Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde yapılan yeniliklere ayak uydurmak zorundayız. Ama gelin görün ki bu bir güç meselesidir. Eğer ekonomik gücünüz varsa, teknoloji sizin önünüzde uzanan kırmızı bir halı gibidir. Ama eğer paranız yoksa şartlara boyun eğmek zorundasınız.
Bakınız, bundan tam 12 yıl önce bu ülkeye cep telefonu geldiğinde hepimiz çok şaşırmıştık. Bu aletleri nereye koyacağımızı bile bilmiyorduk. Bir çoğumuz pantolon kemerinin askısına taktık bu sihirli aleti. Sonra aradan yıllar geçti ve bu cihazlar küçüldü ve cebimize girdi. İşte tam o zaman cep telefonu kavramı yerini buldu. Şimdilerde cep telefonunun getirdiği kirlenmeyi yaşıyoruz. Sokakta, dükkanda, arabada velhasılı kelam, her yerde bir cep telefonu ile konuşma çılgınlığı veya hastalığı yaşanıyor.
Şimdi sıra uçaklara geldi. Uçaklarda cep telefonu ile konuşmanın öncülüğünü Dubai merkezli uluslararası havayolu şirketi EMIRATES yaptı ve yolcuların uçuş sırasında kendi mobil telefonları üzerinden arama yapma ve sms göndermesini sağlayan teknolojiyi Boeing 777-300 uçağında kurdu. Şirketin Müşteri İlişkileri Başkan Yardımcısı Patrick Brannelly: Boeing 777 ile seyahat eden yolcular seyahatleri sırasında aileleri, arkadaşları ve iş ortakları ile iletişim kurmaya devam edebilecek. Bu teknoloji bizim çığır açan teknoloji ve servislerimizden yalnızca bir tanesi dedi. Elbette güçlü ve büyük bir şirketin böylesine pahalı bir teknolojiyi müşterilerine sunması güzel bir şey olsa gerek.
EMIRATES, uçuş sırasında uygun telefon kullanma kılavuzuna sahip. Bu kılavuza göre yolcular uçuş sırasında telefonlarını diğer yolcuları rahatsız etmemek amacıyla sessiz modda tutuyor. Ayrıca havayolunun kabin görevlileri tarafından uçuş sırasında bu hizmetin kullanımı kontrol altında tutulacak.
İşte burada durmak lazım. Çünkü bu teknolojiyi bizim ülkemizde göreceğiz. Ama uçaklarda bu konuda nasıl bir önlem alınacak. Bizim insanımızın telefonunu sessiz modda veya sessize alarak kullanacağını kim nasıl garanti edebilir. Hayatın her alanında yaşanan bu kirliliğin uçaklarda da yaşanacağına eminim. Bu nedenle ben böylesi bir teknolojik nimete hayır denilmesinden yanayım. Tamam, uçaklar düşmeyecek ama düşünebiliyormusun yanıbaşınızdaki bir adam ticari pazarlığını yapacak, veya karısıyla atışacak. Bir başkası telefonda sevgilisiyle sohbet edecek. bu ve buna benzer bir çok konuşmadan ben ve benim gibiler rahatsız olacaktır. bu nedenle uçaklarda telefon görüşmesinin karşısındayım. Şöyle bir gerçekçi düşünürsek ülke içinde en uzun yolculuk 2 saati geçmez. Hangimiz 2 saat sabredemeyiz. Uzun yolculuklar için belki anlayışlı olabiliriz, ama kısa yolculyuklarda telefon görüşmelerinin faydasından çok zararı olacaktır. bunun bir şekilde daha sıkı bir düzenelemeye tabii tututlması ve gerekirse sınırlandırılmasından yanayım. bu böyle olmadığı takdirde biliniz ki uçaklar bir telefon kulübesine dönecektir ve seyahatiniz zehir olacaktır.
- 18:00 - Turizm yatırımcıları İstanbul TIF 2024’te buluşuyor
- 17:00 - ITB Berlin 2025: Seyahatin Geleceğine Açılan Bir Kapı
- 16:00 - “Kadın kadına turlar” yükselen trend haline geldi
- 15:00 - Acentelerin şimdiden hazizlemesi gereken 10 yol
- 14:00 - Dominik, ziyaretçiler için girişi basitleştirdi
- 13:00 - Yüksek uçak biletleri "her şey dahil tatil"i pahalı yapacak
- 12:00 - Özel adalar Cruise Line gelirlerini tetikliyor
- 11:00 - Cancun Havalimanı’na 400 milyon dolar yatırım
- 10:00 - İpek Yolu'ndaki İki Kayıp Şehrin Kalıntıları Bulundu
- 09:00 - Babil tabletlerine göre Nuh'un gemisi Türkiye'de
- 10:00 - Atatürk'ün en büyük inkılabı: Cumhuriyet 101 yaşında
- 09:00 - Kapadokya'da balonlar Cumhuriyet için uçtu
- 11:00 - Yunanistan'ı ziyaret eden Türk turistler rekor kırdı!
- 10:00 - Antalya'nın kalbindeki Hıdırlık Kulesi kültür turizmine açıldı
- 09:00 - ‘Bilinçli Adımlar, Güvenli Yarınlar’ programı başlıyor
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.