• BIST 10647.91
  • Altın 2450.255
  • Dolar 32.6226
  • Euro 34.9882
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 30 °C
  • Antalya 35 °C

Tarihi İpekyolu yeni ekonomik ticaret yolu olmalıdır

Tarihi İpekyolu yeni ekonomik ticaret yolu olmalıdır
Günümüzdeki teknolojik imkanlarla geliştirilmesiyle ülkelerin önemli ekonomik kazançlar sağlayacağı belirtildi.

ÖZKAN ALTINTAŞ – TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL –
İstanbul’da yapılan İpekyolu Şehirleri Turizm İttifakı Konferans’ında tarihi İpekyolu üzerinde bulunan ülkelerin önemli şehirleri arasında turizm işbirlikleri kuruldu. Konferansta tarih boyunca önemli ticaret yolu olan İpekyolu’nun günümüzdeki teknolojik imkanlarla geliştirilmesiyle ülkelerin önemli ekonomik kazançlar sağlayacağı belirtildi. İpekyolu mirasının yeniden hayata geçirilmesi ve kültür alt yapısıyla haritalandırılması gerektiği bildirildi.

ipekyolu-sehirleri-turizm-ittifaki-.jpg

Konuşmacılar “İpekyolu günümüz imkanlarıyla yeni ekonomik ticaret yolu olur” dediler.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Kültür ve Visit İstanbul ev sahipliğinde İpekyolu Şehirleri Turizm İttifakı Konferansı 15 ülkeden 22 şehir 60 turizm temsilcisinin katılımıyla Hilton İstanbul Bosphorus Hotel Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda İstanbul’da sona eren tarihi İpekyolu’nun yeniden hayata geçirilmesi konuşuldu. Toplantı arasında düzenlenen b2b görüşmelerde İpekyolu üzerinde yer alan ülkelerin temsilcileri turizm işbirlikleri kurmak üzere önemli görüşmeler yaptılar.

ipekyolu-sehirleri-turizm-ittifaki--001.jpg

İRO Başkanı Özgür Özaltın, İstanbul’un 5 bini aşkın profesyonel turist rehberi tarafından gelenh konuklara anlatıldığını belirterek “İstanbul anlatmakla bitmez" dedi.

muberra.jpgTÜROB Başkanı Müberra Eresin, İstanbul’un İpek Yolu üzerinde önemli bir şehir olduğunu belirterek sahip olduğu oteller, tarihi ve turistik değerler ile ziyaret edilen vazgeçilmeyen destinasyon olduğunu anlattı.

volkan-001.jpgBrezilya Turizm Former Vinicus Rene Lummerts, THY’nin açtığı yeni hatlarla Brezilya’nın tarihi İpekyolu’ra bağlandığını ve İstanbul’un çok sayıda Brezilyalı turist aldığını anlattı.
volkan-002.jpg
Çin Kültür Müşaviri Wan Tin, İpekyolu’nun önemli bir ticaret yolu olduğunu ve üzerinde bulunan ülkelere büyük gelişmeler kazandıracağını. Öyledi.

volkan-004.jpgUNWTO Onursal Genel Sekreteri Francesco Frangialli, 1994 yılından bu yana İpekyolu’nun günün şartlarına uygun olarak yeniden hayata geçirilmesi için çalışıldığını bildirdi.

volkan-003.jpgÇin Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong “Uluslararası turizm işbirliklerinin ülkelerin ekonomik gelişmelerini büyük katkıda bulunacağını belirtti. Türkiye’nin önemli bir turizm ülkesi olduğunu belirterek işbirliklerinin ticari gelişmelere önemli katkı yapacağını söyledi. Tarihi İpekyolu’nun yeniden canlanmasının ülkeler arası sosyal ve kültürel alanda katkı yapacağını bildirdi.

volkan.jpgİBB kültür Dairesi Başkanı Tolga Volkan Aslan 13 bin etkinlik yaptık. 2,5 milyona varan etkinliğe 9.5 milyon katılım sağlandığını belirterek "Herkesi İstanbul'a bekliyoruz" şeklinde konuştu.

volkan-005.jpgPasifik Asya Seyahat Birliği Başkanı Peter Semone, sosyal medyanın turizmde tanıtımı geliştirdiğini söyledi. Turizmin uluslararası kültür ve sosyal gelişmelerin temeli olduğunu belirtti.

volkan-006.jpgİrlanda Turizm Taşımacılar Birliği Başkanı Frank Fahey, turizmde iletişimin öneminden bahsetti .

 

Bu haber toplam 945 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.