• BIST 8876.22
  • Altın 2877.277
  • Dolar 34.2018
  • Euro 37.5403
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 22 °C

Vizede Türk vatandaşlarına yeni yasak!

Vizede Türk vatandaşlarına yeni yasak!
Türkiye'ye döndükten sonra pasaport giriş-çıkış bilgilerini mail yoluyla iletmeyen yolcular hakkında hukuki işlem başlatılacağı belirtilirken, bu uygulama ile vize verme oranı yüksek ülkelere yapılacak başvuruların engellenmesi planlanıyor.

İSTANBUL - Schengen vizesi başvurularındaki artış, Avrupa ülkelerinin Türk vatandaşlarına yönelik yeni kısıtlama kararları almasına neden oldu. Yapılan son uyarıda, Türkiye'ye döndükten sonra pasaport giriş-çıkış bilgilerini mail yoluyla iletmeyen yolcular hakkında hukuki işlem başlatılacağı belirtilirken, bu uygulama ile vize verme oranı yüksek ülkelere yapılacak başvuruların engellenmesi planlanıyor.
Türkiye'de görülen yüksek enflasyon, milyonlarca vatandaşın tatil planlarında yurt dışı seçeneklerini değerlendirmesine neden olurken, bu durum yaz aylarında yapılan vize başvurularında rekor artış görülmesine yol açtı. 
schengen-vizesi-001.jpgSchengen vizesine yönelik başvurular tarihi seviyelere yükselirken, Türk vatandaşlarının Avrupa ülkelerinden aldığı vize ret oranı da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Türkiye'den yapılan başvuruları azaltmak amacıyla bir dizi değişikliğe giden Schengen ülkeleri, yeni uygulamada Türk vatandaşlarına yönelik ek kısıtlamalar getirirken, bu değişikliklere uymayanlar hakkında ise yasal işlem başlatılacağını belirtti. 

BU BELGELERİ GÖNDERMEYENLER HAKKINDA HUKUKİ İŞLEM BAŞLATILACAK

Türk vatandaşlarının vize başvurularına son yılların en yüksek ret oranını veren Avrupa ülkeleri, milyonlarca vatandaşın alternatif arayışlara girmesine neden olmuştu. 

schengen-vizesi-002.jpg

Türkiye'den yapılan vize başvurularına aylar sonrası için randevu tarihi veren Avrupa ülkeleri, son olarak Türk vatandaşlarına yönelik 'uygun kullanım kontrolü' uygulamasını hayata geçirdi. 
Schengen bölgesinde yer alan ve vize verme ihtimali daha yüksek ülkelere yapılan başvuruları engellemeye yönelik uygulama ile Türk vatandaşlarından ülkelerine döndükten sonra pasaport giriş-çıkış kaşelerini mail yoluyla iletmeleri istenildi. Bu talebi yerine getirmeyen kullanıcılar hakkında 'uygunsuz kullanım' gerekçesiyle hukuki işlem başlatılacağını belirten İtalya ve Macaristan konsoloslukları, şu mesajı paylaştı:

"Seyahat dönüşü itibarı ile pasaport giriş çıkış kaşelerini mail yolu ile tarafımıza iletmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde resmi kurumlarda adınıza hukuki işlem başlatılacaktır." 

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.