• BIST 9002.34
  • Altın 2983.758
  • Dolar 34.2178
  • Euro 37.1139
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 5 °C
  • Antalya 18 °C

Yolcu gemisinen yıldızlar ve kuzey ışıkları şöleni

Yolcu gemisinen yıldızlar ve kuzey ışıkları şöleni
Gün batımında güverteye çıktığınızda daha önce hiç görmediğiniz şeyleri göreceksiniz. Gün batımından önce büyüleyici alacakaranlık ışınlarını izlersiniz.

LONDRA- Eğer daha önce bir yolcu gemisinde bulunduysanız, bunun, içinden geçtiğiniz manzaralar kadar büfeler ve kafa karıştırıcı derslerle de ilgili olabileceğini bileceksiniz.

Ancak gün batımında güverteye çıktığınızda daha önce hiç görmediğiniz şeyleri göreceksiniz. Gün batımından önce büyüleyici alacakaranlık ve antialacakaranlık ışınları. Venüs'ün pembe kuşağı ve Dünya'nın gökyüzünü yutan güçlü gölgesi. Belki de güneş şimdiye kadar gördüğünüz en düz ufkun altında kaybolurken ortaya çıkan anlaşılması zor "yeşil ışık" bile.

Hava kararmadan önce bile oluyor.

Yıldızlara bakma etkinliklerini destekleyen İngiltere merkezli bir kuruluş olan Go Stargazing'in kurucusu ve sosyal yardım gökbilimcisi Neill Sanders, bir röportajda "Yolcu gemisinde yıldızları izlemeye gitmenin en iyi nedeni, ışık kirliliğinden uzak olmanızdır" dedi. "Karadaki en karanlık noktalarda bile ufukta her zaman bir miktar ışık kirliliği vardır."

Ayrıca kuzey yarımküreden güneye doğru yelken açarsanız önünüze yepyeni bir yıldız dünyasının açıldığını da belirtiyor. "Ekvatorun güneyine, güney yarımküreye doğru yelken açtığınızda, gökyüzünün evden göremediğiniz bölgelerinde Samanyolu'nun galaktik merkezini ve Macellan Bulutları'nı görmeye başlarsınız" dedi.

Açık bir gecede güvertede garip yıldızları ve takımyıldızları seçmek çok zor. Sanders, "Geceleri güverteye çıkıp okyanusun ortasında, yalnızca siz ve görebileceğiniz binlerce yıldızla kalarak normal hayattan kaçabilirsiniz" dedi. Denizdeyken ayın doğuşunu veya hilalin okyanusa batışını izlemek bile çok özel bir deneyim olabilir.
kuzey-isiklari.png

Sanders, denizdeki gece gökyüzü manzaralarından o kadar memnun ki, kısa süre önce kendisini ve Birleşik Krallık'tan çıkacak 26 yolculukta özenle seçilmiş gökbilimcileri ağırlayacak olan Fred Olsen Cruise Lines'a yıldız gözlem seansları düzenleme fikrini ortaya attı. (Liverpool, Newcastle, Dover, Southampton ve Portsmouth) 2024 yılına kadar Norveç, İzlanda, Azor Adaları ve Kanarya Adaları yakınındaki Kuzey Kutup Dairesi'ne yapılıyor.

Seyahat programları arasında Aralık ayında Noel'de Kuzey Işıklarının İzinde, Nisan ayında Azor Adaları ve Madeira'nın Doğal Harikaları ve Yaban Hayatı yer alıyor.

Go Stargazing ayrıca Mart ayında kuzey ışıkları yolculuklarından ikisi için bir ödül çekilişi düzenliyor. Sanders, "Bu harika bir zamanlama çünkü güneş enerjisi aktivitesi artıyor, bu da 2024'ü kuzey ışıklarında bir yolculuk için mükemmel kılıyor" dedi.

Tüm yolculuklar, yıldız gözlemi ve yukarıdaki yıldızlar ve takımyıldızların lazer rehberli turlarıyla ilgili sunumlar içeriyor. Bazı konuklar meteor yağmurlarını, ay doğumlarını ve kuzey ışıklarını görebilecek. Kuzey yarımkürede sezon daha yeni başladı ve Fred Olsen Cruise Lines'ın Bolette gemisinin 1.338 şanslı konuğu gezegendeki toplam gökyüzünü gören son insanlar olacak. 8 Nisan 2024'te güneş tutulmasına götürüyor.

Bu haber toplam 1046 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.