İSTANBUL - Texhibition İstanbul Kumaş, İplik ve Tekstil Aksesuarları Fuarı 8-10 Mart tarihleri arasında üçüncü kez İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) iş birliğiyle 8-10 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Texhibition İstanbul Kumaş, İplik ve Tekstil Aksesuarları Fuarı’nda küresel alıcılarla sektör temsilcileri bir araya gelecek.
İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuarın, bu yıl ayrı bir önem taşıdığında dikkat çeken İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (
“6 Şubat sabahına büyük bir afetle uyandık. 11 ilimizi etkileyen depremlerden dolayı binlerce insanımız tarifi mümkün olmayan acılar yaşadı. Çok büyük kayıplar yaşandı. Acıların hafifletilmesi, vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için tüm ülke seferber oldu. 7’den 70’e herkes elinden gelen desteği verdi. Bölgenin yeniden ayağa kalkması için yardımların ve desteklerin süreklilik kazanması ve üretim çarklarının yeniden dönmeye başlaması çok büyük önem taşıyor. Yaralarımızı sarabilmek için üretime daha çok odaklanmalı, her zamankinden çok daha büyük bir motivasyonla ihracata sarılmalıyız. Bu kapsamda fuarlarımızı, heyetlerimizi ve yurtdışı pazarlama etkinliklerimizi çok daha etkin kullanacağız. Tekstil sektörü olarak yaralarımızı Texhibition İstanbul Fuarı ile sarmayı amaçlıyoruz. Her koşulda olduğu gibi Türk tekstil sektörü olarak bugün de milletimizin yanında olmaya, üretmeye, katma değer yaratmaya, Türkiye’nin sigortası olmaya devam edeceğiz.” dedi.
FUARIN ALANI BÜYÜDÜ
Henüz üçüncü dönemi olmasına rağmen Türkiye’nin en büyük tekstil fuarı konumuna yükselen Texhibition İstanbul Kumaş, İplik ve Tekstil Aksesuarları Fuarı’nın bir önceki dönemine dokuma kumaş, örme kumaş, denim kumaş, tekstil aksesuarcıları ve iplik ürün gruplarından Türk tekstil sektörünün önde gelen 313 firmasının katıldığını hatırlatan Ahmet Öksüz, “Önceki fuarımızda yaklaşık 21 bin ziyaretçi ağırlamıştık. Bu dönemdeki fuarımızda da Avrupa Birliği ülkeleri, İngiltere, ABD, Kuzey Afrika ülkeleri ve Ortadoğu’dan binlerce nitelikli alıcıyı firmalarımızla bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Geçtiğimiz dönem 2 holde gerçekleştirdiğimiz fuarımızı bu dönem 3 hole çıkardık. Fuarımıza ilişkin en önemli hassasiyetimiz kontrollü büyüyerek fuarımızın niteliğini her zaman bir üst seviyeye taşımak.” diye konuştu.
‘DEĞER KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYORUZ’
Yılda 200’ün üzerinde ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştiren Türk tekstil sektörünün 2022 yılını bir önceki yıl ile aynı seviyede yani 13 milyar dolarlık ihracatla kapattığını dile getiren Ahmet Öksüz, sözlerini şöyle sürdürdü: “2023 yılında da 13 milyar dolar değerinde ihracat seviyemizi korumayı hedefliyoruz. 2023’teki en önemli hedeflerimizden birisi potansiyelimizin altında pazar payına sahip olduğumuz ülkelere özel organizasyonlar gerçekleştirmek. Ticaret Bakanlığı’nın uzak ülkeler stratejisi kapsamında ihracat potansiyelimizin yüksek olduğu ülkelere daha çok odaklanacağız. Bu yıl ABD, Şili, Brezilya, Dominik Cumhuriyeti, Güney Kore ve Avustralya gibi ülkelerde sahaya daha güçlü çıkacağız. İTHİB olarak 10’u 2023 yılında ilk defa olmak üzere, 20 fuar ve heyet faaliyeti planlıyoruz. ‘Biz varız, üretmeye, küresel tekstil sektörüne ve Türkiye’ye değer kazandırmaya devam ediyoruz.’ Mesajımızı bu yıl en gür sesimizle dile getireceğiz.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.