Yerleşik yabancılar ‘pandemi kabusu’nu denize bırakıyorlar

Manavgat’ta yaşayan AB ülkelerinin yerleşik yabancıları, normale dönüşle birlikte üzerlerindeki ‘korona kabusunu’ kendilerini denize atarak yenmeyi tercih ettiler

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ANTALYA /MANAVGAT – Pandemi krizi çıktıktan sonra uzun süre evlerinde kapalı kalan Manavgat’ta yaşayan AB ülkelerinin yerleşik yabancıları, normale dönüşle birlikte üzerlerindeki ‘korona kabusunu’ kendilerini denize atarak yenmeyi tercih ettiler. Nemli ve sıcak havayla birlikte soluğu sahillerde alan yerleşik yabancılar, yre insanı ile birlikte denizde serinliyorlar.


AKDENİZ’İN SUYU İLAÇ GİBİ GELDİ
Ayrıca sıcak ve nemli havada çocukların vücudunda oluşan isilikten kurtulmak için ebeveynler çocuklarını tuzlu ve tedavi edici özelliği bulunan denize sokuyorlar. Yerleşik yabancı turistler denize Side Büyük Plaj'da girmeyi tercih ederken, yöre insanı ise belediyenin açtığı halk plajlarında girmeyi tercih ediyor.

Eşi ve çocuğuyla Side'ye denize geldiklerini belirten yerleşik Alman Marianna Gabrella, ''Denize girmeyi ailecek seviyoruz. Oğlumun vücudunda sıcak ve nemden minik kabarcıklar oluştu. Akdeniz’in suyu ilaç gibi, denize girince geçti'' dedi.

DENİZE ZAMANINDA GİRMEK GEREKİYOR
Manavgat Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Doktoru Mehmet Kuru, ''Çocuk ve yetişkinlerde isilikten kurtulmanın yolu denize girmektir. Tuzlu su isiliği kaybediyor'' oeoi.

Kardiyolog Dr. Fatih Demircioğlu, öğle sıcağında denize girmenin çok tehlikeli olduğunu söyledi. Kalp, yüksek tansiyon hastalarını gün sıcağında bırakın denize girmeyi 11:00-15:000 arası evden dışarı çıkmaması gerektiğini kaydetti.

Manşetler

Bakan Ersoy: TÜRSAB'da kokuşmuş yapı var
Antalya Altın Portakal 60 yıl içinde üç defa yapılmadı
İsveçli müzik grubu 2 bin 200 yıllık antik tiyatroda konser verdi
Turistler yavru carettaların yumurtadan çıkışını izledi
Antik kentlerin buluşma noktası: Denizli,
Otel mutfaklarının lokomotifi nitelikli tarım uygulamaları
Cadde Bistro, Didim’de lezzet ile uygun fiyatı buluşturdu
İpek Yolu Mektupları Yarışması Başlıyor 
Almanya mültecilere sınırları kapatıyor! Yunanistan alarmda
İranlı turistler, tatil ve alışveriş için Van'ı tercih ediyor