• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 16 °C

Şifa Yemek'e 'Helâl Sertifika'

Şifa Yemek'e 'Helâl Sertifika'
Tüketicinin beklentilerini karşılayacak şekilde üretim gerçekleştiren Şifa Yemek, et sektöründe üretim alanında “Helal Sertifika” alan ilk firma oldu.

İSTANBUL - - Tüketicinin beklentilerini karşılayacak şekilde üretim gerçekleştiren Şifa Yemek, et sektöründe üretim alanında “Helal Sertifika” alan ilk firma oldu.
Şifa Yemek A.Ş. Türkiye'de bir ilke imza atarak et sektöründe helal mamul üretim alanında 'helal gıda' sertifikası alan ilk firma oldu. Aynı zamanda kesim alanında da helal sertifikası alan Şifa Yemek bir törenle iki sertifikaya birden sahip oldu. Tüketiciye inançlarının gereği beklentilerini karşılayacak helal ürün sunarak huzurla, güvenle tüketmelerini sağlamak için yola çıktıklarını belirten Şifa Yemek A.Ş. Genel Müdürü Fahri Yükseldi “Helal Gıda Sertifikası”nı Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer'in elinden aldı. Yükseldi, 15 yıla yakın zamandır yemeğin yanında et üretim ve ticareti yaptıklarını ifade etti.

HELAL GIDA HASTALIKLARI BİTİRİR
Yükseldi, “Et ticareti güvene dayanan bir sektördür. Biz huzurla tüketilecek et ve et mamullerini üretiyoruz. Özellikle et ürünlerinde oldukça sağlıklı şartlarda kesim ve üretim yapılıyor. Yüksek teknoloji kullanarak geleneksel üretim metodunu yakaladık. Geleneksel girdiler dışında herhangi bir katkı maddesi kullanmadık. Tüketicinin vekili olduğuna inandığımız GİMDES sertifikasyon kuruluşundan Helal Gıda Sertifikası aldık. Sucuk, salam, sosis, jambon, kavurma, füme, köfte ve bunların çeşitleri olan et ürünleri sektöründe bir ilk ve öncü kuruluş olmanın sevincini yaşıyoruz” diye konuştu. Son yıllarda et ürünlerinde 'helal gıda sertifikası' öneminin çok daha fazla ortaya çıktığına dikkat çeken GİMDES Başkanı Büyüközer de “Domuz gribi, kuş gribi, deli dana gibi hayvan hastalıkları, hayvanların hormon ve genleriyle oynanması sonucu baş gösteriyor. Helal gıdanın dünyada yaygınlaşmasıyla bu tarz hastalıklar olmaz” diye konuştu.

HELAL DAMGASI NASIL VURULUYOR?
Derneğin helal sertifikası vermesi konusuna değinen Büyüközer, “GİMDES sertifikası gerçek manada bir 'Helâl Ürün Sertifikası'dır. Bir ürünün çiftlikten sofraya gelene kadar takip ettiği süreçte İslami niteliğe sahip olması ve sağlıklı olması esas alınır. Tabii firmalar da ISO ve HACCP standartlarına uygun üretimde bulunmalı” dedi.

“YEDİĞİNİZE DİKKAT EDİN”
Gıdada sanayiye geçilmesiyle birlikte aşırı kâr elde etme duygusundaki bazı üreticilerin insanların inançlarını ve sağlığını görmezden gelebildiğini kaydeden Dr. Büyüközer şunları söyledi: “Hayvanlardan daha fazla yararlanmak için bin bir türlü yol deneyen üreticiler, çeşitli hastalıklara davetiye çıkartıyor. Katkı maddeleri oldukça tehlike arzediyor. Domuz, domuz yağı, alkol gibi yasaklanmış katkı maddelerinin tüketilmesinin insan vücudundaki etkileri birikerek ortaya çıkıyor. Özellikle et ve unlu gıdalarda kullanılan nitrit, nitrat, sülfit, sülfat, sakarin, aspartam gibi zararlı maddeler buna örnek. Nitrit ve nitrat et ürünlerinin raf ömrünü uzatıyor ancak zamanla insan sağlığını tehdit ediyor. Ayrıca usulüne uygun kesilmeyen hayvan hastalık yapıyor.” Büyüközer, gıdalardaki her türlü katkı maddesini incelediklerini vurgulayarak, “Biz sertifika verilecek ürünlerin helal olmasının yanı sıra sağlıklı olmasına dikkat ediyoruz. Dolayısıyla bizim barajımızdan geçmek çok zor. Şifa Yemek bütün bu zor engelleri geçerek et mamul üretiminde helal gıda sertifikası alan ilk firma oldu. Sloganımız 'Helal rızık, temiz beslenme, sağlıklı hayat” diye konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.