• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 25 °C

Turizmciler 5 milyon turisti gören Apollon Tapınağı'nda aşılanmalı

Turizmciler 5 milyon turisti gören Apollon Tapınağı'nda aşılanmalı
Antalya Side Apart Otelcileri Derneği Başkanı Mehmet Çelikten, yaptığı açıklamada, Covid 19 korunma tedbirlerinde esas korunması gereken turistler değil; turizm çalışanları olduğunu söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA
- Antalya'da turizmciler Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yurtdışı tanıtımları için hazırladığı tanıtım videosunda sarı maskelere '' tatilin keyfini çıkarın ben aşılıyım'' yazısına tepki gösterdi. Turizmciler Antalya turizm tarihinde böylesi ''turizm çalışanlarını aşağılayan bir turizm anlayışı ile ilk defa karşılaştıklarını belirtti.
Antalya Side Apart Otelcileri Derneği Başkanı Mehmet Çelikten, yaptığı açıklamada, Covid 19 korunma tedbirlerinde esas korunması gereken turistler değil; turizm çalışanları olduğunu söyledi. Turizmci Mehmet Çelikten,'' Turisti gören her şey aşılanacaksa o zaman Antalya ve Türkiye kültür, tarih ve arkeoloji turizminde sembol olan Apollon Tapınağı da aşılayılım. Çünkü; 2 200 yıllık Apollon Tapınağı'nın her yıl 5 milyon turist görüyor. ' dedi.

apollon-tapinagi-004.jpgESAS KORUNMASI GEREKEN TURİSTLER DEĞİL; TURİZM ÇALIŞANLARI

''Turizm sektörü otel sahibi, otel yöneticisi, turizm çalışanları ve turist rehberleri bacasız sanayi çarkının bütünü oluşturan dişlileri gibi Olduğuna dikkat çeken Mehmet Çelikten, Bir otel dünyanın en konforlu oteli olsun içinde turiste hizmet vermede kalifiye ve nitelikli turizm çalışanı yoksa hiç bir anlam ifade etmeyeceğini kaydetti. Mehmet Çelikten, şu açıklamasını şu sözlerle tamamladı: ''30 yıldır turizm sektöründeyim. İlk defa böylesi bir turizm anlayışı ile karşı karşıyayız. Lakin yeni tip Corona Virüsü Covid 19 korunma tedbirleri kapsamında bir turist aşı olmadan ülkemize gelse tatil yapmada hiçbir sıkıntı yok. O zaman esas korunması gereken turist değil; turizm çalışanı. Sözde tüm turizm çalışanları 15 Mayıs'a kadar aşılanacaktı.

apollon-tapinagi-009.jpgFakat Antalya'da turizm çalışanlarının aşılanma oranı yüzde 50 seviyesini bulmadı.Turist gelir, turist gelirse ülkeye döviz getirir, bizde ülkenin cari açığını kapatırız zihniyeti ile bir turizm anlayışı olursa daha çok turizm çalışanını aşağılayan initen sözlerle karşılaşırız. Turizm çalışanı turizmin omurgasını oluşturur. Mesela bölge destinasyonuna bir otelin yemeklerini sevdiği, garsonun güler yüzlülüğü ve maid(kat görevlisinin titiz temizlik) anlayışından aynı oteli ayno odasında 20 yıl aralıksız tatil yapan yaşlı Alman turistler var. Bu turistler otelin konforuna değil; içindeki personelin tebessümüne geliyor. Turizmde acil ama çok acil zihniyet değişikliğine ihtiyaç var. ''

apollon-tapinagi-006.jpg'BEN AŞILIYIM'' MASKESİNDE BAKANIN FOTOĞRAFI OLSA MASKE İLE DOLAŞAN HAKARETTEN TUTUKLANIR DI?

Antalya Evrensel Değerler Platformu(EDEP) Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, yaptığı açıklamada, turizm tanıtım videosundaki ' turizm çalışanların maskesinde ' tatilin keyfini çıkarın, ben aşılıyım'' yazısının insan onur ve gururunu aşağılayan bir turizm zihniyeti olduğunu kaydetti. EDEP Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, maskedeki yazı herhangi bir ''devlet büyüğüne fotoğrafı ile tatilin keyfini çıkarın ben aşılıyım! '' maskeyle dolaşan hakaretten gözaltına alınır yada hakkında yasal işlem başlatılacağını ileri sürdü. Mücahit Gündoğdu ,bu yanlışlıkla ilgili Bakanı turizm çalışanlarına özür borcunun altını çizdi:''Sayın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kendini turizm çalışanlarının yerine koysun ve fotoğrafının bir turizm çalışanının ağzında '' tatilin keyfini çıkarın ben aşılıyım'' yazısını görse ne hisseder. Turizm demek aynı zamanda bir ülkenin kimliğini gösterir. Örneğin Washington Post gazetesi turizm muhabirinin Türkiye'de Covid 19 Korunma tedbirleri kapsamında turizm çalışanları '' müstemleke turizm çalışanı muamelesi görüyor'' analizinde bulununca çok kızıyoruz. apollon-tapinagi-008.jpgBöyle analizlere böylesi saçma sapan turizm uygulamaları neden oluyor. Bakan önce 14 aydır işsiz güçsüz gezen on binlerce turizm çalışanlarına ve turist rehberlerine sahip çıksın.?. cOVİD 19 Korunma tedbirlerinde en fazla mağdur olan turizm sektöründe turizm çalışanları oldu. Antalya'da sezonun açan otellerin turizm çalışanlarından aldığımız çok sayıda şikayet kısıtlamalar ve pandemiyi bahane ederek 20 turizm çalışanının yapacağı işi 5 kişiye yaptırması. Demoklesin Kılıcı gibi şu söz hep tepelerinde '' Pandemi döneminde iş bulmuşsun sesini çıkarma. denileni yap. İşi beğenmiyorsan çek git.Senin Yapacağın işi yapacak çok sayıda ve sırada bekleyen turizm çalışanı var? denilerek çaresiz bırakılıyor. ''

Bu haber toplam 1220 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.