• BIST 9975.61
  • Altın 2830.659
  • Dolar 33.9934
  • Euro 38.0336
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 23 °C

Singapur Havayolları Türkiye’de 35'inci yılını ‘anılarla’ kutladı

Singapur Havayolları Türkiye’de 35'inci yılını ‘anılarla’ kutladı
‘Güneydoğu Asya’dan Batı’nın birleştiği şehre inen ilk havayolu’ Singapur Havayolları, Türkiye uçuşlarının 35. Yılını kutladı.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Dünyada 70 yıldır uçan ve ‘Güneydoğu Asya’dan Batı’nın birleştiği şehre inen ilk havayolu’ Singapur Havayolları, Türkiye uçuşlarının 35. yıl dönümünü CVK Bosphorus Hotel’de düzenlediği kahvaltılı toplantı ile kutladı.

singapur-havayollari-020.jpg

Singapur Hava Yolları Türkiye ekibi Türkiye Genel Müdürü Hongyao Hu, Pazarlama ve Hizmetler Müdürü Derya Pekruh Gerçeker, Finans, İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü Esra Sanun Teker, Kıdemli Havalimanı Şefi Erdoğan Şamcı, E-ticaret ve İletişim Uzmanı Emre Bozkurt, E-ticaret ve İletişim Görevlisi Songül Başak’ın ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltıda “anılar” anlatıldı.

singapur-hava-yollari-turkiye-ekibi-turkiye-genel-muduru-hongyao-hu,-.jpg

Toplantı sonrası yapılan çekilişte Yine Birlik Gazetesi Havacılık Yazarı Musa Alioğlu'na iki kişilik Singapur seyahati çıktı. Ödülü Singapur Hava Yolları Türkiye ekibi Türkiye Genel Müdürü Hongyao Hu verdi.

singapur-havayollari-021.jpg-002.jpg-001.jpg

ANILAR PAYLAŞILDI

Singapur Hava Yolları Türkiye çalışanları ile toplantıya katılan ve havayoluyla seyahat eden gazeteciler anılarını paylaştılar.

singapur-hava-yollari-turkiye-ekibi-turkiye-genel-muduru-hongyao-hu,.jpgSingapur Hava Yolları Türkiye ekibi Türkiye Genel Müdürü Hongyao Hu,  Türkçe "merhaba" diyerek başladı ve  "Ancak bu kadar Türkçe kelime öğrenebildim" diyerek konuşmasında şirkette çalıştığı süre içinde yapılan yenilikleri özetledi.

singapur-havayollari-021.jpg-002.jpg.jpg

Erdoğan Şamcı “34 yıl çalıştım emekli oldum, hava çalışıyorum. Çalışanına sayfı gösteren ve personel çıkarmayan bir şirkettir” diyerek 1999 yılında kimsesiz çocukları İstanbul üzerinde uçurdukları günen en mutlu günü olduğunu söyledi.
Esra Sanun Teker, 25 yıldanberi çalıştığını belirterek “Böyle birşirktte çalışmak benim için birşansıtr” şeklinde konuştu.

singapur-havayollari-021.jpg

Derya Pekruh Gerçeker, Singapur Hava Yolları’nda çalışanları gıpta ile seyrettiği dönemde, bir uçak yolcusuna yardım etmesi sonucu havayoluna girdiğini belirterek “Singapur Hava Yolları’nda çalışmak benim için hayaldi, ama oldu. Yıllar geçti. Hep birlikte aynı kaliteyi sürdürüyoruz” dedi.

singapur-havayollari-021.jpg-002.jpg
Gazeteci Coşkun Aral ise Singapur Hava Yolları’nın verdiği hizmetin kalitesi hakkında görüşlerini belirtti.

singapur-havayollari-021.jpg-003.jpg

SINGAPUR HAVA YOLLARı’NıN İLK UÇUŞU
Singapur Hava Yolları’nın İstanbul Atatürk Havalimanı’na ilk uçuşunu 29 Ekim 1987’de yaptığıni belirten Derya Pekruh Gerçeker “1960 yılında Avustralya’ya çalışmak için giden Alev bey, uçak bileti satışı yaparken Transtürk adıyla seyahat acentesi kuruyor. Daha sonra Türkiye’de Ankara. İzmir ve İstanbul’da üç ofis kuruyor. Singapur Hava Yolları’nın Türkiye’ye uçuşunu başlatıyor. Uçuşun ilk tanıtımında ise ‘Güneydoğu Asya’dan Batı’nın birleştiği şehre inen ilk havayolu’ olarak tanıtım yapılıyor. Singapur Hava Yolları’nın İstanbul tanıtımında ise Taksim ve Kapalıçarşı’da Alev beyin katılımıyla orkide dağıtılıyor. Hatta ’İstanbul’a bir fidan diktik’ diyebasın bültenleri dağıtılıyor.

singapur-havayollari-021.jpg-002.jpg-003.jpg

35 YıLDA 12 BIN 881 KEZ UÇUŞ

1987 yılındaki seferlerine Boeing 747-SUD ile başlayan, daha sonra B747, B772, B773 modelleriyle birçok sefer düzenleyen Singapur Hava Yolları 35 yılda 12 bin 881 kez İstanbul’a uçtu, 17 Genel Müdür eskitti. Türkiye Genel Müdürü Hongyao Hu’nun 17’inci genel müdür” dedi.

singapur-havayollari-021.jpg.jpgSİNGAPUR’UN FARKI
Singapur Havayolları’nın 35 yıl önce başladığı ve başarıyla devam ettirdiği İstanbul operasyonları hakkında bilgi verilirken, uçak içinde yolculara sıcak havlu, kuruyemiş ikramı gibi farklı hizmletlerin verilmesinde öncülük yaptığı belirtildi.

singapur-havayollari-021.jpg-002.jpg-002.jpg

ÇIÇEKLERIN DILI VAR

Singapur Hava Yolları’nın hostes kıyafetlerinin değişmeyerek simge haline geldiğini belirten Derya Pekruh Gerçeker, “Reklam filmlerimizde Singapur’un simgesi olan 12 çiçek için ‘çiçeklerin dili var’ diyerek Budapeşte Senfoni Orkestrası tarafından çalınan müzik bestelendi. Ayrıca 6 çiçek kokusunun birleşiminden oluşan Batik Flora adlı kokunun yolculara sunulmak üzere hazırlandı. Singapur Hava Yolları beş duyuya dokunarak yolcularına farklı hizmet sunmayı hedefledi” dedi.

EN GENÇ FİLOYA SAHİP BULUNUYOR
Singapur Hava Yolları 1987 yılında sırasıyla Frankfurt, Manchester, Dhahran, Dubai ve Atina gibi çeşitli ve değişen ara duraklardan İstanbul’a uçtu. 2010 yılından itibaren ise İstanbul ve Singapur arasında direkt uçuşlar yapmaya başladı. Havacılıkta 6 yıl 3 aylık ortalama yaşı ile en genç ve yakıt verimliliği en yüksek filolardan birine sahip bulunan Singapur Hava Yolları’nın pandemi sonrası İstanbul-Singapur hattında uçuşlarına halen filosundaki en modern uçak modeli olan A350 – 900 ile haftada 4 frekans olarak devam ettiği bildirildi.



 

Bu haber toplam 3673 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.