Başlıktaki mecazı anlamayan yoktur umarım.
Amacım, başarılı olmakla ilgili tersten gidip bir farkındalık oluşturmak. Doğaldır ki, hiçbir ekip yöneticisi çuvallamak istemez. Hepsinin amacı, başarılı işler yapmaktır.
Ben size, ekipleri çuvallatan yöntemleri anlatayım, siz de bunların tersini yapın.
Mesela, ekibinizin her bir üyesine mikro yönetim uygulamakla başlayabilirsiniz.
Ekip kararlarına güvenmeyin.
Her hafta birkaç kez toplantı yapın. Yoğun gündemler olsun. Süreçleri inceleyin. Her bir ekip üyesinin çalışma yöntemlerini mercek altına alın. Asla boş bırakmayın.
Zamanınızın çoğunu, insanların hatalarını bulmak için harcayın. Bu hataları uzun uzadıya konuşun ve hatalı olana adeta merhamet ediyormuş gibi bir hava yaratın.
Aşırı denetim uygulayın.
Ekip arkadaşlarınız, başarmak için değil, sizin gazabınıza uğramamak için çabalasınlar.
Onların kendi başlarına karar vermelerine müsaade etmeyin. Hatalarından öğrenmelerinin önüne geçin. Her hatada yerin dibine geçmelerine neden olun.
İnsanlara gerekli araçları temin etmeyin.
Süreçlere dahil olmalarını önleyin. Böylece amaçsızca ortalarda gezinirler. Daha fazla hata yaparlar. Bu da size, hata arama detektifliğinde kariyer yapma şansı verir.
Bırakın, ekibiniz gündemler, gereksinimler gibi hususlarda sadece sizin zihninizi okumaya çabalasın. Onlara net, anlaşılır ve kolay anlaşılacak bilgiler vermeyin.
Başarıya odaklanmayı küçümseyin.
Şirketin başarısına odaklanmaktan ziyade, kişisel kariyerine önem verenlere daha fazla zaman ayırın. Onlara özel ilgi gösterin.
Ekibin başarılarını küçümseyin. Onların şımarmasını önlemek gibi bir feodal gerekçe ile vicdanınızı rahatlatmaya çalışın. Minik kazanımları görmezden gelin.
Çalışanlarınızın tutunacağı tek dalın siz olduğunuz algısını yaratın. Ekibin hayatta kalması için can simidi olduğunuz mesajını sık sık tekrarlayın.
Ekip içindeki zehirli davranışları asla gündeme almayın. Böyle bir şey yokmuş gibi davranın.
Yüksek egolu insanları destekleyin.
Zamanı verimli kullanan ve böylece kısa sürede başarılı işler çıkaranları küçümseyin. Tam tersine uzun süreli ama boş çalışma yapanları takdir edin.
Çok sık toplantılar planlayın.
Ekip içindeki güçlü insanlara daha fazla söz hakkı verin.
Bir korku kültürü yaratın.
Ekip üyelerinin özel yaşam ile iş arasında bir denge kurma çalışmalarına soğuk bakın.
Şirkete sadık olan ve değer katanlarla, bunu yapmayanlara aynı gözle bakın.
Uzun zamana yayılabilecek işleri bile acil olarak duyurun. Ekibi strese sokun.
Gündemi gereksiz detaylarla doldurun.
Dikkatleri dağıtın.
Ekibinizin üyelerine zaman ayırmayın. Bire bir görüşmeler yapmayın. Duygularını anlamak için çaba harcamayın. Onların sorunlarını araştırmayın.
Gözlerinde, size mükemmel bir lider olarak baktıklarına dair işaretleri arayın.
Konuşmalarında size olan şükranlarını ifade etmeye zorlayın.
Ekibinize özerklik tanıma konusunu tabu olarak görün. Hepsi her zaman sizin bilginize, talimatlarınıza ve etkinize açık kalsınlar.
Ekibin işleyiş çarkının sadece sizin düşünceleriniz ve talimatlarınız ile döneceği algısını yaratın ve her fırsatta bunu hissettirin.
Destek talep ettiklerinde, onlara bunun zayıflık olduğu mesajını verin.
Bunları yapın.. Ekibin başarısız olacağından emin olabilirsiniz.