• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 0 °C
  • Antalya 7 °C

TUROB: Turizm erkeklerde

TUROB: Turizm erkeklerde
TUROB’un raporuna göre, dünya turizminde marka olan - İstanbul'da turizm sektöründe egemenliğin erkek yöneticilerde olduğu belirlendi.

İSTANBUL- Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliğinin (TUROB) Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle hazırladığı "İstanbul Otellerinin 360 Derece Değerlendirilmesi Raporu"na göre İstanbul'da turizm sektöründe egemenliğin erkek yöneticilerde olduğu belirlendi.

TURİZMDE KADIN ORANI YAKLAŞIK YÜZDE 25
Turob’un 5, 4 ve 3 yıldızlı, butik ve özel kategorideki konaklama tesislerini kapsayan araştırmasına göre, gelişmiş ülkelerin aksine Türkiye'de, turizm sektöründe çalışan kadın işgücü oranı, tüm çalışanlar içinde yaklaşık yüzde 25.
Sadece İstanbul'daki sayılara bakıldığında bile rakamların yansıması görülebiliyor. Özel ve butik otellerde çalışan kadın oranı erkeklere kıyasla yüzde 29,3; üç yıldızlı otellerde çalışanların yüzde 22,2; dört yıldızlı otellerde çalışanların yüzde 28,3; beş yıldızlı otellerde çalışanların oranı ise 24,4 olarak görülüyor.

İSTANBUL'UN ZİYARETÇİSİ 10 MİLYONDAN FAZLA
Raporda yer alan bilgilere göre 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul, etkin tanıtımlar sayesinde hem Ortadoğu'dan hem de Avrupa'dan yoğun bir ziyaretçi ilgisiyle karşılaşıyor. Ziyaretçi sayısı 2004'te 3 milyon 473 bin 185 iken, 2012'de 9 milyon 381 bin 670'e ulaştı. Rakamın 2013'te ise 10 milyonu aşması bekleniyor. Aynı zamanda son iki yıldır uluslararası seyahat ve gezi dergileri, turizm web siteleri ve çeşitli turizm araştırma kuruluşları İstanbul'u en iyi turizm varış noktaları arasında gösteriyor.
İstanbul'un yatak kapasitesinin 120 binin üzerinde olduğunu belirten Turob, İstanbul otellerini çok yönlü inceleyen bir çalışma bulunmaması üzerine İstanbul konaklama sektörünü geniş bir bakış açısıyla inceledi.

ARAP TURİSTLER DAHA UZUN KALMAK İSTİYOR
İstanbul'daki otellerde görev alan yöneticilerin yüzde 48'i dört yıldızlı, yüzde 13'ü üç yıldızlı, yüzde 25'i ise beş yıldızlı ve yüzde 14'ü de butik ve diğer özel kategorilerdeki konaklama tesislerinde çalışıyor.
Raporda yer alan bilgilere göre İstanbul'un ziyaretçi profilinde Arap Yarımadası'ndan gelenlerin sayısının son dönemde önemli oranda arttığı ve bu ziyaretçilerin daha yüksek metrekareli odalarda daha uzun süre konaklamak istediklerinin tespit edildiği belirtiliyor. Raporda ayrıca yakın gelecekte sertifikasyonun özellikle çevre ve sürdürülebilirlik alanında önem kazanacağına yer veriliyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.