• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • Antalya 14 °C

UNESCO mirasımız 'Islık Dili' için çalıştay yapıldı

UNESCO mirasımız 'Islık Dili' için çalıştay yapıldı
Kültür ve Turizm Bakanlığı “Islık Dili Koruma Eylem Planının Revizyonu Çalıştayı” çalışmalarına yön veren koruma eylem planlarının revizyonuna yönelik çalışmalarına hız verdi.

GİRESUN - UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki 17 unsuruyla 178 ülke arasında en çok unsur kaydettiren ilk 5 ülke içinde yer alan Türkiye, somut olmayan kültürel miras değerlerini koruma ve yaşatma çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.  Kültür ve Turizm Bakanlığı bu çalışmalarına yön veren koruma eylem planlarının revizyonuna yönelik çalışmalarına hız verdi.

islik-dili.jpg

islik-dili.jpegBakanlık Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ile Giresun Valiliği koordinasyonunda 31 Ekim ile 01 Kasım tarihleri arasında “Islık Dili Koruma Eylem Planının Revizyonu Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Giresun’da düzenlenen çalıştaya Giresun, Ordu ve Gümüşhane illerinden miras taşıyıcıları, eğitimciler, muhtarlar, il ve ilçe belediye temsilcileri ile akademisyenlerin katılımı yoğun oldu.

islik-dili-001.jpg

Yol Haritası Belirlendi

“Islık Dili Koruma Eylem Planının Revizyonu Çalıştayı” Türkiye’nin UNESCO Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine kayıtlı tek unsuru olan Islık Dili’nin, 2017 yılında tamamlanan kayıt süreci sonrasında, koruma çalışmalarının ve güncel durumunun gözden geçirilmesi, eksikliklerin giderilmesi ile yeni tedbirler alınmasını sağlamak üzere düzenlendi.

islik-dili-002.jpgIslık Dili’nin geleceğe aktarılması için bir yol haritası belirleyen Bakanlık, benzer çalıştayları Türkiye’nin UNESCO listelerinde kayıtlı diğer unsurlarına yönelik olarak da gerçekleştirecek.

islik-dili-004.jpgKaradeniz Bölgesinin zorlu coğrafi koşulları sonucu ortaya çıkan, ülkemizin kültürel belleğinin ve zenginliğinin önemli ifadelerinden biri olan Islık Dili, yüzyıllara ve teknolojik gelişmelere adeta meydan okuyarak günümüze kadar ulaşan önemli kültürel miraslarımız arasında.

Bu haber toplam 2988 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.