• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • İstanbul 3 °C
  • Ankara 0 °C
  • Antalya 11 °C

TÜRSAB'tan mal beyanı

TÜRSAB'tan mal beyanı
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Turgon ve Tursapnet’teki yazılar üzerine TÜRSAB’ın mal beyanını yaptı ve gelirleri açıkladı

İSTANBUL- TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Turizm Gönüllüleri-Turgon ve Tursapnet"te yayınlanan yazılar üzerine TÜRSAB"ın mal beyanını ve yapılan yatırımlar ile gelirleri açıkladı.
Ulusoy açıklamasında
“TÜRSAB"ın her zamanki şeffaf olma anlayışı doğrultusunda, bazı üyelerimiz tarafından mevzuu edilen hususlara burada açıklık getirilme zorunluluğu doğmuştur” dedi.
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un TÜRSAB'ın resmi sitesinden yaptığı açıklama şöyle:

TÜRSAB BAŞKANI VE BAŞARAN ULUSOY"DAN AÇIKLAMA;

Çok değerli üyelerimiz,

23/06/2009... 2008 yılı Ekim ayından itibaren tüm dünyada etkisini gösteren ekonomik krizin varlığına rağmen, 2009 yılı turizm sezonu yoğunluğunun yaşanmakta olduğu şu günlerde, hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunarken, iyi bir sezon geçirmenizi diliyor ve en azından geçtiğimiz yılın rakamlarına ulaşabilme ümidinde olduğumu sizlerle bir kez daha paylaşmak istiyorum.

Öncelikle ifade etmeliyim ki, bu mesleğe ve dolayısıyla TÜRSAB"a yıllardır emeğini koyan pek çok değerli meslektaşım çok iyi takip ediyordur ki, bağlı bulunduğumuz 1618 sayılı yasa hükümleri çerçevesinde Birliğimizin, her iki yılda bir Olağan Genel Kurulu yapılmaktadır. En son 2007 yılında gerçekleşen Genel Kurul"un ardından 19. Olağan Genel Kurulumuz bu yıl yine Kasım/Aralık ayında yapılacaktır. Bununla ilgili resmi davetimiz, yasanın öngördüğü süre içerisinde siz değerli üyelerimize ulaştırılacaktır.

AÇIKLIK GETİRME ZORUNLULUĞU DOĞMUŞTUR

Esasen, yasal mevzuat çerçevesinde bu bilgilendirmeler Genel Kurul çalışmaları kapsamında, siz değerli üyelerimizin bilgisine sunulacaktır. Ayrıca, TÜRSAB"ın her zamanki şeffaf olma anlayışı doğrultusunda, bazı üyelerimiz tarafından mevzuu edilen hususlara burada açıklık getirilme zorunluluğu doğmuştur.

Aslında Genel Kurulun ne zaman yapılacağını öğrenebilmenin, TÜRSAB"a sormak, yasayı incelemek gibi, küçük de olsa organize olmanızı gerektirmeden sağlamanın bir yolu daha var. O da; gelişen teknolojinin bir nimeti olarak günümüzde yaygınlaşan bazı “açık kürsü platformları”nı izlemek.

PLATFORMLARDAKİLERİ 1.5 YIL ORTALIKTA GÖREMEZSİNİZ

Zira; bu platformlarda moderatörlük yapan, yakışıp yakışmayacağını düşünmeden oluşturdukları ve adına da “tarz” dedikleri, eminiz ki çoğumuzca kabul görmeyen üsluplarıyla yazı yazan arkadaşlarımızın çoğunu, yaklaşık 1.5 yıl kadar hiçbir yerlerde görmeniz, duymanız mümkün değildir. Bu arkadaşlarımız, ne bir toplantıya katılırlar, ne de katılsalar bile o toplantıda söz alıp tek bir kelam ederler. Bırakınız bu toplantılarda konuşmayı, bu arkadaşlarımız Genel Kurula gelirler, kürsüye çıkıp bir kelime konuşmazlar. Adeta beklerler ki, o toplantı ya da genel kurul bitsin de, yine makinalarının başına geçip, eleştirilerini dile getiren destansı yazılarını yazarak platformda yayınlasınlar ve rahata kavuşsunlar.

GENEL KURULA YAKIN GİZLENDİKLERİ YERDEN ÇIKARLAR

Bu arkadaşlar, Genel Kurula 5-6 ay kala gizlendikleri yerden (!) ortaya çıkarlar ve eteklerindeki bütün sözde çakıl taşlarını ortaya dökmeye başlarlar. Yalan, yanlış, bilip, bilmeden, sorup soruşturmadan yazıp dururlar...

Hatta bazıları o kadar heyecanlı yazar ki, “.......ben eleştiri ve görüşlerimle Türsab"a ve Türk Turizmine hizmet ediyorum” diyebilecek kadar galeyana gelir. Yani; “benden bu kadar, fazlasını beklemeyin” mi demektir bu.

Öncelikle bu arkadaşlarımıza birkaç hususu hatırlatmak istiyorum;

*Sözde, sektörümüzün ve TÜRSAB"ın daha iyi noktalara taşınması, menfaatlerinin kollanması ve kurumun itibarının güçlendirilmesi adına yazılan yazıların, yapılan eleştirilerin, aslında tam tersine sektörü ve kurumu, kamu ve kamuoyu nezdinde ne derece yaraladığını, itibarını zedelediğini görmüyor musunuz ?

İCRAATLARINI BEĞENMEDİĞİNİZ BAŞKANA ULAŞMAK ZOR MU?

*Ne hikmetse, hiçbir zaman icraatlarını beğenmediğiniz TÜRSAB Başkanı ya da Yönetim Kurulu"na ulaşmak bu kadar zor mudur ki, yalnızca yazıyorsunuz... Yoksa yazılı yaptığınız eleştirilerin aslında o kadar da doğru olmadığına kendiniz de kanaat getirdiniz de, yüz yüze söylemekten kaçınıyorsunuz ?

*TÜRSAB"ın toplantılarında kürsüye çıkıp da bütün bunları neden dile getirmiyor sunuz ? Niye bu soruları orada yöneltmiyorsunuz ? Şayet, “ben TÜRSAB toplantılarına katılmıyorum, Genel Kurullarında da uygun bulmadığım için konuşmuyorum..” gibi bir tutum içerisindeyseniz, o zaman kurumun ve mesleğin menfaatlerini düşünüyorum şeklindeki ifadeniz, inandırıcı olması şöyle dursun, abartıdan başka bir şey değildir.

TÜRSAB BAŞKANINI HEDEF ALAN YAZILARI KALEME ALAN CEMAL KIZILTAN, SELMA YILMAZ, CEM POLATOĞLU, AHMET KOŞAR. SEHAP AKIN'A

Değerli Üyelerimiz,

Geçtiğimiz haftadan itibaren TÜRSAB"ı ve Başkanı"nı hedefleyen yazıları kaleme alan, her zamanki arkadaşlarımız; Cemal Kızıltan, Selma Yılmaz, Cem Polatoğlu, Ahmet Koşar ve Sehap Akın"ın, kurumun ve mesleğin menfaatleri (!) için verdikleri bu çetin mücadele ortamında merak ettiklerini, hatta daha da fazlasını siz değerli üyelerimizle paylaşıyorum.


CEMAL KIZILTAN'A KOMER HAKKINDA BİLGİ

*KOMER A.Ş.; Şirketin sermayesi 40.000.000.- TL., TÜRSAB"ın hissesi yalnızca 11.800.- TL. olup, şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafımca yürütülmektedir. Kurucuları, hissedarları aklımıza, bilgimize, deneyimimize güvendikleri için başkanlık görevine layık buldular. KOMER"de hissesi olmamasına rağmen, TÜRSAB"ın itibar ve menfaatlerini düşündüğü için (!) Cemal Kızıltan"a bilgi olarak veriyorum.

Başaran Ulusoy"un şahsi kefaleti ile yapımına başlanan ve tamamlandığında, dünyanın en önemli Kongre Merkezlerinden birisi konumunda olacak KOMER"in kuruculuğuna ve yapımının devamına TÜRSAB"ı taşıdığımız için kusura bakmasınlar.... Kaldı ki, bu şirketin; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aydın İl Özel İdaresi, Kuşadası Belediye Başkanlığı ve Kuşadası Ticaret Odası başta olmak üzere 159 kurucusu bulunmaktadır. TÜRSAB ve Yönetim Kurulumuz, tüm bu kişi ve kuruluşların güvenine mazhar olmuştur.

Diğer Şirket ve İştirakler;

*TURPRES Ltd.Şti.; Sermayesi 10.000.- TL. olup, TURSAV"ın hisse bedeli 8.500.- TL. ve TURSER"in hisse bedeli 1.500.- TL. (Bizden önceki Yönetim Kurulu döneminde kurulmuş bir şirkettir.)

*TURSER Ltd.Şti.; Sermayesi 100.000.- TL. olup, TURSAV"ın hisse bedeli 99.000.- TL. ve TUR-PRES"in hisse bedeli 1.000.- TL. (Bizden önceki Yönetim Kurulu döneminde kurulmuş bir şirkettir.)

*SEYAHAT ACENTALARI MESLEK EĞİTİM HİZMETLERİ A.Ş.; Sermayesi 100.000.- TL. olup, TURSAV hisse bedeli 9.000.- TL., TURPRES hisse bedeli 64.900.- TL., TURSER hisse bedeli 25.000.- TL., TÜRSAB hisse bedeli 1.000.- TL. ve TÜRSAB Ltd.Şti. hisse bedeli 100.- TL."dır. Kaldı ki, yasal görevlerinden birisi sektöre kalifiye eleman sağlamak olan Birliğimiz, işte bu amaçla İstanbul ve Ankara"da hayata geçirdiği okulları açmıştır. Şirketin kuruluşu ise, Milli Eğitim Bakanlığı"nın desteği ve teşviki ile hayata geçmiştir.

*DENİZCİLİK TURİZM VE DENİZCİLİK A.Ş.; Sermayesi 49.500.000.- TL. olup, TUR-PRES olarak hisse bedelimiz 266.000.- TL."dır. Kaldı ki, bu şirket bünyesinde bulunan Ankara ve Samsun Feribotlarına ait biletler, Birliğimiz üyesi 200"e yakın seyahat acentası tarafından satılmak suretiyle, bu üyelerimize bir gelir kaynağı yaratılmıştır.

*UKTAŞ; Sermayesi 17.700.000.- TL. olup, TURSAV olarak % 14.042 ve TURPRES olarak % 0.017 hisse oranına sahiptir. (1991 – 1993 yılları arasını kapsayan 1.dönemimizde kuruluşu gerçekleştirilmiştir.)

*ANFAŞ; Sermayesi 31.240.000.- TL. olup, TURSAV olarak % 0.114 hisse oranına sahiptir. (Bizden önceki Yönetim Kurulu döneminde kurulmuş bir şirkettir.)

*MARTAV; Kuruluş Malvarlığı 25.900.- TL. olup, TURSAV 5.000.- TL. hisseye sahiptir. (Bizden önceki Yönetim Kurulu döneminde kurulmuş bir Vakıf"tır.)

*İZTAV; Kuruluş Malvarlığı 20.000.- TL. olup, TURSAV 1.000.- TL. hisseye sahiptir. (Bizden önceki Yönetim Kurulu döneminde kurulmuş bir Vakıf"tır.)

***TÜRSAB İştirakleri;

*İSTANBUL TRAFİK VAKFI; TÜRSAB 50.- TL. hisseye sahiptir. (Bizden önceki Yönetim Kurulu döneminde katılınmıştır.)

*İZMİR ZİYARETÇİ BÜROSU; TÜRSAB 500.- TL. hisseye sahiptir. (Bizden önceki Yönetim Kurulu döneminde katılınmıştır.)

*LİMAŞ; TÜRSAB 1.500.- TL. hisseye sahiptir. (Bizden önceki Yönetim Kurulu döneminde katılınmıştır.)

***TÜRSAB Bağışı ile üyelikler;

*KUTAV; 10.000.- TL. katkı sağlanmıştır.

*FETAV; 6.500.- TL. katkı sağlanmıştır.

*BOTAV; 3.000.- $ + 1.000.- TL. katkı sağlanmıştır.

*ATAV; 1.000.- $ katkı sağlanmıştır.

(Bu Vakıfların hepsine, bizden önceki Yönetim Kurulu döneminde katılınmıştır.)

Bu şirketlerden bir kısmı önceki dönem Yönetim Kurulları zamanında kurulmuş şirketlerdir. Parantez içerisinde bunları belirttik. Üstelik bu şirketler, o dönemlerde de sürekli zarar ediyorlardı. Şimdi “Şirketleri” merak eden arkadaşlarımıza ben soruyorum; O dönemlerde de bu işlerin bu kadar takipçisi oldunuz mu ? Yoksa o zamanlar sektörde değil miydiniz ? Ya da kurumu şimdiki kadar önemsemiyor muydunuz ?

Dönemimizde, şirketlere ilişkin bilanço karları;

*TÜRSAB LTD.ŞTİ.; 2007 yılı – 44.035.49 TL., 2008 yılı – 320.088.08 TL.

*TURSER LTD.ŞTİ.; 2007 yılı – 63.530.13 TL., 2008 yılı – 228.243.55 TL.
(Bizden önceki Yönetim Kurulu döneminde kurulmuştur.)

*TURPRES LTD.ŞTİ.; 2007 yılı – 160.714.87 TL., 2008 yılı – 357.933.47 TL.
(Bizden önceki Yönetim Kurulu döneminde kurulmuştur.)

Yukarıda son iki yıllık bilanço karlarını belirttiğimiz şirketleri kar"a geçirdiğimiz için, kurumun itibarını ve mesleğin gelişimini önemseyen (!), yaptığı eleştirilerle Türk turizmine ve TÜRSAB"a katkı sağladığını zanneden arkadaşlardan özür dileriz...

Daha önce pek çok platformda ifade ettiğimizi burada bir kez daha belirtmek istiyoruz:

TÜRSAB Ltd.Şti"nin kuruluş sebebi; yasal geliri, üyelik ve yıllık aidatlar ile bağışlar olan Birliğin, bu kadar çok projeye imza atması ve bu kadar çok iştirakte yer almasının, böylesi kısıtlı bir gelirle mümkün olamayacağı aşikardır. Ayrıca ve en önemlisi de, “bağış” sistemine Maliye"nin izin vermemesi şirket kuruluşunu mecburi kılmıştır.

SEHAP AKIN'A SORUYORUM

Hiçbir sıkıntı ve üzüntü duymadan, meslektaşlarını “bir avuç donkişot” diye tanımlayan Sehap Akın"a soruyorum;

O, çok eleştirdiğiniz şirketlerden birisi olan Seyahat Acentaları Meslek Eğitim Hizmetleri A.Ş."nin sahibi bulunduğu TÜRSAB İstanbul Turizm Meslek Lisesi, 2007 – 2008 eğitim döneminde 14 öğrencisini mezun etti ve bu çocuklarımızın 13"ü üniversite"yi kazandı. İki satır kutlama ya da küçük bir teşekkürü bile akıl edemediniz.

CEM POLATOĞLU'NA SORUYORUM

Diğer taraftan, zaman zaman TÜRSAB"a gelen Cem Polatoğlu arkadaşımıza da sormak istiyorum; kendisi, dilediği zaman Birliğe gelip giden bir arkadaşımız... Keşke, araçlarla ilgili merakını daha önce söyleseydi de, onu aydınlatsaydık. Ama yine de o şansını yitirmiş değil... Ne zaman isterse, buyursun gelsin, kendisine bu konuda istediği kadar detaylı bilgi verelim... Ayrıca, araçların yaşı 1.5 – 2 olup, bakımları muntazaman yapılmaktadır ve bugüne kadar da hiç biri yolda kalmamıştır. Kaldı ki, yazınızda bu konuyla ilgili olarak, yüz milyarlarla ifade etmeye çalıştığınız bir gider kalemi de, TÜRSAB"ın bütçesinde yer almamaktadır.

Sponsorlara bu konuda herhangi bir saygısızlık yapılmasına müsaade etmeyeceğimizi özellikle belirtmek isteriz. Kaldı ki, yalnızca araçların değil, Birliğin gerçekleştirdiği pek çok organizasyon gideri de sponsorlarla desteklenmektedir.

Arkadaşlar !

Daha önceki dönemlerde TÜRSAB bünyesinde olan EMITT Fuarı gibi, TURLİNK Bilgi İşlem Projesi gibi önemli çalışmalar bu bünyeden kayıp giderken, neden peşlerine düşmediniz ? Onlar sizin, bizim, hepimizin menfaatleri değil miydi ? Onlar, bu kurumun malı değil miydi ? Yoksa, o zamanlar TÜRSAB

SELMA YILMAZ HANIMIN HESAPLARI

Gelelim Hac ve yemek mevzuuna... Selma Yılmaz hanım bir hesap yapmış ki, sormayın gitsin... Bu bilgileri kimden aldığı bilinmez...

1) Geçen yıl Hac"da seyahat acentalarınca kullanılan resmi sayı 40.000 kişi olup, bunun 25.000"ini standart ve 15.000"i de müstakil ve lüks"tür. Dolayısıyla, 25.000 kişi için organizasyon, denetim vs. kişi başı 1.- SAR olarak hesaplanmaktadır. Ve bu rakamlar yalnızca Mekke içindir. Yani; 25.000 kişi x 1.- SAR x 25 gün = 625.000.- SAR yani, 167.000.- $"dır. Bu miktar, faturalı olup, Birliğin gelir hesaplarına geçmiştir.

Ayrıca, 15.000 kişinin yemek organizasyonu Birliğimizce yapılmamıştır.

2) Umre"de ise bugüne kadar giden sayı 52.846 kişi. Bunun yaklaşık 11.000"i yemek aldı. Yani; 11.000 kişi x 1.- SAR x 16 gün = 176.000.- SAR yani, 46.933.- $"dır. Ve bu rakamlar da yalnızca Mekke içindir. Bu miktar da faturalı olup, Birliğin gelir hesaplarına geçmiştir.

Kaldı ki, geçen yıl Umre organizasyonu yemek işinde TÜRSAB olarak yer alınmamıştır.

Dolayısıyla, bu sene Hac için;

1) 1.000.000.- Euro teminat mektubu vermeyi, (Zira; yemek firması, 18.02.2009 tarihini ve 0511863 ile 0511864 numaralarını taşıyan, 500.000"er Euro"luk iki adet teminat mektubunu Birliğimiz emrine vermiş bulunmaktadır.)

2) 300.000.- Euro nakit teminat vermeyi, (Zira; işi alan firma, bu meblağı hesabımızda tutmaktadır.)

3) Diyanet İşleri Başkanlığı"nın uygun bulduğu menü"yü kabul eden kimse varsa, buyursun gelsin...

Bu işten 8 trilyon kar elde edildiğini söylüyor arkadaşlar...

DEĞİL 8, DEĞİL 7, DEĞİL 6, DEĞİL 5, DEĞİL 4, DEĞİL 3, DEĞİL 2 TRİLYON, 1 TRİLYON VERSİNLER, YÖNETİM KURULU KARARI İLE İŞİ KENDİSİNE DEVRETMEYE HAZIRIZ.

TÜRSAB olarak, pek çok projeye başarı ile imza attık. Yaptığımız her faaliyeti, siz değerli üyelerimize taşımaya çalıştık.

ÖZÜR DİLERİZ.......

*2002 yılından beri devam eden, Müze ve örenyeri girişlerinde toplu bilet alımlarında indirim uygulamasında başarılı olduk, bu uygulamadan 467 üyemiz faydalandı... ÖZÜR DİLERİZ....

*T.C.Denizli Valiliği İl Özel İdare"si ile Birliğimiz arasında mevcut protokol esasları çerçevesinde, Pamukkale Örenyeri (Hierrapolis) biletlerinin seyahat acentalarına indirimli satışını temin ettik... ÖZÜR DİLERİZ....

*Müze biletlerinden elde ettiğimiz geliri, yine müze ve örenyerlerinde kullanılan termal turnikelerin yapımı, yapılan restorasyonlara sağlanan vinçler vs. olarak geri iade ettik... ÖZÜR DİLERİZ....

*Türk tüketicinin, kendi kültürüne ve tarihine sahip çıkması hedeflenerek Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte Müzekart projesini hayata geçirdik, başarılı olduk... ÖZÜR DİLERİZ...

*Formula-1 biletlerini satıyor ve kar ediyoruz.. ÖZÜR DİLERİZ...

*Anadolu Ateşi organizasyonlarına destek verdik ve biletlerini sektörün kullanımına sunduk, başarılı olduk... ÖZÜR DİLERİZ....

*İç Turizmin canlandırılmasına destek amacıyla hazırlanan Erken Rezervasyon Baharı kampanyası"nda; Kültür ve Turizm Bakanlığı,TÜROFED ve THY ile birlikte yer alındı ve başarılı olundu.... ÖZÜR DİLERİZ....

*Olimpiyat biletlerini sektörün kullanımına sunduk, başarılı olduk... ÖZÜR DİLERİZ....

*TÜRSAB"ın kurumsal kimliğine duyduğumuz inanç ve saygı çerçevesinde, hizmeti üyelerimizin ayağına taşımak amacıyla 20 bölgede kurulan Bölgesel Yürütme Kurullarını, kendi hizmet binalarına kavuşturduk.....ÖZÜR DİLERİZ....

(Gap, Adana, Konya, Fethiye, Kuşadası, Bodrum, Ankara, Kuşadası bunlardan bazıları...)

*Gazi ve Şehit Polis ve Asker ailelerine muhtelif desteklerde bulunduk. Bu ailelere mensup 105 çocuğumuza burs imkanı sağladık. Bununla ilgili şartlı bağış yapan ve burada isimlerini açıklamamızın mümkün olmadığı kişilere saygımız sonsuzdur.... Bunun için de ÖZÜR DİLERİZ....

*TBMM Başkanlığı"nın güvenine mazhar olduk ve Yıldız Porselen Fabrikası Satış Reyonu ile Yıldız Restoranın işletmeciliğini aldık...ÖZÜR DİLERİZ...

*Birliğimizin girişimi doğrultusunda; Bakanlar Kurulu Kararı ile düzenleme yapılarak KDV oranını % 8"e indirmeyi başardık.. ÖZÜR DİLERİZ....

*Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu"nun resmi üyeleri arasında yer aldık ve bu tarihten itibaren Hac organizasyonu yapan üyemiz seyahat acentalarının resmi kotası 22.000"den, 40.000"e yükseldi. Bunu da başardık, ÖZÜR DİLERİZ....

*KOSGEB Kanununda değişiklik yapılması ve KOSGEB desteklerinden sadece sanayicilerin değil, aynı zamanda hizmet sektörününde yararlandırılarak, seyahat acentalarının da kapsam içerisine alınması sağlanmış, bu da Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Kurulması Hakkındaki Kanunda değişiklik yapan 5891 sayılı kanun, 05.05.2009 tarih ve 27219 sayılı Resmi Gazete"de yayımlanarak yürürlüğe girmiş, ayrıca anılan yasada TÜRSAB"ın, KOSGEB Genel Kuruluna üye olması ve temsili sağlanmıştır... ÖZÜR DİLERİZ....

*28.09.1972 tarihli Resmi Gazete"de yayımlanarak yürürlüğe giren 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu"nun, günün koşullarına ve sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilir bir konuma getirilmesi amacıyla yıllardır sürdürülen çalışmalar tam 35 yıl sonra başarılı ile sonuçlandırılmış ve 13.01.2007 tarihli Resmi Gazete"de yayımlanan değişikliklerle yeni şeklini almıştır... Bu kadar zaman sonra bunu başarabildiğimiz için ÖZÜR DİLERİZ....

*Ulusal ve uluslararası meslek standartlarını temel alarak, teknik ve mesleki alanlarda, ulusal yeterliliklerin esaslarını belirlemek; denetim, ölçme ve değerlendirme, belgelendirme ve sertifikalandırmaya ilişkin faaliyetleri yürütmek için gerekli ulusal yeterlilik sistemini kurmak ve işletmek üzere kurulmuş olan Mesleki Yeterlilik Kurumu içerisinde TÜRSAB, Genel Kurul"da temsil olarak yer aldı.... ÖZÜR DİLERİZ....

*TÜRSAB, 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanununun 26.maddesi kapsamında, Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu Üyeliği"ne getirildi. Kurulun vazifesi; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı başkanlığında gündem konusunda toplanarak, sosyal güvenlik politikaları ve uygulamaları konularında görüş bildirmektir. Bunu başardığımız için de, ÖZÜR DİLERİZ.....

*4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 25.maddesine göre; tüketici sorunları, ihtiyaçları ve çıkarlarının korunmasına ilişkin genel tedbirleri araştırarak, sorunların evrensel tüketici hakları doğrultusunda çözülmesi için alınacak tedbirlerle bu kanunun uygulanmasına yönelik tedbirler ile ilgili görüşleri ilgili merciilere iletmek amacıyla Bakanlık koordinatörlüğünde oluşturulan Tüketici Konseyi"nde yasa gereği, TÜRSAB temsil edilmektedir. Bunu başardığımız için de, ÖZÜR DİLERİZ....

EMLAK VE CATERİNG SEKTÖRÜ İLE İLGİLENİYORLAR!

Değerli üyelerimiz,
Her ne kadar kendileri artık direkt olarak turizm sektöründe iştigal etmeyip, emlak sektörü ve catering hizmetlerinde yoğunlaşmış olsalar da; bu arkadaşlarımıza bir tavsiye de bulunmak istiyorum; kurumun itibar ve menfaatini bu kadar çok düşünüyorlarsa, buyursunlar TÜRSAB"a, kapısı herkese açık....
Hatta ve hatta Genel Kurula da gelsinler ve çıkıp konuşsunlar...
Ve en önemlisi de, gerçekten işinde gücünde olan siz değerli üyelerimizin zamanlarını bu kadar çok çalmasınlar...

İyi bir sezon geçirmeniz dileğiyle saygılar sunuyorum.

Başaran ULUSOY
TÜRSAB
Yönetim Kurulu Başkanı

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.