ANKARA- Kültür ve Turizm Bakanlığı TÜRSAB'ı ertelenen Genel Kurul'a hazırlayacak üç kişiyi belirledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB'ı ertelenen genel kurula hazırlamak üzere Talha Çamaş, Emin Nedim Öztürk ve Mustafa Kutluoğlu'nu görevlendirdi. 2 Aralık'ta ertelenen genel kurul sonrası mevcut başkan Başaran Ulusoy'un adaylıktan çekilmesiyle bakanlığın el koyduğu genel kurul için belirlenen üç isim şöyle:
Talha Çamaş - Visitur
Emin Nedim Öztürk - Turizm Bakanlığı Eski Müsteşarı
Mustafa Kutluoğlu - Raja Turizm
TALHA ÇAMAŞ KİMDİR?
Talha Çamaş, 1950’de İstanbul’da doğdu. Darüşşafaka Lisesi’nden 1969’da mezun olan Çamaş, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. Çamaş, 1971’de turizm sektörüne girdi, 1981’de ortağı ve yönetim kurulu başkanı olduğu Visitur AŞ’yi kurdu. HABİTAT II, AGİT, 10. Dünya Kulak Burun Boğaz Kongresi, Dünya Satranç Olimpiyatları, NATO Zirvesi dahil olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum ve toplantının yönetiminde bulunan Çamaş, 1993-1999 yılları arasında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Turizm Seyahat Acenteleri Vakfı (TURSAV) ile UKTAŞ AŞ Başkanlığı, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Kurucu İcra Kurulu Üyeliği yaptı. Abdi İpekçi Türk-Yunan Dostluk ve Barış Ödülü ile Fransız Turizm Altın Madalya Ödülü’nün sahibi Çamaş’ın çeşitli makale ve deneylerini topladığı “Dönence” adlı bir kitabı bulunuyor. Talha Çamaş, TÜRSAB'ta Başaran Ulusoy'un kazandığı genel kurullarda divan başkanlığı yaptı.
EMİN NEDİM ÖZTÜRK KİMDİR?
1952 yılında Eskişehir Mihalıççık İlçesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Eskişehir’de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasi Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümü’nden mezun oldu.
Eskişehir Sarıcakaya ilçesinde ve değişik ilçelerde Kaymakam olarak görev yaptı. 1982 – 1984 yılları arasında Almanya’da Frankfurt Goethe Üniversitesi’nde lisans üstü çalışmalar yaptı.
1984 yılında ÖZAL Hükümeti’nin kurulması ile birlikte ülkeye çağırılan Nedim Öztürk, 1991 yılına kadar Başbakanlık Müşavirliği görevini başarıyla yürüttü.
Başbakanlık Tanıtma Fonu’nu kurdu ve Fonun Genel Sekreteri olarak Türkiye’nin o güne kadar eksik ve yetersiz olan çağdaş dış tanıtım faaliyetlerini gerçekleştirdi, yönetti ve ülkenin çok önemli tanıtım projelerine imzasını attı.
Amerika, İngiltere ve Fransa’da Kanuni Sultan Süleyman Sergilerini gerçekleştirerek Osmanlı ihtişamını ve büyüklüğünü dünyaya bir kez daha tanıttı, ülkemizin imajına büyük katkıları oldu.
Devlet hizmetini Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak sürdürdü ve Türk turizminin dünyadaki tanıtımını gerçekleştirdi. Bu dönemde yurdumuza gelen turist sayısında büyük artışlar oldu ve ülke ekonomisine yüz milyonlarca dolar ek gelir sağladı.
Bölücü örgütün Türk turizmini baltalama çalışmalarını yurtdışında uyguladığı kriz iletişimi ile önledi ve bu Türkiye’nin uyguladığı ilk kriz iletişimi oldu. Bu sayede ülkeye gelen turist sayısında değil azalma, tam tersine % 10’un üzerinde artışlar gerçekleşti. 1995 yılında Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı’na getirilen Nedim Öztürk, daha sonra Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı’na atandı.Turizm Bakanlığı’nda çalıştığı dönemlerde Hükümet adına Heyet Başkanı olarak ve ülkemiz adına Turizm Anlaşmaları imzalayarak ülkelerarası ilişkilerde de aktif rol oynadı.
Bürokrasideki çalışmalarından sonra Öztürk, başarısını Özel Sektör alanına taşıdı ve dünyanın en büyük kargo şirketlerinden birinin üst düzey yöneticiliğine seçilerek bir dünya devi olan şirketin ülkemize yönelik birçok hizmetinin de öncüsü oldu. Net Holding'te bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı.
Mütevelli Heyet Üyesi olduğu Türkiye İsrafı Önleme Vakfıbünyesinde başlatılan MİKRO KREDİ projesinde aktif rol aldı. Dünyada 110 ülkede yoksullukla mücadelede başarı ile uygulanan ve yoksul kadınlara verilen küçük bir sermayeyi ifade eden MİKRO KREDİ çalışmasına 18 Temmuz 2003 tarihinde Diyarbakır da başlandı. Proje daha sonra Ankara, Batman, Mardin’de de yürürlüğe konmuştur. Bu kapsam da 5056 kişiye (aileleri ile birlikte yaklaşık 30.000 kişi) toplam 6.431.563 YTL (yaklaşık 6.5 trilyon TL) MİKRO KREDİ verildi. MİKRO KREDİ uygulamasının önümüzdeki dönemde Eskişehir’de başlatılması hedeflenmektedir.
Sosyal faaliyetlerde ise ata güreşine olan büyük ilgisi bu konuda da ilklere imza atmasını sağladı. Güreş Federasyonu’nda Yönetim Kurulu Üyeliği sırasında Karakucak güreşinden minder güreşine geçiş projesini yürüttü. Bu çalışmaları sayesinde Dünya ve Avrupa şampiyonlarında başarılı güreşçilerimiz yetişti.
Uluslararası İlişkiler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi olduğu dönemde Öztürk, Vakıf’da NATO ile ilişkiler ve terörün uluslar arası boyutu ile ilgili çalışmalar yaptı.
Osmanlı İznik Çinileri’nin dünyaya tanıtılması için bu konuda kurulmuş Vakfın Danışma Kurulu’nda görev yapan Öztürk, birçok değişik alanda da ülke yararına faaliyetlerde bulundu.
Sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmalarına özel önem ve öncelik veren Öztürk; Türk-Çin İşadamları Derneği Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Hava Kurumu HAVAK Mütevelli Heyet Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi görevlerine de aktif olarak devam etmektedir. Mahalli seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Nedim Öztürk 2007 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Eskişehir Milletvekili olarak seçilmiştir. Öztürk evli ve iki çocuklu olup, Almanca bilmektedir.
MUSTAFA KUTLUOĞLU KİMDİR?
Talha Çamaş'ın başkanlığı döneminde TÜRSAB'ta Hac Umre işlerinden sorumlu görevliydi. Başaran Ulusoy döneminde kardeşi Salih Kutluoğlu ile birlikte Raja Turizm'i kurdu. Bu süre içinde TÜRSAB'ta Hac Umre işlerinden sorumluluğu sürdü. Başaran Ulusoy'u temsilen başkan danışmanı olarak Hac ve Umre Komitesi'nde görev yaptı. Suudi Arabistan Cidde Kral Abdüaziz Üniversitesi'ni bitiren Kutluoğlu, Arapça biliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.