• BIST 9900.25
  • Altın 2881.776
  • Dolar 34.0877
  • Euro 38.0681
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 21 °C

Suudi Arabistan Türkiye dahil 14 ülkeye seyahati askıya aldı

Suudi Arabistan Türkiye dahil 14 ülkeye seyahati askıya aldı
Suudi Arabistan'ın seyahati yasakladığı ülkeler BAE, Kuveyt, Bahreyn, Lübnan, Suriye, Mısır, Irak, Umman, İtalya, Güney Kore, Fransa, Almanya, Türkiye ve İspanya oldu.

RIYAD -  Suudi yetkililer Pazartesi günü dört yeni koronavirüs vakasının daha keşfedildiğini ve hastalığın yayılmasını önlemek için İngiltere ile dokuz ülke arasında hava ve deniz yoluyla seyahati askıya aldığını duyurdular. Sağlık Bakanlığı, yeni vakaların bir Suudi vatandaşı, iki Bahreyn ve bir Amerikalı olduğunu bildirdi.

SEYAHAT KISITLAMASI 14 ÜLKEYE ÇIKTI, TÜRKİYE'DE VAR
Suudi Arabistan, koronavirüs salgını nedeniyle 14 ülkeye ve ülkeden seyahati askıya aldı. Listedeki ülkeler BAE, Kuveyt, Bahreyn, Lübnan, Suriye, Mısır, Irak, Umman, İtalya, Güney Kore, Fransa, Almanya, Türkiye ve İspanya oldu Bu ülkelerden seyahat eden veya son 14 gün içinde onları ziyaret eden herhangi birinin geçici olarak Krallığa girmesi de yasaklanacaktı.
Bu arada Pazartesi günü, giriş noktalarında sağlıkla ilgili doğru bilgileri beyan edemeyenlerin 133.000 dolara kadar para cezalarıyla karşı karşıya kalacağı da duyuruldu. Dört yeni vakanın keşfi, Suudi Arabistan'da virüs bulunduğunu teyit edenlerin toplam sayısını 15'e getirdi.

suud.png
KARANTİNAYA ALINDILAR
Suudi Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ilk hastanın Qatif'teki bir önceki vaka ile ilgili olan Suudi vatandaşı olduğu belirtildi. Hasta bir hastanede izole edildi. İkinci ve üçüncü hastalar Irak'tan Bahreyn'e gelen Bahreynli kadınlar. Her ikisi de Qatif'deki bir hastanede izole edildi.

mekke-kabe.pngBakanlık sözcüsü, dördüncü davanın ABD vatandaşının İngiltere'den geldiğini, Krallığa gelmeden önce Filipinler ve İtalya'dan geçtiğini söyledi. Sözcü, hastanın Riyad'da tecrit için kurulmuş bir hastaneye nakledildiğini söyledi.
Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs için kod adı olan COVID-19'un yayılmasını önlemek için Krallık tarafından alınan bir dizi önlemin sonuncusudur.

suud-002.png

KRALLıK GEÇEN AY ÇIN SEYAHATLERINI ASKıYA ALMIŞTI
Geçen hafta, Krallık ticari araçlar dışında Bahreyn, BAE ve Kuveyt'ten kara yoluyla araçların girişini durdurdu. Bu ülkelerden Krallığa seyahat eden kişilere, Riyad, Cidde ve Dammam'daki sağlık havaalanlarıyla kontrol edilebilecek üç büyük havaalanına uçuş yapmaları söylendi.

Yine Pazar günü geç saatlerde, Suudi Genel Eğlence Kurumu Pazartesi günü erken saatlerde, yeni koronavirüs hakkındaki endişeler nedeniyle Riyad Bulvarı ve Kış Harikalar Diyarı'nın kapatıldığını duyurdu.

Suudi Arabistan Pazar günü hızlı yayılan dört solunum yolu vakası daha kaydetti ve toplam 11 vakaya ulaştı.

Suudi Eğitim Bakanlığı ayrıca Pazar günü yaptığı açıklamada, okul ve üniversitelerin sağlık otoriteleri tarafından önerilen “önleyici ve ihtiyati” tedbirlerin bir parçası olarak Pazartesi gününden itibaren kapalı olacağını ve öğrencileri ve personeli korumak için tasarlandığını duyurdu.

Karar, devlet okulları ve özel okullar dahil tüm eğitim kurumları ile teknik ve mesleki eğitim kurumlarını kapsar.

mekke.jpg
Coronavirus: Suudi Arabistan tüm Umre haclarını Mekke'ye yasakladı
kabe-003.jpg

CAMİLERDE TOPLANMA, NAMAZ, EĞİTİM VE KURAN FAALİYETLERİ ASKIYA ALINDI

Pazar gününün erken saatlerinde İçişleri Bakanlığı, bölgedeki enfekte kişilerin hastalığı yaymasını önlemek için Qatif valiliğinde hareketi sınırlayacağını söyledi.
Krallıktaki 11 koronavirüs vakasının tümü, Doğu Eyaletinde bulunan Qatif sakinleriydi. Bazılarının COVID-19'un en kötü hitlerinden biri olan İran'a seyahat ettiği söyleniyordu.

Bakanlık, ilden ve şehre hareketin geçici olarak askıya alınacağını, ancak şu anda bölgenin dışında kalan sakinlerin içeri girmesine izin verileceğini söyledi.

Eczaneler, benzin istasyonları, sağlık hizmetleri, çevre, belediye ve güvenlik tesisleri ve dükkanlar gibi temel hizmet ve güvenlik sağlayanlar dışında, devlet ve özel sektör çalışma alanları geçici olarak kapatılacaktır.

Tüketici ürünlerinin ve malzemelerinin yine de il içine taşınmasına izin verilecek, ancak halk sağlığını sağlamak için bazı önlemler alınacaktır.

Bu haber toplam 2429 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.