WTM 23 Raporu: Gezginler, uygun fiyatlı lükse öncelik veriyor

WTM 23 Londra Fuarı Raporu: Gezginler ekonomik sıkıntının yarattığı bütçe kısıtlamalarına rağmen 'uygun fiyatlı lüks'e öncelik veriyor

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
LONDRA / İNGİLTERE -
Londra'daki Dünya Seyahat Pazarı'nda (WTM) yayınlanan son rapora göre, yaşam maliyeti krizine rağmen tüketicilerin tatillerinde daha fazla harcama yapmak istemesiyle seyahat talebi güçlü olmaya devam ediyor .

Oxford Economics ile birlikte derlenen rapora göre, birçok tatilcinin bütçesindeki kısıtlamaya rağmen 'uygun fiyatlı lüks' giderek daha popüler hale geliyor. Analistler, bu gelişmenin, daha fazla tüketicinin yeni ve benzersiz tatil deneyimleri arayışında olduğu daha geniş bir trendle uyumlu olduğunu söyledi.

Raporda, " Covid-19 salgını ve seyahat kısıtlamalarının ardından , tüketiciler kaçırılan turizm deneyimlerini proaktif bir şekilde yakalarken, pek çok kişi deneyimlerini geliştirmek istedi" dedi.

Analistler bu eğilimi bastırılmış talebe ve karantinalar sırasında biriken tasarruflara bağlıyor. Aynı zamanda, ekonomik krizden etkilenmeyen tüketicilerin muhtemelen lüks seyahat ve destinasyonları tercih etmeye devam edeceğini, düşük gelir gruplarındakilerin ise daha fazla bütçeye uygun seyahat seçeneği arayacağını veya genel olarak seyahatlerini azaltabileceğini söylüyorlar.

WTM Londra fuar direktörü Juliette Losardo, "İnsanlar hala seyahate öncelik veriyor ve birçoğu ekonomi yerine daha yüksek puanlı konaklama veya birinci sınıf ekonomi ve iş kabinleri gibi 'uygun fiyatlı lüks' arıyor" dedi.

"Bu, seyahat endüstrisindekilere, hareket tarihleri ​​konusunda daha esnek olmak veya paranın karşılığını daha iyi veren destinasyonlar bulmak gibi basit seyahat tüyoları isteyen tüketicilere paralarının karşılığını daha fazla almaları için yardımcı olma şansı sunuyor" dedi.

Rapor, artan yakıt fiyatları da dahil olmak üzere bir dizi faktör nedeniyle seyahat maliyetlerinin artmasına rağmen tüketicilerin hala seyahat etmeye ve daha yüksek fiyatlar ödemeye istekli göründüğü sonucuna varıyor.

Losardo, "Bilgili seyahat firmaları, örneğin müşterilere en iyi ipuçlarını, sadakat programlarını veya ek ekstraları sağlayarak tüketicilerin para tasarrufu yerine rahatlığa değer verme eğiliminden yararlanabilirler" dedi.

Manşetler

Efes Antik Kenti'nde Gece Müzeciliği konserlerinin ilki başlıyor
Fed, faizi yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti
AB’nin sınır kontrolü kararı: Vize bile yetmeyebilir
Swiss Days İstanbul'da 'Gelecekteki Yolunuzu Tasarlayın'
İstanbul-Ankara arasına daha hızlı tren geliyor
The Times'ın en iyi plaj tatili listesinde Fethiye yer aldı
Corendon Airlines, İstanbul Kürek Festivali'ne destek veriyor
Hititlerden mağarası koah’a şifa olacak
Samsun’un en büyük tatil köyü geliyor
Ünlü hamburger devi BurgerFi iflas bayrağını çekti