ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
TARSUS- Tarsus’un turizm geleceğini belirlemek üzere düzenlenen Tarsus Gözlükule Araştırma Merkezi’nde akademisyenler, turizmciler, şehir planlamacılarının katıldığı Tarsus Turizm Çalıştayı'nda “turizm yol haritasını’nın ana hatları ortaya çıkarıldı.Gruplar halinde yapılan çalışmalarda, Tarsus'un turizm değerleri yeniden keşfedildi. Masalarda toplantılara katılanlar tarafından sunulan fikirler üzerinde ortak akılda buluma çalışmaları yapıldı. Çalıştaya katılanların hazırladığı raporlar üzerine Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği (TARTUD) tarafından sonuç bildirgesi hazırlanarak Tarsus turizminin geleceğini içeren yol harıtası yetkililere sunulacak.
Kısa bir tanıtım videosu ile başlayan Tarsus Turizm Çalıştayı, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Çapar, Tartud Başkanı Yeşim Sancaktar İçgören ve Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Göknil Nur Koçak’ın açılış konuşmalarıyla sürdü.
Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği (TARTUD) Başkanı Yeşim Sancaktar İşgören çalıştay hakkında bilgi verdi. Daha sonra Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Çapar, konuşmasında yapılan çalışmada yer aldıklarını ve Tarsus turizmi adına çalıştay sonuçlarIna uyacaklarını bildirdi.
KAYMAKAM, ÇALIŞMA RAFLARDA KAYBOLMASIN
Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, “bu yapılan çalışma sonunda ortaya çıkacak olan sonuç bildirgesenin ve yol harıtasının akibetini takip edelim. Bir yerlerde takılmasın, Çalışma rafa konulup kaybolmasın, emekler boşa gitmesin” dedi.
TURİZM İÇİN DOĞRU YERDEN BAŞLAMALIYIZ
Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Tarsus turizmi için yapılacak çalışmada sıralamanın çok önemli olduğunu anlatarak “Nereden ve nasıl başlayacağımızı belirlemeliyiz. En son işi başta yapmamalıyız” şeklinde konuştu.
Kaymakam, Hazreti İsa’nın havarilerinden St Paul’un doğduğu yerin Tarsus olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti: “St Paul başka ilde olsa orası kalkınır. Ancak Tarsus, Türkiye’nin en zengin tarım bölgesi olan Çukurova’da bulunuyor. Bu zenginlik nedeniyle Tarsuslu otel açmayı ve turizme yatırım yapmayı önemsemiyor. Tarsus’ta Adana ve Mersin’in iki katı olmak üzere turizm için çok büyük fırsatlar var. Turizm için tüm sektörlerin uyumlu çalışması gerekmektedir. Bu nedenle boşa kürek çekmeyelim ve doğru yerden başlayalım. Çalıştaydan yol haritası doğru çıkarsa karar vericiler olarak doğru yerden başlarız.”
ÇALIŞTAYA ÖNEMLİ DESTEK
Tarsus Kaymakamlığı, Tarsus Belediyesi, Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği (TARTUD) ve Tarsus Yöresel Yemek Kültür Araştırma ve Tanıtma Merkezi Derneği ( TURUNÇ) işbirliği ile Tarsus Gözlükule Araştırma Merkezi’nde Tarsus Turizm Çalıştayı düzenlendi
ÇALIŞTAYIN KONU BAŞLIKLARI
Açılış konuşmalarının ardından, Tarsus’un yöresel lezzetlerinin de katılımcılara ikram edildiği toplantı salonuna geçildi ve çalıştay çalışmaları başladı. Oturumlarda çalıştay gruplarının konuları İnanç Turizmi, Eğlence Turizmi, Kültür Turizmi, Gastronomi ve Alternatif Turizm oldu. Çalışma gruplarının sonuç değerlendirilmesi sonucunda ise sonuç bildirgesinin hazırlanması için ekipler görevlendirildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.