10 adadan oluşan listeye Patmos ve Semadirek adalarının da ekleneceği belirtildi.

Türk vatandaşlarının Yunan adalarını ziyaret etmelerine olanak tanıyan kapıda vize anlaşması, Aralık 2023'te imzalanmıştı.

yunanistan--002.jpgYunanistan turizm sektörü, geçen yıl boyunca programın başarılı bir şekilde uygulanmasını memnuniyetle karşıladığını ve iki halk arasındaki bağları güçlendirmeye olan olumlu katkısını kabul ettiğini ifade etti.

Mart 2024'te başlatılan program kapsamında, Rodos, Kos, Sisam, Midilli, Sakız, Leros, Sömbeki, Limni, Kalimnos ve Meis adalarına yönelik Türk vatandaşları için 100 binden fazla ziyaret vizesi verildi.

Bu haber toplam 209 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.