• BIST 9685.49
  • Altın 2808.259
  • Dolar 33.956
  • Euro 37.7275
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 30 °C
  • Antalya 28 °C

Visit Jersey'in çağrısı ile tatilci sayısında artış oldu

Visit Jersey'in çağrısı ile tatilci sayısında artış oldu
Visit Jersey'nin Genel Müdürü Tricia Warwick, Ocak ayından Mayıs ayına kadar adaya gelen tatilci sayısında yüzde 17'lik bir artış olduğunu bildirdi .

İNGİLTERE / JERSEY ADASI - Visit Jersey'nin genel müdürü, yılın ilk yarısında Jersey'i ziyaret eden tatilcilerin sayısında %17'lik bir artış olduğunu söyledi. Turizm Müdürü, yılın ilk aylarında Jersey'i ziyaret eden kişi sayısının geçen yıla göre daha fazla olduğunu söyledi. Adanın tanıtımını yapan Visit Jersey'nin Genel Müdürü Tricia Warwick, Ocak ayından Mayıs ayına kadar adaya gelen tatilci sayısında yüzde 17'lik bir artış olduğunu bildirdi .
Jersey Adası, Avrupa kıtasının batısında, Büyük Britanya'nın güneyinde bulunan ve Manş Denizi'nde yer alan Manş Adaları'ndan biridir. Adanın kendine ait bir yönetimi olsa da İngiltere tarafından temsil edilmektedir. Jersey, Alderney, Guernsey ve Sark adalarıyla birlikte çeşitli adacıklardan oluşmaktadır. Jersey Adası'nın ünlü yerel inekleri ve sarımsı sütü bulunmaktadır.
Bölge kuzey sahilinde Manş Denizi, batıda granit, doğuda kireç taşı tepeleriyle çevrili bir bölgedir. Bölgenin merkezinde uzun bir sahili bulunmaktadır. Yüksek çalılar arasında küçük tarlalar Normandiya Çıkarması'ndaki işgalci güçlere önemli sorunlar çıkarmıştır.
Siyasi yorumcu John Henwood, Jersey bakanlarını turizme daha fazla yatırım yapmaya çağırdı ve Visit Jersey'nin yetersiz fonlandığını söyledi. Son 39 yılda adada 75 kez tatil yapan Steve ve Vanessa Butcher, Jersey'in pahalı olmasına ve geçmişe kıyasla daha az otel ve eğlence mekanına sahip olmasına rağmen, kendileri için "evden uzakta bir ev" olduğunu söyledi.

-visit-jersey.jpgWarwick, Jersey'de bu yılın Ocak-Mayıs ayları arasında 98.900 tatilcinin bulunduğunu, geçen yılın aynı dönemindeki 84.800 ziyaretçiye kıyasla 14.100 kişilik bir artış olduğunu söyledi.

Visit Jersey'nin yaz sezonunun iki yanındaki ara aylarda daha fazla ziyaretçi görmek istediğini söyledi.

"Sezon dışında buraya gelmek için cazip bir sebep haline getirmek için neler yapabileceğiniz üzerinde çalışıyoruz. Jersey'in tarihi, mutfak kültürü ve açık hava aktivitelerinden bahseden yazar, "Bunların hepsi, ivme kazandırmaya çalıştığımız şeyler." dedi.

-visit-jersey-001.jpg
SEZONU UZATIN

Henwood, Visit Jersey'nin daha iyi bir bütçeye sahip olması halinde daha fazla turist çekebileceğini ve Mayıs ile Ekim ayları arasındaki etkinliklerin bu konuda anahtar olabileceğini belirterek. "Bunun misafirperverlik sektörü için çok faydalı olacağını düşünüyorum, çünkü bazen yataklar dolu olmazken bile doluluk oranı artacaktır. Sezon aylarını daha fazla geliştirerek, sezonu daha uzun hale getirmek için etkinlikler ve diğer yollarla sezonları ileriye itersiniz" diye ekledi.

Bu haber toplam 488 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.