Yerleşik yabancılar depremzedeler için ''gönüllü ''çalışıyor

18 gündür her sabah merkeze gelip kapanana kadar çalışan Maria Tuncer, “İlk gün merkeze yardım eşyası getirdim. Sonra gönüllü olarak çalışanlara katıldım” dedi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Muratpaşa/Antalya-
Pandemi öncesi 16 milyon yabancı 11 milyon yerli turisti ağırlayan Türkiye turizminin başkenti Antalya'da çoğunluğu Rus olmak üzere 117 ülkeden 143 bin yerleşik yabancı yaşıyor.
lkeyi yasa boğan Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,4 ve 7,6 şiddetindeki depremin etkisini 10 ilde göstermesi sonrası çok sayıda bina yıkılmasına bağlı enkaz altında kalarak yaklaşık 44 bin kişi can verdi.80 binin üzerinde insanda yaralandı. Depremzedelerin yaralarının ysarılmasında Antalya'da belediyelerin depremzedelere yardım götürmede Antalya'da yaşayan yerleşik yabancılarda gönüllü çalışıyor.
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin yardım toplama merkezlerinde kentteki yerleşik yabancılar da gönüllü olarak çalışıyor. 18 gündür her sabah merkeze gelip kapanana kadar çalışan Maria Tuncer, “İlk gün merkeze yardım eşyası getirdim. Sonra gönüllü olarak çalışanlara katıldım” dedi.

Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, üç noktada yardım toplama merkezleri oluşturdu. Bu merkezlerde, gelen yardımlar tek tek elden geçirilip bir yandan deprem bölgesine gönderilen TIR’lara yükleniyor diğer yandan resmi rakamlara göre Antalya’ya gelen 150 binin üzerinde depremzedenin acil ihtiyaçlarını karşılamak için açılan ‘ücretsiz mağazalara’ gönderiliyor.

Belediye personelinin yanı sıra yüzlerce gönüllü hem yardım toplama merkezlerinde hem de ücretsiz mağazalarda çalışırken Muratpaşa Atatürk Kent Merkezi’nde bulunan yardım toplama merkezinde ise kayıtlar Antalya’da yaşayan yerleşik yabancılar tarafından tutuluyor.

O gönüllülerden biri Maria Tuncer. 19 yıldır Antalya’da yaşıyor. Depremin ilk günü yardım eşyası getirdiğini anlatan Tuncer, ondan sonra gönüllü olarak çalışmalara katıldığını söyledi. Tuncer, 18 gündür her sabah merkeze geldiğini ve kapana kadar çalışmaya devam ettiğini belirtti. Tuncer, merkeze çok sayıda yabancının yardım eşyası getirdiği belirterek Rusça ve İngilizce bilmeleri ayrıca Türkçe de konuşmaları nedeniyle merkezde karşılama ve kayıt tutma görevini aldıklarını söyledi.
    
Natalia Akıncı ise 18 yıldır Türkiye’de yaşıyor. Türkiye’yi ve insanlarını çok sevdiğini belirten Akıncı, “Ağlamaktansa buraya gelip yardım etmek daha iyiydi. Çok geçmiş olsun canım Türkiye” diye konuştu. Diana Kolcu ise 28 yıldır Türkiye’de yaşadığını anlattı. Yaşananın çok büyük bir felaket olduğunu belirten Kolcu, “Biz Türkiye’yi çok seviyoruz. Her gün buradayız” dedi.

Bir diğer gönüllü John Allan ise 3 yıldır Antalya’ya yaşıyor. Yaşananlardan dolayı çok üzgün olduğunu belirten Allan, Türkçe “Geçmiş olsun Türkiye”

Manşetler

Atina'daki en iyi restoranlar
Dünyanın en engelli dostu havayolu Air New Zealand
Murat Muratoğlu: Kazıkların şahı havalimanları!
Avrupa ve Asya arasında bulunan minik ada
Floransa’nın gizli geçidi Vasari Koridoru, halka açıldı
Almanya'dan başka ülkelere göç mutlu ediyor
Paris ve  Berlin yüksek hızlı tren ile 59 avrodan bağlandı
Muğla'da helikopter hastaneye çarptı: dört ölü
Archer Aviation hava taksileri için üretim tesisini tamamladı
Uçakta öfkeli yolcuyu sakinleştirme LEAP tekniği