ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
Alanya/Antalya - Alanya ilçesi Alanya Belediyesinin 20 yıl önce Alanya Belediyesi bünyesinde kurduğu Yabancılar Meclisi Türkiyede turistik yöreler belediyelerinde yaşayan yerleşik yabancıların yoğun yaşadığı;Muğla'nın Marmaris, Bodrum, Fethiye, Datça ile Antalya'nın Kaş, Manavgat, Konyaaltı, Muratpaşa, Kemer, Demre(Kale), Finike , Kumluca, Aksu, Döşemealtı ve Kepez belediyelerine rol model oldu.
Alanya Belediyesi çatısı altında 2004 yılında kurulan ve Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan; farklı ülkelerden Alanya'da yaşayan yabancıların temsilcilerinden oluşan Yabancılar Meclisi, 20. kuruluş yıl dönümünü törenle kutladı.
Belgesel gösteriminin ardından programın açılışında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, bu meclisin hayata geçmesinde büyük emekleri bulunan Alanya Belediyesi eski Başkanı Hasan Sipahioğlu’na teşekkür etti. Koçak, “20. yılını kutladığımız bu yapıyı kuran geçmiş dönem belediye başkanımız Hasan Sipahioğluna ve geçmiş dönem Belediye Başkan Yardımcımız Fahri Yiğit’e huzurlarınızda teşekkür etmek isterim. Dünyanın çok değişik yerlerinden geldik, bir aradayız. Bir tek amacımız var. Huzurlu, yaşanabilir, güvenli, anlayışlı güzel bir şehir kültürünü birlikte inşa etmek. Alanya kültürel açıdan zengin bir şehir. Geçmişte dolu dolu 6 medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir. Bugün de ortak bir uluslararası şehir kültürünü oluşturmaya çalışıyoruz. Öyle zannediyorum ki Türkiye'de altı doldurulmuş en iyi organize olmuş uluslararası şehir Alanya'dır. Bunun en önemli göstergelerinden bir tanesi de yabancılar meclisidir. Çok büyük bir emek var. Ben bu konuda çaba sarf eden, bizlere katkı koyan bütün organizasyonlarınızda yanımızda duran yabancılar meclisimizin bütün üyelerine ve çok değerli Başkanı Abdullah Karaoğlu'na çok teşekkür ediyorum” dedi.
“KÜLTÜREL ZENGİNLİK KATIYORLAR”
Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer de, “Alanya Yabancılar Meclisi, farklı kültürleri bir araya getirerek barış ve hoşgörünün en güzel örneklerinden birini sergiliyor. 20 yıldır bu topraklarda dostluk köprüleri kuran meclis, hem Alanya'nın uluslararası kimliğini güçlendirmiş hem de kültürel zenginliğimize katkıda bulunmuştur. Bu anlamlı yıldönümünde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve meclisimizin başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
“HEPSİ GERÇEK BİRER ALANYALI OLDU”
Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu da, bu meclise gönül veren herkesin sadece Alanya için değil, tüm Türkiye için canla başla çalıştığını söyledi. Karaoğlu, “Hep ‘Yeni Alanyalılar’ diyoruz ama hepsi gerçek birer Alanyalı oldu. Alanya için fikir üretiyor, proje üretiyor, ‘Alanya’yı nasıl daha iyi hale getiririz’ diye uğraşıyorlar. Türkiye’nin her yerini geziyorlar. Sadece Alanya’yı değil, Türkiye’yi de tanıtıyorlar” diye konuştu. Konuşmaların ardından, uluslararası kültürlerin renklerini yansıtan dans ve müzik performansları da yer aldı. Meclis üyelerine, teşekkür belgeleri verildi.