• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 7 °C

Turing genel kurulu 2010'da

Turing genel kurulu 2010'da
400'e yakın Turing üyesi 143'e karşı 253 oyla Ulusoy'un genel kurul isteğini reddetti. Turing Genel Kurulu yasal tarih olan 2010 yılında yapılacak

İSTANBUL-Başaran Ulusoy Başkanlığı'ndaki bir ekip atağa geçerek, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nda olağanüstü genel kurul kararı aldırdı. Ulusoy, "Turing'i kayyumdan kurtarıp büyütmek istiyoruz" derken, mevcut Başkan Uğur İbrahimhakkıoğlu, "Tarihimizde olmadığı kadar başarılıyız. Kasamızda 25 milyon TL var" diyor.
Başaran Ulusoy ve ekibinin 560 üyeden 400'ünün oy kullandığı iki noter nezaretinde yapılan sayımda 143'e karşı 253 oyla 4 oyda çekimser kalarak Ulusoy'un genel kurul isteğini reddetti. Buna göre Turing Genel Kurulu yasal tarih olan 2010 yılında yapılacak.
Atatürk'ün talimatıyla 1923'te kurulan ve Türk turizminin en köklü kuruluşlarından biri olan Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nda (Turing) yapılan olağanüstü genel kurul bölylece son kararını verdi.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy liderliğinde, Turing'in yönetimine girmek isteyen turizmciler, bu genel kurulda erken seçim kararı da aldırıp, mevcut yönetim kurulu Başkanı Uğur İbrahimhakkıoğlu'nu devirmeye çalışıyordu. Turing'in 7 kişilik yönetim kurulu üyelerinin 6'sının mahkemece atanan kayyumlardan oluşuyor.

TURİNGTE SIKINTI YOK, AKSİNE KARDA
Başaran Ulusoy, Turing'un Çelik Gülersoy dönemindeki gücünü büyük ölçüde kaybettiğini ileri sürerken Turing Yönetim Kurulu Başkanı Uğur İbrahimhakkıoğlu, 2006 yılından beri görevde olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Evet yönetim kurulu üyelerimiz kayyum atamasıyla gelen kişiler. Ancak bu böyle diye yönetimde bir sıkıntı yok. 100 kadar üyenin girişimi ile olağanüstü kongre yapılıyor. Seçimli olağan genel kurulumuz Nisan 2008'de yapıldı ve Başkan seçimi 2 yıllığına yapılıyor. Olağanüstü genel kurulda erken seçimi de oylarız. Eğer bu yönde karar alınırsa seçim yapılacak."

MAL VARLIĞI EKSİLMEDİ
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un eleştirilerini haksız bulan İbrahimhakkıoğlu, şöyle konuştu: "Onların söylediklerinin aksini belgelerle, rakamlarla kanıtlarız. Çünkü şu anda Turing 86 yıllık tarihinde hiç olmadığı kadar iyi durumda. Kasamızda 25 milyon TL var ki bu nakit varlığı çok yüksek. Ayrıca Turing'in mal varlığında da bir gram eksilme olmadı. Triptik gelirleri ise yüksek oranlarda arttı. Turistik işletmelerimiz ise geçen yıla kadar zarar ediyordu ama artık kárlı işletmelere dönüştüler. Ralli organizasyonlarına da yeniden başladık. Ayrıca Sultanahmet'te Turing müzesi de yapıyoruz. Kayyum meselesi yargıdaki bir konudur ve 2010'daki genel kurula kadar bu durum da çözülmüş olacak

İŞLETMELERİ TURİNG ALTINDA TOPLAMAK İSTİYORUZ
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Hedefimiz Turing'in kaybettiği işletmeleri geri kazandırmak, ayrıca TÜRSAB olarak işlettiğimiz bazı işletmeleri Turing çatısı altında toplamak. 23 Mart'ta Kültür ve Turizm Bakanlığımız çok sayıda müze ve ören yerinin işletmesini de ihaleyle özel sektöre açıyor. Biz bunlara da talibiz ve bu işletmeleri de Turing bünyesine toplamak istiyoruz" dedi.

TRİPTİK HAKKI TEHLİKEDE
Turing'in, uzun yıllar çok başarılı hizmetler verdiğini anlatan Başaran Ulusoy, şöyle konuştu: "Şu anda en en önemli gelir kalemi triptik gelirlerini de kaybetmek üzere. Köşklerden, çekici hizmetlerine kadar Turing'in elinden giden hizmetlerin geri dönüşü için ortak platformda buluşabiliriz.."

KONGRE İŞİ BÜYÜYECEK
TÜRSAB adına şu anda Uluslararası Kongre Sarayı Tesisleri İşletmeciliği Tic. A.Ş.'nin (UKAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu hatırlatan Başaran Ulusoy, şöyle devam etti: "UKTAŞ hem kongre yapılarını hem de diğer bazı işletmeleri bünyesinde bulundurduyor. Adile Sultan'ı işletiyoruz. Topkapı Saray'nın girişinde bir tarihi 'karakol binası' vardı onu da aldık. Restoran ve kafe olarak işleteceğiz. Yıldız Parkı içindeki Milli Saraylara bağlı porselen fabrikasının satış üniteleri, restoran ve kafeleri birinci sınıf işletme olarak işleteceğiz. Ancak bunlar aslında bizim işimiz değil, bunlar Turing'in işi. Turing ortada yok ve bu nedenle bunları biz yapmak zorundayız."

ARKEOLOJİ MÜZESİ SPONSORLARIMIZ HAZIR
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, şöyle konuştu: "Kendisi gördüğümüz en devrimci bakanlardan biri. Bizim siyasetle işimiz olmaz, biz işimize bakarız. Sayın Bakanımız Türk turizminin gelişmesi için özel sektöre çok güveniyor ve bu yolda çok önemli çalışmalar yapıyor. Çok sayıda müze ve ören yerinin işletme ve hizmet birimlerinin özel sektöre açılması bizim için çok önemli. Bize son sözü de İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin TÜRSAB'a devredilmesidir. Topkapı Sarayı bahçesindeki bu müzeyi dünyanın en önemli müzelerinden biri haline getireceğiz. Tabii ki bilim adamlarıyla, bakanlığımızla birlikte çalışacağız. Bu müze Osman Hamdi Bey'in çabalarıyla kurulmuştu. Hedefimiz bu müzeyi Avrupa ve ABD'deki örnekleriyle yarışacak bir niteliğe kavuşturmak."

BAŞARAN ULUSOY'UN AÇIKLAMASI
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, 24 Ocak 2009 tarihinde yapılan Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu (TTOK) Genel Kurul Toplantısı'nda seçim yapılmadığını, ayrıca yönetim kurulu başkanlığı seçiminin yapılmasının da hukuken mümkün olmadığını iddia etti.
Ulusoy, yaptığı yazılı açıklamada, TTOK'nin özellikle işleyiş anlamında,yeniden yapılanma sürecine girmesi gerektiği yönündeki çabalarının ve kurum üyelerinin de desteğiyle, Medeni Kanun, Dernekler Kanunu gereği olağanüstü genel kurul talebinin, TTOK Yönetim Kurulu tarafından reddedildiğini belirtti.
Bunun üzerine dernekler genel kurulunun kayyım olan 6 üyesinin dışında
kalan tek yönetim kurulu üyeliği seçimi gündemiyle, dernek genel kurulunun
olağanüstü toplanmasına karar verilmesi ve mahkemece 3 kişinin görevlendirilmesi talebiyle, Şişli 4. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurulduğunu dile getiren Ulusoy, açıklamasında şunları kaydetti:
''Şişli 4. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 27 Kasım 2008 tarihindeki
duruşmasında, 3 kişilik çağrı kurulunun görevlendirilmesi kararı çıkması üzerine, TTOK Yönetim Kurulu 28 Kasım 2008 günü olağanüstü toplanarak, 24 Ocak 2009 tarihinde dernek genel kurulunu olağanüstü toplantıya çağırmıştır. Mahkemenin kayyım olmayan tek kişilik yönetim kurulu üyeliği seçim kararına rağmen, TTOK Yönetim Kurulu hukuku hiçe sayarak seçimi gündeme almamıştır.
Önemle belirtmeliyim ki 24 Ocak 2009 tarihinde yapılan olağanüstü genel
kurul toplantısında seçim yapılmamıştır. Ayrıca yönetim kurulu başkanlığı seçimi yapılması hukuken mümkün değildir. Yapılacak seçim sadece kayyım olmayan bir yönetim kurulu üyesinin seçimiyle ilgilidir. Olağanüstü genel kurul tutanaklarında görüleceği üzere yönetim kurulu dahil olmak üzere hiç bir dernek organı için seçim yapılmamıştır. Yargıtay Genel Sekreterliği gibi son derece önemli bir görevde bulunmuş bir hukukçunun kamuoyunu yanıltması, sebebi ne olursa olsun doğrusu kabul edilebilir bir davranış değildir.''

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.