Washington Post internette

Amerikalı ünlü gazeteci Tom Brokaw, ''Washington Post gazetesi, 10 yıl sonra kağıt baskı halindeki yayına son verecek, sadece internette olacak''

WASHINGTON -OZEL- ABD'li ünlü gazeteci-yazar Tom Brokaw, Washington Post'un, on yıl sonra kağıt baskı halinde yayına son vereceğini söyledi.

ABC televizyonunun eski anchorman'ı Tom Brokaw, "Boom" adlı son kitabını tanıtırken yaptığı bir konuşmada, "Bu sabah Washington Post'u gezdim. Lobide yayının nasıl yapıldığını ve hangi noktada olduğunu mükemmel grafiklerle sergilemişler" dedi. Sabah 02.15'e kadar saatte 75 bin adet gazetenin basılabildiğini belirten Tom Brokaw, "Bunlara bakarken düşündüm. On yıl sonra nerede olacak?" diye konuştu. Brokaw, gazetenin on yıl sonra hangi noktada olacağını bilmediğini, ancak sıkı bir analiz ile gazetenin on yıl sonra "dijital" bir hale geleceğine inandığını söyledi.

Brokaw, genç nesillerin enformasyon için tamamen dijital medya formlarına ilgi gösterdiğini kaydetti. Brokaw, "Onlar ile bir gazetenin nasıl çıktığını konuşunca, sanki sen hangi gezegenden geldin der gibi tuhaf tuhaf bakıyorlar" dedi. Brokaw, enformasyonun çevirisi ve yorumu için yine gazetecilere ihtiyaç olacağını, ancak karmaşık enformasyonu okuyucuların bilmeleri ve anlamaları gereken formata dönüştürmesi gereken kişilere gerek kalmayacağını belirtti.

 

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası