Venüs sorumluluklardan kaçıyor

Selin Mordeniz

Merhaba Sevgili okuyucular, yeni haftaya güzel Venüsle başlıyoruz.
Aşk, sevgi, ikili ilişkiler, hayat neşemiz, sevgi lisanımız, finansal kaynaklar konularını yöneten Venüs, 18 Ekim-11 Kasım tarihleri arasında Yay burcunda olacak.
Hayat akışı, Akrep burcunun derin, şüpheci, kıskanç, takıntılı hallerinden çıkarak, daha iyimser, neşeli, pozitif, sevecen, sıcakkanlı, eğlenceli, maceraperest hallerine bürünüyor. İlahi fırsat, destek, yardımlar, hak edişler, şifalanmalar adına oldukça önemli zamanlar.

Yay burcunun etkilerine bakarsak; yay burcu özgürlüğü sever. Hepimizde az veya çok var olan özgürleşme ihtiyacı, sınırları geliştirmek ve ufkumuzu açmak, yeni keşifler yapmak, maceralar, seyahatler, eğlenmek, yeni-farklı kültürler keşfetmek, yeni diller öğrenmek, bilgide derinleşmek, felsefi konular, kişisel gelişimler ve eğitimler adına imkanlar, olasılıklar ve kapılar aralanıyor. İkili ve özel ilişkilerde maceraperest, keşifçi, keşfetmeyi seven, seyahat eden etkiler yansıtır. Cesaretle, belki hiç denemediğimiz şeyleri denemek isteyeceğiz. Bir yandan da Venüs, Jüpiter’in yönettiği Yay burcunda ve Jüpiter Retro konumda; geçmiş konulardan, bizi incitmiş yaralardan, acılardan da özgürleşmeyi, iyileşmeyi, bizi etkileyen, bizimle yaşayan derdimiz her ne ise artık yüzleşmeyi ve çözümler bulmayı, şifalanmayı tercih edeceğiz.

Hukuki konular, akademik konular, üniversiteler, eğitimler, dış ticaret vb konular ön planda olacaktır.
Venüs Yay transitinde gölge yanlarıyla; aşırı flörtözlük, aşırı iyimserlik, fanatizm, aşırı özgürlük isteği, sorumluluklardan kaçma hali, her türlü konudan yana aşırılıklar, abartmaya meyil, sınırsızlık ve kibir’e dikkat edilmeli.

21-25 Ekim; Venüs ve Kuzey Ay Düğümü olumlu; kadersel olarak ilişkiler, maddi konulardan yana şans, fırsatlar, bereket, önemli hak edişler getirebilir. Yay, Koç ve Aslan burçları için destekli.

27 Ekim-1 Kasım; Venüs-Satürn olumsuz görünümde; değersizlik hissi, ilişkilerde uzaklık-soğuma, mesafeler olabilir. Sorumluluklar yoğun olur. Maddi konular ve ilişkilerde engeller, gecikmeler, kısıtlanma hali yansıyabilir.

1-6 Kasım; Venüs-Jüpiter olumsuz görünümde; her türlü konu ve harcamalardan yana aşırılıklar, abartmaya meyil verebilir. Aşırı özgürlük isteği, aşırı flörtöz hallere dikkat, iyi gibi görünür ama şaşırtabilir. Finansal konularda, yatırımlarda da sağlamcı olmalı, özenle ilerlemeli.

8-11 Kasım; Venüs-Neptün olumsuz; gerçekliklerden uzaklaşmak, aşırı iyimserlik, hayal kırıklıkları, aldanma, kanma, yanılgılar, aşırı idealize etme hali, yanılsamalar getirebilir. Balık, Yay,

İkizler ve Başak burçları dikkatle ilerlemeli.

Venüs Yay transitinden; Yay, Koç ve Aslan burçları güzel ve şanslı destekler alabilirler. Kova ve İkizler ise olumlu etkiler alabilirler.

Bu haftanın diğer önemli gökyüzü etkilerine bakarsak, Merkür ve Satürn olumlu etkileşimleri aktif; uzun vadeli, sağlam temelli, kalıcı konular-temalar ve fikirler adına destekli. Bir konuya ciddiyetle odaklanmak, emek vermek, sabretmek, çalışmak ve plan-projeleri realize etmek için destekli. Pratik yaklaşımlarla somut konuları eyleme koymak, işlerimizi sağlam muhakemeden geçirmek, önemli sözleşme ve anlaşmalar yapmak için güzel destekler var. İmzaları atabilirsiniz. Güvenilir, net olan, sağlam konulara yöneliyoruz. Görüşme ve konuşmalar yapabilir, toplantılar, organizasyonlar, güçlü iletişimler gerçekleştirebiliriz.
Bu süreçlerde gayretlerimize, otorite figürü, olgun kişilerden önemli destekler alabiliriz. 17 derece ve civarı Akrep, Balık ve Yengeç burçları daha fazla destekler alabilirler. Oğlak, Boğa ve Başaklar da olumlu destekleniyorlar.

Mars ve Neptün ikilisi olumlu etkileşimde olacak. 30 Ekim gibi Merkür de buraya destek olmaya başlayacak. Sanatsallık, ilham dolu yaratımlar, sezgiler, hayaller, yoğun duygular, yüksek motivasyon ve harekete geçmek halini yaratıyor.
Hayaller, fikirler, düşünceler uygulamaya geçirilebilir. İlahi ,spiritüel, mistik anlar. Meditasyon, spiritüellik, maneviyat adına destekli. İsteyenin, ne istediğini bilenin istediğini alabileceği ilahi bir süreç.
Büyük Su üçgeni aktif olacak; bereket, ilahi koruma, şifalanma etkileri aktif. Var olan sorunlar konuşarak çözüme kavuşabilir, duygular güzellikle aktarılabilir. İlahi olana güvenmek, akışta kalarak uyumlanmak, ego üstü olmak, evrenle bir ve beraber olduğunu hissetmek, affedici, vicdanlı, merhametli olmak adına uygun zamanlar. Su ve Toprak grubu burçları destekler alıyorlar.

Bu hafta genelinde; düşünceleri somutlaştırarak uygulamaya geçirebiliriz. Harekete geçmek, motivasyonla ilerlemek, kalıcı-uzun vadeli ve sağlam başlangıçlar, sorumluluklar, ciddiyet ve net adımlar adına destekler yoğun görünüyor.