• BIST 9685.49
  • Altın 2813.908
  • Dolar 33.8863
  • Euro 37.5669
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 24 °C

Turizm Yazarı Fehmi Köfteoğlu hayatını kaybetti

Turizm Yazarı Fehmi Köfteoğlu hayatını kaybetti
Turizm haberciliğinin önemli isimlerinden Turizm Gazetesi ve Ekonomi Gazetesi yazarı Fehmi Köfteoğlu, 67 yaşında hayatını kaybetti.

İSTANBUL  - Türkiye'de turizm ve seyahat haberciliğinin önemli kalemlerinden 'turizm gönüllüsü' Fehmi Köfteoğlu, evinde geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 67 yaşında hayatını kaybetti. Turizm Gazetesi'ni yöneten, Ekonomi Gazetesi'nde köşe yazıları yazan ve Seyahat Endüstrisi sayfasının editörlüğünü üstlenen Köfteoğlu'nun cenazesi, İstanbul'da düzenlenecek törenle toprağa verilecek. turkiyeturizm.com olarak değerli arkadaşımıza rahmet, ailesine, sevenlerine ve turizm camiasına başsağlığı diliyoruz.
CENAZE TÖRENİ
Fehmi Köfteoğlu’nun cenazesi 29 Ağustos 2024 Perşembe günü Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak ikindi namazından sonra Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

fehmi-kofteoglu.jpg

Yazıları ve katkılarıyla turizm sektöründe önemli bir iz bırakan Köfteoğlu’nun vefatı, hem medya dünyasında hem de sektörde derin bir üzüntüye yol açtı. Köfteoğlu, 2023 yılı Ağustos ayında, turizm sektörünü anlattığı 'Yarım Asrın Ardından' isimli kitap çıkarmış ve tüm gelirini 6 Şubat depremlerinde ailesi yaşamını yitiren öğrencilerin eğitimi için yürütülen organizasyona bağışlamıştı.

Fehmi Köfteoğlu kimdir?

Fehmi Köfteoğlu, 1957 yılında Mardinli Köftezade ailesinin beşinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Gazetecilikle ilk tanışması, Akşam gazetesini kolaltında satmasıyla başladı. Aktif gazetecilik kariyerine Devrimci Gençlik Birliği (DGB) ile adım atan Köfteoğlu, 1975-1978 yılları arasında Halkın Sesi dergisinin yayıncılığını üstlenerek profesyonel bir zemin kazandı. Nezih Demirkent’in rehberliğinde Dünya gazetesinde çalışmaya başlayan Köfteoğlu, "Otelcilik ve Turizm" adıyla hazırladığı ekle önemli bir dönüm noktasına ulaştı. İlk sayısına “Otelcilik ve Turizm Türkiye’nin Belkemiği Olmaya Aday” başlığını attı.

fehmi-kofteoglu-001.png

fehmi-kofteoglu-001.jpg

KATILDIĞI SON TOPLANTI "BÜYÜKADA'DA TURİST İSTEMİYORUZ' BAŞLIKLI OLDU
Fehmi Köfteoğlu, geçen hafta Adalar Vakfı’nın organize ettiği Ada Müzesi’nde "Aşırı Turizm" başlıklı toplantıya katıldı. TUROB Yönetim Kurulu Üyesi ve Armada Oteli’nin sahibi Kasım Zoto, Seven Tur sahibi  Deniz Tüfekçi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Turizm Müdürü Hüseyin Gazi Coşan ve Turizm Gazetesi editörü Fehmi Köfteoğlu’nun konuşmacı olduğu toplantıyı Adalar Vakfı Başkanı Halim Bulutoğlu yönetti. Dünyadaki bir çok ülkede turist ziyaretleri nedeniyle yerel halk şikayetlerde bulunuyor. Bu şikayetler Türkiye'ye de sıçradı. Büyükada'ya gelen turist trafiği 24 Ağustos'ta uzmanlarla tartışıldı.


fehmi-kofteoglu-002.jpg

FEHMİ KÖFTEOĞLU'NA 'YAŞAM BOYU ONUR ÖDÜLÜ'
Turizmgazetesi.com Yayın Yönetmeni Fehmi Köfteoğlu'na Resort Kongresi'nde ödülünü TÜROFED'in ilk başkanı turizmci Ahmet Barut verdi. Antalya’da bu yıl 8’inci kez düzenlenen Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde “Yaşam Boyu Onur Ödülü” bu yıl Turizmgazetesi.com Yayın Yönetmeni ve kongreye adını veren Resort Dergisi’nin Editörü Fehmi Köfteoğlu’na verildi.


TÜRSAB’ın basın ve strateji danışmanlığı görevini üstlenen Köfteoğlu, Ar-Ge bölümünün kurulmasına katkıda bulundu. 1995 yılında Ekin Grubu’na editör olarak katıldı ve burada TÜRSAB Dergisi, Hotel Dergisi, Türkiye Turizm Yatırımcıları Dergisi (TYD), Rehberler Dergisi, ilk online turizm gazetesi Turizm Gazetesi ve Resort Dergisi’nin editörlüklerini üstlendi. Dünya, Aydınlık, Milliyet, Cumhuriyet ve gibi gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED)’nin kurucularındandı.

fehmi-kofteoglu.png
Turizm Gazetesi'nin vefat ilanı

Ekin Grubu bünyesinde EMITT’in (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) fikir önderlerinden ve yöneticilerinden biri olarak tanındı ve 2014’e kadar EMITT’e paralel olarak düzenlenen Turizm Tedarikçileri Fuarı’nın imtiyaz sahipliği görevini üstlendi. 2012 yılında Ekin Grubu’nu devralan Köfteoğlu, AKTOB ile Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nin oluşturulmasına öncülük etti. Ayrıca Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Projesi, Türkiye Turizm Ansiklopedisi, Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması ve Anadolu Yemekleri Fotoğraf yarışması gibi projelerde yazıları ve jüri üyeliği ile destek sağladı. Fehmi Köfteoğlu, EKONOMİ Gazetesi'nde köşe yazıları kaleme alarak Seyahat ekinin editörlüğünü sürdürüyordu.

Bu haber toplam 1054 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.