• BIST 11311.31
  • Altın 5897.703
  • Dolar 42.6861
  • Euro 50.1507
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 19 °C

Topkapı Sarayı’nın ‘Klasik Dönem Mutfaklar Bölümü’ ziyarete açıldı

Topkapı Sarayı’nın ‘Klasik Dönem Mutfaklar Bölümü’ ziyarete açıldı
Zemini, vitrinleri, bilgi panoları ve aydınlatma sistemleri yenilenen mutfak bölümünde, Osmanlı sarayında yemek ve sofra kültürüne ışık tutan 400 nadide eser yer alıyor.

İSTANBUL - Topkapı Sarayı’nın ‘Klasik Dönem Mutfaklar Bölümü’, yaklaşık 3 yıl süren restorasyonun ardından ziyarete açıldı. Zemini, vitrinleri, bilgi panoları ve aydınlatma sistemleri yenilenen mutfak bölümünde, Osmanlı sarayında yemek ve sofra kültürüne ışık tutan 400 nadide eser yer alıyor.
Topkapı Sarayı’nın ‘Klasik Dönem Mutfaklar Bölümü’, çeşitli sorunlar nedeniyle 2021 yılının Mart ayında restorasyona alındı. Zemini, vitrinleri, bilgi panoları ve aydınlatma sistemleri yenilenen mutfak bölümündeki çalışmalar, 2023 yılının Eylül ayında tamamlandı. 
osmanli-sarayinda-yemek.jpgosmanli-sarayinda-yemek-001.jpgosmanli-sarayinda-yemek-002.jpgosmanli-sarayinda-yemek-003.jpgosmanli-sarayinda-yemek-004.jpg

Bu haber toplam 1791 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.