• BIST 9975.61
  • Altın 2830.659
  • Dolar 33.9934
  • Euro 38.0336
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 23 °C

TAB Gıda Çin’den çıkıyor mu?

TAB Gıda Çin’den çıkıyor mu?
Çin’deki en büyük gıda zincirlerinden Burger King operasyonlarını yöneten Türk firması TAB Gıda’nın çıkmayı planladığı belirtiliyor.

PEKİN- Çin’deki en büyük gıda zincirlerinden Burger King operasyonlarını yöneten Türk firması TAB Gıda’nın çıkmayı planladığı belirtiliyor. Çin’deki operasyonlarını 1.2 milyar doların üzerinde bir fiyata satmak için görüşmeler yapıldığı iddia edildi

Türkiye’nin en büyük fast food zincirlerini bünyesinde barındıran TAB Gıda’nın Çin’deki operasyonundan çıkacağı belirtiliyor. Burger King’in Çin operasyonunu yöneten ve Restaurant Brands International Inc.’in en büyük küresel franchise sahibi olan TAB Gıda, uzun yıllardır Çin’de. Bloomberg’ün haberine göre TAB Gıda’nın veya diğer adıyla TFI’nin Burger King operasyonunu 1.2 milyar doları da aşan bir miktara satmak için görüşmeler yaptığı belirtildi.

tab-gida-001.jpgFONLARLA DA GÖRÜŞÜLÜYOR

2012’de Çin’e yatırım yapmaya başlayan şirket, TFI TAB Gıda Yatırımları olarak bin 300’ü aşkın Burger King restoranında büyük bir operasyon yürütüyor. Şirketin görüşme halinde olduğu firmalar arasında özel sermaye fonlarının da olduğu belirtiliyor. Zamanlama olarak da önümüzdeki ayın olabileceği yine kulislere yansıyan bilgiler arasında.

TAB: HİSSE SATMAYI PLANLAMIYORUZ

TAB Gıda yetkilileri şirkete yatırımcı ilgisinin arttığını ancak bir hisse satışı planlarının olmadığını da açıkladı. TFI, Çin’in büyüyen orta sınıfından ve tüketicilerin artan yabancı mutfağa olan iştahından yararlanıyor. Şirket ülkedeki Pizza Hut ve KFC operasyonlarını yöneten Yum China Holdings Inc.’ in yanı sıra Little Sheep gibi yerel restoran zincirleriyle rekabet ediyor. TFI TAB Gıda Yatırımları Yönetim Kurulu Üyesi ve TAB Gıda CEO’su Caner Dikici, mart ayında “1300’ü aşkın Burger King restoranımızla Çin’de büyük bir operasyon yürütüyoruz. Herkes için olduğu gibi bizim için de alışılmadık bir süreçti. İnsanların çoğu evde kalmak durumunda. O yüzden onların yemek ihtiyaçları her zamankinden daha önemli. Çin’de pazarın en önemli oyuncularından birisiyiz” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Bu haber toplam 2367 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.