Yusuf Yaran'dan en pahalı pasta

Çırağan Palace Kempinskide yaptığı ve 1.000 dolara satışa sürülen “Altın Pasta” Forbes Traveler tarafından dünyanın en pahalı 4. Pastası seçildi.

İSTANBUL- Ünlü Forbes Traveller dergisi dünyanın en pahalı pastaları arasında Türk şef Yusuf Yaran'ın pastası dünyanın en pahalı 4. pastası olarak duyurdu.




Çırağan Palace Kempinskide çalıştığı dönemlerde yaptığı ve 1.000 dolara satışa sürülen “Altın Pasta” Forbes Traveler tarafından dünyanın en pahalı 4. Pastası seçilerek dünyaya sunuldu.

http://www.forbestraveler.com/food-drink/expensive-desserts-story.html

2006 Subat da Tiffany Co ile ortak çalışmalarının ürünü Aşk Pastası da 45.000 dolara satışa sunulmuştu.

Son olarak Makati Shangri-La Manila da yapığı En pahalı pastanın sayış fiyatı 1.040.000 PHP yani yaklaşık 100.000 dolar.





YUSUF YARAN KİMDİR? (Exec. Pastry Chef)

1977 İstanbul doğumludur. Sırası ile Bakırköy Sosyal Tesisleri, Four Seasons Hotel İstanbul, Citadel İstanbul, Crowne Plaza İstanbul (Pastry Chef), Ritz Carlton İstanbul' da (Pastry Chef) görev yapmıştır. Halen Çırağan Palace Kempinski' de Executive Pastry Chef olarak meslek hayatını sürdürmektedir. Türkiye Aşçılar Milli Takımı Pastry Takımı Kaptanıdır. Sırası ile aldığı ödüller; 2000 İngiltere Dünya Aşçılar Şampiyonası 1 Altın 3 Bronz Madalya, 2001 Malta Avrupa Aşçılar Şampiyonası 3 Bronz Madalya, 2004 İstanbul Dünya Aşçılar Şampiyonası 2 Altın 1 Gümüş 1 Bronz Madalya'dır. Aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile dünyanın birçok yerinde Türk Mutfağı tanıtımı ile ilgili çalışmalarda bulunmuştur.

 

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası