• BIST 9758.14
  • Altın 2830.064
  • Dolar 34.0499
  • Euro 37.8975
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • Antalya 26 °C

Yeni Zelanda turist vergisini üç katına çıkarıyor

Yeni Zelanda turist vergisini üç katına çıkarıyor
Yeni Zelanda, Uluslararası Ziyaretçi Koruma ve Turizm Vergisi'ni (IVL) 1 Ekim'den itibaren 35 Yeni Zelanda dolarından (22 $) 100 Yeni Zelanda dolarına (62 $) çıkarıyor.

WELLINGTON - Yeni Zelanda'nın göllerini, dağlarını, bisiklet yollarını ve şarap evlerini ziyaret etmek artık daha pahalı olacak çünkü ülke, Uluslararası Ziyaretçi Koruma ve Turizm Vergisi'ni (IVL) 1 Ekim'den itibaren 35 Yeni Zelanda dolarından (22 $) 100 Yeni Zelanda dolarına (62 $) çıkarıyor.

Yeni Zelanda Misafirperverlik ve Turizm Bakanı Matt Doocey, haberi duyuran açıklamasında , "Uluslararası turizmin yerel topluluklara maliyetleri de var. Bunlar arasında bölgesel altyapı üzerinde ek baskı ve koruma alanımızdaki daha yüksek bakım ve onarım maliyetleri de yer alıyor." dedi.

İlk olarak 2019'da tanıtılan IVL, ülke genelindeki çevre koruma maliyetlerini karşılamaya yardımcı olmayı amaçlıyor. Doocey'e göre, uluslararası turistler Mart 2023 ile Mart 2024 arasında Yeni Zelanda'da 11 milyar dolardan fazla harcama yaptı.

yeni-zelanda.jpgAncak herkes bu fiyat artışından memnun değil.

Ülke çapındaki seyahat endüstrisi profesyonellerinden oluşan bir konsorsiyum olan Aotearoa Turizm Endüstrisi (TIA) kararı eleştirdi

Grup bir bildiride, "Yeni Zelanda'nın turizm toparlanması dünyanın geri kalanının gerisinde kalıyor ve bu küresel rekabet gücümüzü daha da zayıflatacak" dedi. Grup, Yeni Zelanda'nın uçuşların daha bol ve giriş ücretlerinin daha az engelleyici olduğu Kanada ve İngiltere'ye turist kaybedeceğine inanıyor.

İlgili makaleYeni Zelanda başbakanı, uçağı bozulduktan sonra ticari uçağa bindi

Yeni Zelanda'yı ziyaret eden turistleri etkileyecek tek ek maliyet IVL değil.

Turist vizesi ücretleri 1 Ekim'den itibaren 131 dolardan 211 dolara çıkacak.

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Singapur, Japonya ve Meksika dahil 60 ülke ve bölgenin vatandaşları, turizm amaçlı ülkede üç aya kadar kalmalarına izin verecek bir vize muafiyetinden yararlanma hakkına sahip olarak Yeni Zelanda'ya girebilirler. Bu pasaportlara sahip gezginlerin yine de bir e-vize almaları ve IVL ödemeleri gerekmektedir.

Yeni kurallar nedeniyle hükümet, vizelerin bu yıl işlenmesinin daha uzun süreceğini tahmin ediyor. Immigration New Zealand, Noel tatili döneminde ziyaret etmeyi uman kişilerin en geç 15 Ekim'e kadar turist vizesi başvurusunda bulunmaları gerektiğini ve Ay Yeni Yılı için gelmeyi planlayanların başvurularını 15 Kasım'a kadar yapmaları gerektiğini duyurdu.

İster IVL, ister erişim ücreti, ister seyahat teşviki olarak adlandırılsın, " turist vergileri " şu anda seyahat sektöründe en çok konuşulan konulardan biri.

Venedik'ten Butan'a kadar dünyanın dört bir yanındaki yaklaşık 60 destinasyon, gezginlerden sadece girip ziyaret etmeleri için bir tür ücret talep ediyor - yemek, otel veya giriş biletlerinin maliyetleri hariç. Bu turist vergilerinin olduğu yerlerin neredeyse tamamı, bu ücretin aşırı turizmin yol açtığı tıkanıklığı, çevresel hasarı ve diğer yan etkileri telafi etmek için gerekli olduğunu söylüyor.

Ve bu ücretlerin yakın zamanda ortadan kalkacağı da görünmüyor. İskoçya'nın Edinburgh şehri ve İsviçre'nin Zermatt şehri gelecekte ücret talep etmeyi düşünen yerler arasında.

Galler'deki Bangor Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre , turist vergisi uygulanan yerleri "turistlerin ziyaret etmekten vazgeçtiğine" dair çok az kanıt bulunuyor.

Bu haber toplam 330 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.