• BIST 8898.23
  • Altın 2919.746
  • Dolar 34.2096
  • Euro 37.8395
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 18 °C

Şişecam dünyanin en hafif cam viski şişesini üretti

Şişecam dünyanin en hafif cam viski şişesini üretti
Camın tüm temel alanlarında üretim yapan tek global oyuncu Şişecam, Johnnie Walker ile iş birliği yaparak dünyanın en hafif 70 cl el yapımı cam İskoç viski şişesini üretti.

İSTANBUL - Cam ve kimyasallar sektörlerinin global oyuncusu Şişecam, inovasyon gücü ve iş birliğine dayalı kültürünü iş ortaklarıyla geliştirmeye devam ediyor. Şişecam, prestijli viski markası Johnnie Walker için en hafif cam viski şişesini el işçiliğiyle üretti. Sadece 888 adet üretilen Johnnie Walker Blue Label Ultra, Diageo ve Şişecam ev sahipliğinde, Londra Tasarım Festivali’nde düzenlenen özel bir etkinlikte tanıtıldı.

Şişecam ve Diageo ekiplerinin iş birliğiyle üretilen 70 cl’lik yeni şişe, mevcut Johnnie Walker Blue Label şişesiyle aynı hacme sahip olmasına rağmen kapaksız ve boş haliyle sadece 180 gram ağırlığında. Standart Johnnie Walker Blue Label şişesinin ağırlığına kıyasla yaklaşık %80 daha hafif olmasına rağmen Johnnie Walker’ın yüksek dayanıklılık standartlarını karşılamaya devam eden gözyaşı şeklindeki şişe, Şişecam'ın hem el işçiliğinde uzmanlığını hem de Ar-Ge'de ulaştığı ileri seviyeyi gösteriyor. Şişecam, bu benzersiz şişenin üretimi için Denizli’deki cam ev eşyası tesisinde hazırladığı ‘temiz oda’ ile ürünün gıda güvenliği standartlarına uygun olmasını da garanti altına aldı.

Şişecam tarafından üretilen dünyanın en hafif 70 cl İskoç viski cam şişesi, hafif ambalajlar ile gelecekte nelerin mümkün olabileceğini de gözler önüne seriyor.

sisecam-.jpgŞişecam Hakkında

1935 yılında dünyanın saygı duyduğu global lider Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonu doğrultusunda Türk cam sektörünü kurmak amacıyla temelleri atılan Şişecam, cam ve kimyasallar alanında güçlü bir küresel oyuncudur. Düz cam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanlarında faaliyet gösteren tek küresel şirket olan Şişecam, cam ev eşyası alanında lider konumundadır. Cam ambalaj ve düz cam alanlarında ise en büyük beş global üretici arasında yer alan Şişecam, dünyanın en büyük üç soda üreticisi arasında olmasının yanı sıra krom kimyasallarında dünya lideridir.

sisecam--001.jpgDüz cam, cam ev eşyası, cam ambalaj, kimyasallar, otomotiv, cam elyaf, maden, enerji ve geri dönüşüm iş kollarında öncü bir rol üstlenen Şişecam, üretim faaliyetlerini Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Macaristan, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Ukrayna, Mısır, Hindistan ve ABD’de yürütmektedir.

Yetkin insan kaynağı ve akıllı teknolojilerle ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük 3 üreticisinden biri olma hedefine güçlü adımlarla ilerleyen Şişecam, yarının ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak dijital altyapısını ve kültürünü dönüştürmeye kesintisiz devam etmektedir. 89 yıllık deneyim, 24 bini aşkın çalışan, dört kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satış ağına sahip Şişecam, tüm ekosisteminin gelişimini destekleyen kapsayıcı bir yaklaşım ile büyüme yolculuğunu sürdürmektedir. Şişecam, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu ve entegre olarak hayata geçirdiği CareForNext stratejisi ile gezegeni korumak, toplumu güçlendirmek ve yaşamı dönüştürmek için sorumluluk almakta, tüm deneyim ve yetkinliklerini her alanda sürdürülebilir gelişim için kullanmaktadır.

Johnnie Walker Hakkında

Johnnie Walker, dünyanın 1 numaralı Scotch viski markası* (IWSR 2023) ve uluslararası arenada en çok tercih edilen alkollü içecek markasıdır* (IWSR 2023 Göreceli Pazar Payı). 180’den fazla ülkede keyifle tüketilen bu markanın temelleri, kurucusu John Walker’ın lezzet ve kaliteyi her şeyin üzerinde tutma felsefesiyle atılmıştır.

Günümüzdeki ödüllü viski yelpazesi; Johnnie Walker Red Label, Blonde, Black Label, Double Black, Green Label, Gold Label Reserve, Aged 18 Years ve Blue Label gibi ikonik seçenekleri içerir. Bu viskiler, her yıl 22 milyon kasadan fazla satış rakamına ulaşmaktadır (IWSR, 2023). Johnnie Walker, aynı zamanda en çok satan ve en trend Scotch viskisi unvanlarını da taşımaktadır (Drinks International, 2024)

*2023 RSV verilerine göre.

Bu haber toplam 289 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.