Yangından etkilenen 941 hayvanın tedavisi yapıldı

Veteriner hekimlerin çalışmasıyla 941 hayvan tedavi, 6 bin 72 hayvan muayene edilirken, 4 bin 934 hayvan tahliye edildi ve ihtiyaç sahiplerine 910 ton yem katkısı yapıldı.

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya -
 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş’ta çıkan yangınlarda etkilenen hayvanların tedavi ve bakımlarını gerçekleştiriyor. Veteriner hekimlerin çalışmasıyla 941 hayvan tedavi, 6 bin 72 hayvan muayene edilirken, 4 bin 934 hayvan tahliye edildi ve ihtiyaç sahiplerine 910 ton yem katkısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri yangında yaralanan hayvanların tedavisi için yoğun çaba harcıyor. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ve Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü ekiplerinin saha çalışması devam ediyor. Yangından etkilenen ve kurtarılan kartaldan, kaplumbağaya kadar çeşitli hayvanların tedavileri Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkında tedavileri gerçekleştiriliyor.


KARTALDAN LEYLEĞE HAYVANLARA TEDAVİ

Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Veteriner Hekim Aygül Arsun, 

veteriner hekimlerin yangın bölgelerinde saha çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “941 hayvanın tedavisi yapıldı. 6 bin 72 hayvan muayene edildi. 4 bin 934 hayvan da tahliye edildi. Ayrıca ihtiyaç sahiplerine 910 ton yem katkısı yapıldı.  Kemer bölgesinde çıkan yangından etkilenen ve ülkemizde soyu tehlike altında bir tür olan Ak Kuyruklu Kartal, Doğa Koruma Milli Parklar yetkililerince Hayvanat Bahçesine getirildi. Kartalın tedavisi sürüyor. Yangın bölgelerinden getirilen yaralı bir leylek, bir kaplumbağa ve bir yavru Ala Karga’nın tedavi ve bakımları yapılıyor. Ekiplerin yangın bölgesinde yaban hayvanlarını tarama ve yem bırakma çalışmaları devam ediyor” dedi.


YILKI ATLARINA YEM BIRAKILDI

İbradı’ya bağlı Eynif Mezrasında yaşanan yangın tehlikesi üzerine Büyükşehir Belediyesi Veteriner hekimlerinin bölgede sıkı bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Arsun, “Merada bin 500 yılkı atı ve vatandaşlara ait büyükbaş hayvanlar yaşıyor. Hayvanları yangın bölgesinden uzaklaştırmak için yemleme çalışması yapıldı. Bölgeye saman ve yem yardımında bulunuldu” diye konuştu.

SAHADA KOORDİNELİ ÇALIŞMA

Veteriner Hekim Aygül Arsun,  “Manavgat, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş’ta yaşanan yangın sonrası Büyükşehir Belediyemiz tüm birimleri ile sahada çalışmalarını sürdürüyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı da tüm ekipleriyle ilk günden itibaren sahada çalışma yürütüyor. Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ve Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü olarak dört ekiple yangın süresince sahadayız. Bu çalışmaya ayrıca Türkiye’nin dört bir tarafından gelen serbest veteriner hekimler ve veteriner hekimler odasından gelenler de katıldı. Antalya Veteriner Hekimler Odası, Antalya Tarım İl Müdürlüğü ve Manavgat Tarım İlçe Müdürlüğü ile koordineli şekilde çalışma yürütülüyor” diye konuştu

Manşetler

İstanbul’da dört kişilik bir ailenin maliyeti 73 bin 739 lira
Bisikletin en hızlıları Antalya’da pedal çeviriyor
Kapalı Çarşı’da koşulmazı koşmaya hazır mısın?
Rixos Sailing Cup 2024: Göcek’te rüzgarla yarış başladı
Kapılarını açan Büyük Mısır Müzesi göz kamaştırıyor
Depremde yıkılan 600 yıllık Yusuf Kümbet restore edildi
İngiltere ve Galler arasına lüks yataklı tren geliyor
Aşk Çeşmesi'ne yapılan tahta para havuzu turistleri kızdırdı
Boot Düsseldorf 2025 'We Love Water' ’sloganı ile açılıyor
Antalya Havalimanı 2025’e 82 milyon kapasiteyle girecek