• BIST 10647.91
  • Altın 2442.376
  • Dolar 32.7478
  • Euro 35.1798
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 29 °C

Türk mutfağının büyülü lezzetlerini dünyaya sunuyor

Türk mutfağının büyülü lezzetlerini dünyaya sunuyor
1988 yılında çıktığı lezzet yolculuğunda 16 ülkede katıldığı mutfak tanıtımlarında Türk- ve dünya tatlarını buluşturan Arif Aktürk 36 yıllık birikimiyle “Mutfak Danışmanlığı” yapıyor.

İSTANBUL- Yaklaşık 1988 yılında çıktığı lezzet yolculuğunda 16 ülkede katıldığı mutfak tanıtımlarında Türk- ve dünya tatlarını buluşturan Arif Aktürk 36 yıllık birikimiyle “Mutfak Danışmanlığı” yapıyor. 1973 yılında Ardahan’da doğan Arif Aktürk Dünya Aşçilar Federasyonu WACS üyesi olarak World Master Chef unvanını aldı.
Halen 7 tepeli İstanbul’un 7 köşesinde yeni mutfaklar kuran ve yurtdışından gelen teklifleri inceyen Arif Aktürk “Önemli olan tatları birleştirip o kültürü yaşatmaktır. En büyük arzum insanların kalabalık sofralarda lezzette buluşup birbirleriyle sevgiyle kucaklaşmasıdır. Türk milletinin bu sofra geleneğini dünyaya taşımaktan mutlu oluyorum” diyor.

arif-akturk--003.jpgRAHMETLİ YALÇIN MANAV HEYKELİ DİKİLECEK ADAMDIR
Aktürk, 2010 yılında Tüm Aşçılar ve Şefler Federasyonu – TAFED’de oluşturulan 90 takım arkadaşıyla beraber 1515 meze yaparak Guiness Rekorlar Kitabı’na girdi. Bu başarıda imzası olan TAFED Başkanı rahmetli Yalçın Manav’ı anarak “Büyük usta Aşçılar Derneği Başkanı Aydın Yılmaz, aşçılığa değer kazandırdı. Mengen Aşçılık Okulu’nun kurdu ve aşçılığa seviye atlattı. Yalçın Manav ise Aşçılar Milli Takımı’nı kurarak Türk aşçılığını dünyaya taşıdı ve dünya yarışmalarında Türkiye’nin ödüller kazanmasını sağladı. Yalçın Manav Türk aşçılığı adına heykeli dikilecek adamdır” dedi.
arif-akturk--001.jpg

KENDİNİ İSTAKOZ GİBİ GÖRÜYOR
1988 yılında Kadıköy Zümrüt Otel’de mesleğe başlayan Arif Aktürk, 36 yılda lezzet dünyasına yeni mutfaklar kazandırırken birlikte çalıştığı deneyimli ustalar ile bilgi paylaşımı yapıyor. Bilgiye erişim hakkında lezzet dünyasından örnek veriyor. Kendini sürekli kabuk değiştirip yenilendikçe eti daha lezzetli olan istakoz gibi tanımlayan Arif Aktürk, "İstakoz riski göze alır. Ufacık bir dalgaya yenik düşebileceğini bildiği halde kabuğunu atar ve kendini yeniler. Ben de aynı şekilde yeri geldiğinde ufacık bir dalgayla kırılabileceğimi bile bile güçlenmek pahasına asla yenilenmekten vazgeçmiyorum" diyor.

arif-akturk--002.jpgTÜRKİYE’NİN 7 BÖLGESİNİN BÜYÜSÜNÜ YEMEĞE TAŞIDIM
Her yerde aynı yemeğin yapılmadığını hatırlatan ve Türkiye’nin 81 ilinde 81 ayrı lezzet bulunhduğunu anlatan Arif Aktürk, “ Yemeklerin lezzet anlayışı lokasyona ve insanların damak tatlarına göre değişim gösterir. Yöresel mutfaklar, bölgelerde yetişen ürünlerin mutfağa taşınmasıyla oluşur. Bunu göz önüne alarak bugüne kadar gittiğim her bölgede yöresel ürünleri ve yöresel tatları gözardı etmedim. Hem yemeklerime yeni tatlar kattım, hem de lezzet anlayışımı zengileştirdim. Türkiye'nin 7 bölgesinin lezzetinin büyüsünü mutfağıma taşıdım” dedi.

arif-akturk--004.jpgArif Aktürk’ün Türkiye’nin çeşitli yörelerinde oluşturduğu bazı lezzet durakları şöyle:
İstanbul, Ankara, Eskişehir, Çanakkale, Bursa, Antalya’da açılan 17 Benzin Kafe’ye Hollanda sistemi kafe-bistro sistemi ile oyun-kafeyi buluşturdu. Kadıköy Akasya’da ilk Organik Restoraen’ı açarak yenilik yaptı. Ataşehir Water Garden Le Cordon Bleu’nun şefi Tony ve ekibiyle Grill Blanche’de et lezzetleri hazırladı. Bodrum Jadem Gümüşlük’te tuzda bekletilmiş balık konseptiyle yeni lezzetler sundu. Bayramoğlu Hegzagone Otel’de La Baia Restoran’da İtalyan mutfağı ile pizza lezzetleri hazırladı. Türkmenistan Aşkabat’ta açtığı 4 adet MB Patisserie’ye Türk mutfağı ve Hatay’ın ünlü künefesini götürdü. Kıbrıs Magosa’da Zagato’da meze ağırlıklı menü yaptı. İstanbul’un Tarihi Yarımada’sın da Ala Santral Cafe Restoran’da Türk mutfağı lezzetlerini oluşturuyor.

Bu haber toplam 404 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.