• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C
  • Antalya 19 °C

TatilBudur 2024 yılını yüzde 40 büyüme ile kapattı

TatilBudur 2024 yılını yüzde 40 büyüme ile kapattı
TatilBudur; Satış ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Çubuk, her yıl artırdıkları pazar payı ile yurt içinde yaz otellerine yönelik satışların yaklaşık dörtte birini gerçekleştirdiklerini söyledi.

ANTALYA - Türkiye’nin 56 ilinde 500’den fazla acentesi ve 2 bin 500 seyahat danışmanı ile sektörün öncü oyuncularından olan TatilBudur; Antalya Turizm Fuarı’nda sektöre ilişkin değerlendirmelerini ve ön görülerini paylaştı. 2024 yılını rezervasyon bazlı yüzde 40 büyüme ile kapatacaklarını ön gördüklerini belirten Satış ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Çubuk, her yıl artırdıkları pazar payı ile yurt içinde yaz otellerine yönelik satışların yaklaşık dörtte birini gerçekleştirdiklerini söyledi. 2025 yılı planlarının Avrupa operasyonlarını fiilen üstlenmek olduğunu belirten Çubuk, bu pazara yönelik 80 bin kişilik planlama yapma hedeflerinin olduğunu anlattı,

TatilBudur: 2025 yılı erken rezervasyon kampanyasını başlattık

Turizm sektörünün öncü markalarından TatilBudur; turizm sektöründeki gelişmeleri ve değerlendirmelerini Antalya Turizm Fuarı’nda paylaştı. 2024 yaz sezonu, yurt içi tatil planlamalarında Türk misafirlerin payının arttığını belirten TatilBudur Satış ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Çubuk; Ağustos ayına kadar otel rezervasyonlarını domine eden yabancı turist rezervasyonlarının yerini yerli turiste bıraktığını dile getirdi. Çubuk bu değişimde dış pazarda beklenen akışın oluşmaması ve iç pazara yönelik kampanya / fiyatların avantajlı olmasının büyük rol oynadığının altını çizdi.

mustafa-kemal-cubuk,-tatilbudur.jpgmustafa-kemal-cubuk,-tatilbudur.jpg

İç pazardan beklentilerin artığı dönemde sahip olduğu otel portfolyosunun çeşitliliği ve tek yetkili otellerinin oda stoğu sayesinde pazar ortalamasının üzerinde büyüme gerçekleştirdiklerini belirten Çubuk, 2024 yılını rezervasyon bazlı yüzde 40 büyüme ile kapatacaklarını ön gördüklerinin altını çizdi. Çubuk “Türkiye'nin en çok satış yapılan online seyahat acentesiyiz. Sahip olduğumuz bu etkiyi daha da artırarak sürdürmek istiyoruz ve bu minvalde yatırımlarmızı devam ettiriyoruz. TatilBudur olarak 2025 yılı itibariyle Avrupa operasyonlarımızı fiilen biz yönetmeye başlayacağız. İç Pazara yönelik kontratlama sürecimiz devam ederken diğer yandan dış pazara yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Deneyimli ekibimizle önümüzdeki sene Avrupa başta olmak üzere dış pazarda 80 bin kişilik operasyon gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.’’ dedi.

TatilBudur Erken Rezervasyon Dönemini Başlattı

2025 Sezonu Erken Rezervasyon kampanyalarını Antalya Turizm Fuarı ile birlikte başlattıklarını belirten Mustafa Kemal Çubuk, özellikle fiyatlar konusunda önemli bir değerlendirme yapıp; yıl boyu uygulanan fiyat artışları, tüketicinin artışlara tepkisi, maliyet artışlarıyla orantısız fiyatlamaların tüketici üzerinde etkisi gibi birçok veriyi iş ortaklarıyla paylaştıklarını dile getirdi. Çubuk “Bu analizlere uygun stratejiler oluşturuyoruz. Bu yıl da otellerimiz ve sunduğumuz fiyatlarla ilgili iddialıyız. Otellerin iç pazara yönelik ayırdıkları kapasitenin fazlasını alarak daha isabetli fiyat tesbiti sağlıyoruz, isabetli fiyat politikası ile de daha yüksek satış başarısını yakalıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Turizm sektörünün ilk yapay zeka Influencer’ı: Yaz Güneş

Sektörün rekabetçi ortamında fark yaratabilmek ve misafirlerine en iyi hizmeti sunmak için teknolojiye öncelik verdiklerini belirten Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Nefesoğlu; “Hem rekabette fark yaratmak hem de global arena da dikkat çekmek için teknoloji odaklı adımları önemsiyoruz. 2022 de mobil uygulamamızı ve web sitemizi yenileyerek başladığımız bu süreçte 2023 yılında da veri merkezli aksiyonları önceliklendirerek ayrışmaya başladık. Buna eş olarak her sene online da yüzde 50 ve üzeri büyüme yaşadık. Mobil uygulama kullanıcılarımız da aynı hızda artıyor. Satışlarımızın yüzde 10’u sadece mobil uygulama üzerinden geliyor. 2025 yılında da bu kasımızı güçlü kılmaya devam edeceğiz.” dedi.

Barış Nefesoğlu, dijital dünyada yakaladığı farklılaşmayı, pazarlama tarafında da desteklemek üzere Türkiye’de turizm sektöründe ilk defa yapay zeka marka yüzünü hayata geçirdiklerini belirtti. Nefesoğlu “TatilBudur olarak teknoloji odaklı dünyamızda insanların arama sonuçlarına bakarak, nelerden hoşlandıklarına yönelik veriler toplayıp, üç farklı yapay zeka modelleme uygulaması üzerinden bir karakter tasarladık. “Yaz Güneş” ismini alan influencerımızı marka yüzümüz olarak da konumlandırdık. Yaz Güneş’i ilk defa Turizm Fuarı’nda tamamen 3d bir hologram ekran içinde ziyaretçilerle tanıştırdık. Biz TatilBudur olarak bu proje için çok heyecanlyız. Misafirlerimizin yorumlarını da merakla bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.