• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 26 °C

Türkiye’nin kültür turizmi destinasyonları dünyayı çekiyor

Türkiye’nin kültür turizmi destinasyonları dünyayı çekiyor
Eski medeniyetlerin izlerini sürmek isteyenler için Türkiye’nin en popüler kültür turizmi destinasyonları benzeri olmayan değerlere sahip bulunuyor.

İSTANBUL - Yeni yerler görmekten hoşlanan ve tarih boyunca hüküm sürmüş eski medeniyetlerin izlerini sürmek isteyenler için Türkiye’nin en popüler kültür turizmi destinasyonları benzeri olmayan değerlere sahip bulunuyor. Dünyada 14 medeniyetin yaşadığı ve izlerinin bulunduğu
Türkiye’ye son yıllarda özellikle Asya ülkelerinden hatırı sayılır miktarda turist geliyor. Türkiye’nin deniz kum güneş dışındaki değerleri kültür turizmi arayanların akınına uğruyor.
-kultur-turizmi--004.jpg

-kultur-turizmi-.jpg

Coral Travel Türkiye Genel Müdürü Mehmet Kamçı, popüler kültür turizmi destinasyonları hakkında şunları söyledi: “Coral Travel’ın deneyimli rehberleri eşliğinde gerçekleştirilen turlarda zengin Anadolu coğrafyasının Ege, Karadeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu gibi medeniyetler beşiği topraklarına yolculuk yaparak buralardaki kültürel zenginliği gözlerinizle görebilirsiniz.” diyerek, hayata geçirdikleri kampanyalar ve tatil alışverişlerinde ciddi oranlarda tasarruf sağlayan banka promosyonları ile kültür, tarih ve gastronomi odaklı bir seyahat deneyimi yaşamanın daha kolay ve keyifli hale geliyor.”

-kultur-turizmi--001.jpgMehmet Kamçı, Kapadokya’da Peri Bacaları, Ihlara Vadisi’nin görkemi ve bölgede bulunan yer altı şehirlerinin gizeminin keşfedilmesi gerektiğini belirterek şunları anlattı:” Ege ve Akdeniz’in birbirinden güzel destinasyonlarında tekne turları ile deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

-kultur-turizmi--002.jpgGöbeklitepe, peygamberler şehri Şanlıurfa ve ören yerleri, tarihi eserleri, eşsiz doğası ve kültürel mirasıyla adeta açık hava müzesini andıran Mardin'i içinde barındıran birçok farklı destinasyona ev sahipliği yapan Güney Doğu Anadolu Bölgesi turları ile bölge tarihi hakkında bilgiler edinebilir ve yöresel lezzetlerini tadabilirsiniz. Karadeniz illerini gezerek hem oksijen depolayabilir hem de lezzetli yöresel yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Doğu Anadolu turları ile bölgenin yapıları, kültürü, coğrafyası ve tarihi hakkında bilgiler edinebilir.''

Bu haber toplam 515 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.