• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Şikago’da Türkiye rüzgarı esti

Şikago’da Türkiye rüzgarı esti
Dünya Medikal Turizm Kongresi'nde Türkiye’nin dev sağlık kuruluşları, bakanlıklar ve turizmciler tüm ülkeleri kendilerine hayran bıraktılar

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM-
ŞİKAGO / AMERİKA
- Amerika’nın Chicago şehrinde Marriott Renaissance Schaumburg Convention Centre'da düzenlenen Dünya Medikal Turizm Kongresi ve Fuarı’nda Türkiye’nin dev sağlık kuruluşları, bakanlıklar ve turizmciler gösterdikleri performansla tüm ülkeleri kendilerine hayran bıraktılar. Fuarda Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC öncülüğünde 34 stantla en büyük katılımı gerçekleştiren Türkiye’nin “Platinum Sponsor” olması dikkat çekti.

sikago2-3.jpg

Fuar alanı Türkiye bayraklarıyla donatılınca Amerika’da yerleşik ziyaretçilerin gördükleri manzara karşısında göğüsleri kabardı. Akşam Orta-Batı Amerika Türk-Amerikan Doktorlar Birliği-TADAM’ın Maggiano’s Restoran’da verdiği resepsiyonda fuara katılanlar ile Şikago’da yaşayan doktorlar buluştu.

sikago2-2.jpg

Fuara katılanlar 27 Ekim (Bugün) Şikago Başkonsolus’u Fatih Yıldız’ın The Union Leauge Club of Chicago’da vereceği Cumhuriyet Kutlama Resepsiyonu’nda bölgede yaşayan Türkler ve kentin ileri gelenleriyle birlikte olacaklar.

sikago2-selin1.jpg

sikago2-selin3.jpg

sikago2-selin5.jpg

DÜNYA GÖZ’E BAŞARI ÖDÜLÜ VERİLDİ

Dünya Medikal Turizm Kongresi’ni düzenleyen Amerikan Medikal Turizm Derneği’nin yayın organı Medical Tourism Magazine tarafından başarılı olan kuruluşlara ödüller verildi. Türkiye’den ise medikal turizmin gelişmesi için yaptığı çalışmalar nedeniyle Dünya Göz Grubu İcra Kurulu Üyesi Selin Peker ödül aldı.

sikago2-selin6.jpg

sikago2-robert-ray1.jpg

sikago2-robert-ray2.jpg

ÜNLÜ CERRAH ROBERT RAY TÜRKİYE’YE GELİYOR
Kongre sırasında Amerika’nın dünyaca ünlü ve Hollywood yıldızlarının plastik cerrahi Robert Ray’ın konferansı ilgiyle izlendi.

sikago2-robert-ray-ozkan.jpg

Robert Ray daha sonra Türkiye standını ziyaret etti. THTDC Yönetim Kurulu Üyesi Levent Baş tarafından Türkiye’ye yapılan daveti kabul eden Robert Ray’in Türkiye’ye gelerek gösteri yapacağı belirtildi.

sikago2-kahve.jpg

TÜRK KAHVESİ VE LOKUM İKRAM EDİLDİ

Fuar boyunca devam eden seminerleri izleyen katılımcılar, workshoplarda birebir görüşmeler yaptılar. Her ülke kendi yöre adetlerini içeren hediyelikler dağıtırken, Türkiye’nin ikram ettiği lokum ve nazar boncuğu büyük ilgi topladı.
Bu arada “Kahveci Güzeli” tarafından ikram edilen Türk kahvesi fuarı gezenlerin kuyruk olmasına neden oldu.

sikago2-yemek-konsolos.jpg

RESEPSİYONA BAŞKONSOLOS KATILDI

Orta-Batı Amerika Türk-Amerikan Doktorlar Birliği-TADAM ile Orta-Batı Amerika Türk Amerikan Ticaret ve Endüstri Odası- TACCI’nin Maggiano’s Restoran’da verdiği resepsiyona katılan Türkiye’nin Şikago Başkonsolos’u Fatih Yıldız ”Türk bayraklarını görünce gururlandık. Bundan sonra tüm desteğimizi bu çalışmalara vereceğiz” dedi.

sikago2-yemek-grp.jpg

Van depreminde kaybettiklerimiz ve şehitlerimiz için yapılan saygı duruşundan sonra yemekte yapılan konuşmalarda TACCI Midwest Başkanı Prof. Sevil Kutay ile TADAM Başkanı Dr. Yeşim Güleçyüz ile diğer yönetim üyelerini oluşturan doktorlar Amerika’daki sağlık sistemi hakkında bilgiler verdiler. Amerika’da tıp eğitimi gören öğrencileri burs vermek için çalışmalar sürdürdüklerini anlattılar. Türkiye’ye hasta gönderme için kurulacak işbirliği için görüş alışverişinde bulunuldu.

sikago2-yemek-sevil.jpg

AMERİKA’DA 1500 TÜRK DOKTORU BULUNUYOR
Konuşmalarda Orta Amerika’da 430 olmak üzere Amerika’da yaklaşık 1500 Türk doktorun görev yaptığı belirtildi. Amerika’dan yurtdışına giden hastaların ise genellikle diş, göz, fizik tedavi ve spa amaçlı gittikleri bildirildi. En büyük sorunun uzaklık, kültürel farklılık ve tedavinin devamlılığı olduğu belirtilerek, Şikago’da ihtiyaçları karşılayacak bir klinik olmasının faydalı olacağı söylendi.

BAŞKONSOLOS: MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTMELİYİZ
TC Şikago Başkonsolos’u Fatih Yıldız, yapılacak çalışmalarla Türkiye’nin marka değerinin yükseleceğini söyledi.

sikago2-yemek-emin.jpg

EMİN ÇAKMAK: 47 ÜLKE İLE ÇALIŞIYORUZ

Bunun üzerine söz alan Türkiye Medikal Turizmi Geliştirme Konseyi Emin Çakmak, Türkiye’ye hasta getirmek için 47 ülkede faaliyette bulunduklarını ve kurdukları network ağının başarılı olduğunu anlattı. Genellikle yerel doktorlar ve hastanelerle işbirliği içinde çalışarak, hastaların ilk kontrolleri ile tedavi sonrası kontrolleri birlikte yürüttüklerini bildirdi. Bu gibi çalışmalarda yerel doktorları dışlamanın çalışmalara fayda getirmediğini, işbirliğinin daha yararlı olduğunu söyledi.

sikago2-yemek-gap.jpg

TÜRKİYE’NİN MEDİKAL TURİZMİ TANITILMALI

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yavuz Coşkun, Türkiye’nin medikal turizm anlamında tanıtıma ihtiyacı olduğunu belirterek “Bu şekilde Türkiye’ye güven artar” dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.