• BIST 8876.22
  • Altın 2877.277
  • Dolar 34.2018
  • Euro 37.5403
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 25 °C

Turizmciler: İstanbul Turizm Fuarı’ndan tatmin olmadık

Turizmciler: İstanbul Turizm Fuarı’ndan tatmin olmadık
İstanbul Turizm Fuarı’na gelen seyahat acentelerinin yeterli olmadığını belirten katılımcılar “Gelenler avcı idi. Bizlere bir şeyler vermek için değil kendilerine bir şeyler almak için gelmişlerdi" dediler.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL –
İTF 2024 adıyla duyurulan “İstanbul Turizm Fuarı'nda "Yeni Dönem Başlıyor!" mottosuyla büyük ümitlerle yola çıktı "İstanbul Turizm Fuarı", Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde kapılarını açtı. Ancak yeterli alım heyeti göremeyen turizmciler fuarı beğenmediklerini söylediler.
Fuarda düzenlenen toplantılarda turizm sektöründeki gelişmeler ele alındı. Paneller yapıldı, herkes görüşlerini bildirdi. Ancak “hosted buyer” olarak gelen yabancılar yeterli olmadığı için fuarın katılımcıları iki günlük etkinlikten memnun ayrılmadılar.
Fuara katılanlar daha önce Ace of Mice olarak düzenlenen fuarın Yenikapı’daki fuar merkezinde düzenlenmesinin ve şehre yakın olmasının iyi olacağını umduklarını söylediler. Ancak Türkiye’nin turizmdeki en önemli hedef ülkeleri olan Avrupa’dan alım heyetlerinin gelmeyişi konusunda sitemlerini dile getirdiler.

-istanbul-turizm-fuari.jpgİstanbul Turizm Fuarı’na Mısır, Hindistan, Suudi Arabistan, bazı Arap ülkeleri ile Türki devletler ve Balkan ülkelerinden gelen seyahat acentelerinin yeterli olmadığını belirten katılımcılar “Gelenler avcı idi. Bizlere bir şeyler vermek için değil kendilerine bir şeyler almak için gelmişlerdi. Kısaca kaliteli alım heyeti olmayan fuar fuar olmaktan çıkıyor. Büyük ümitlerle Türk tarafından önemli bir katılım vardı. Ancak yabancı katılımcı zayıftı. İstediğimiz performansı bulamadık” dediler.
Öte yandan İTF 2024’ten yüksek beklentisi olan turizmciler fuarı gezerken birbirleriyle yeni iş görüşmeleri yaptılar.
Fuardan bazı görüntüler şöyle:

-istanbul-turizm-fuari-001.jpg-istanbul-turizm-fuari-002.jpg-istanbul-turizm-fuari-003.jpg-istanbul-turizm-fuari-004.jpg-istanbul-turizm-fuari-005.jpg-istanbul-turizm-fuari-007.jpg-istanbul-turizm-fuari-009.jpg-istanbul-turizm-fuari-010.jpg-istanbul-turizm-fuari-011.jpg

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.