UNWTO, Gastronomi'nin ekonomiye katkısını foruma taşıyor

31 Ekim - 2 Kasım 2021 tarihlerinde Belçika'nın Bruges kentinde düzenlenecek etkinlik, gastronomi turizminin sosyal ve ekonomik entegrasyona katkısına odaklanacak.

BRÜKSEL - Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), Basque Culinary Center (BCC), Visitflanders ve Brugge şehri, işbirliğinde 31 Ekim - 2 Kasım 2021 tarihlerinde Belçika'nın Bruges kentinde 6. UNWTO Gastronomi Turizmi Dünya Forumu düzenleniyor.

'Gastronomi Turizmi: Kırsal Turizmi ve Bölgesel Kalkınmayı Teşvik Etmek' temasıyla düzenlenen etkinlik, gastronomi turizminin sosyal ve ekonomik entegrasyona katkısına odaklanacak. Ayrıca, istihdam yaratma, bölgesel uyum ve sürdürülebilir büyüme için kullanılmayan potansiyelini de vurgulayacaktır.

UNWTO'nun turizm sektöründe yenilikçiliği ilerletme konusundaki çalışmasına dayanan Forum, büyüyen gastronomi turizmi alanından uzmanlar için yeni fikirleri ve en iyi uygulamaları paylaşmaları ve iki sektörü toparlanma planlarının merkezine yerleştirmeleri için eşsiz bir fırsat sunuyor.



PANDEMİ NEDENİYLE ERTELENMİŞTİ

Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), Bask Mutfak Merkezi (BCC), EventFlanders ve Bruges Şehri, 6. UNWTO Gastronomi Turizmi Dünya Forumu'nu bu sonbaharda, 31 Ekim'den 2 Kasım 2021'e taşımaya karar verdi. İlk kez Forum tarihi boyunca, aynı zamanda, katılımcıların Concertgebouw Brugge'de (Konser Salonu) hem çevrimiçi hem de 'canlı' olarak katılabilecekleri karma bir formatta olacak. Bu kararın bir sonucu olarak, organizatörler, mevcut durumda mümkün olandan daha fazla insanı ev sahibi Brugge'de ağırlamayı ve mümkün olduğunca çok insanın Flaman gastronomi ve turizm mücevherlerinin tadını çıkarmasını sağlamayı umuyor.

'Gastronomi Turizmi: Kırsal ve Bölgesel Kalkınmayı Teşvik Etmek' ana temasıyla etkinlik, gastronomi turizminin istihdam yaratma, bölgesel uyum ve sürdürülebilir büyüme açısından büyük potansiyeline odaklanacak. Bruges 'Alderman for Work and Entrepreneurship Pablo Annys, "Bu, Bruges'in kendisi ve tüm yerel, gastronomik ortaklar için kesinlikle ilginç bir konu," diye açıklıyor.

UNWTO'nun turizm sektöründe yeniliği teşvik etme misyonuna dayanan forum, gastronomi turizmi uzmanlarına birbirlerine ilham vermek ve iki sektöre sosyal ve ekonomik açıdan toparlanma planında merkezi bir rol verilmesini sağlamak için eşsiz bir fırsat sunuyor. COVID-19 salgınının sonuçları.

Flaman Turizm Bakanı Zuhal Demir, "Koronavirüs ile ilgili küresel gelişmeler ışığında, UNWTO Dünya Gastronomi Turizmi Forumu'nun ertelenmesi tek uygun karardır" dedi. "Kamu sağlığı ve turizm ve gastronomi sektörlerini desteklemek, her zamankinden daha güçlü bir şekilde geri dönebilmek ve Kasım ayının başında bir kez daha Flaman gastronomisine dikkat çekmesini sağlamak için önceliklerimizdir."

"UNWTO'nun 'Bugün evde kal, yarın seyahat edebilelim' sloganı gerçek oluyor. COVID-19 pandemisi tarafından ertelendi, ancak kaybedilmedi, "diye ekliyor Bruges'in Turizm Aldermanı Philip Pierins. "Turizmin son derece esnek bir sektör olduğu bir kez daha kanıtlandı. Ayrıca artık hibrit bir format geliştirme ve Bruges'in dijitalleşme konusundaki özel yeteneklerini gösterme şansımız var."

Belediye Başkanı Dirk De Fauw şunları ekliyor: "Konferansa dünyanın her köşesinden katılımcılar gelecek. Brugge'de yaklaşık 150 katılımcıyı umuyoruz. Diğer konuklar çevrimiçi olarak katılabilecek. Bu, daha da büyük bir kitleye ulaşmamızı sağlıyor. Ayrıca Bruges'in en iyi parçalarını sergilememizi sağlayacağız.Ardından, umarım daha sonraki bir tarihte aileleriyle birlikte Bruges'e gelebilirler.Mükemmel toplantı ve konferans olarak güçlü, uluslararası itibarımızı da güçlendireceğiz. hedef. "

UNWTO Gastronomi Turizmi Dünya Forumu, her yıl Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ve Basque Culinary Center (BCC) tarafından düzenlenmektedir. Bruges, 2021'de etkinliğe ev sahipliği yapıyor. UNWTO Forumu, EventFlanders'ın bir girişiminin sonucu olarak Flanders'a geliyor. EventFlanders 2016 yılında kuruldu. Flaman etkinliklerini daha yüksek (uluslararası) bir düzeye taşımak ve diğer uluslararası etkinlik fırsatlarını araştırmak için tasarlanmış özel bir birimdir. EventFlanders, VisitFlanders'ın kanatları altında çalışır, ancak Dışişleri Bakanlığı, Kültür, Gençlik ve Medya ve Spor Flanders Departmanı tarafından desteklenir.

Manşetler

Efes Antik Kenti'nde Gece Müzeciliği konserlerinin ilki başlıyor
Fed, faizi yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti
AB’nin sınır kontrolü kararı: Vize bile yetmeyebilir
Swiss Days İstanbul'da 'Gelecekteki Yolunuzu Tasarlayın'
İstanbul-Ankara arasına daha hızlı tren geliyor
The Times'ın en iyi plaj tatili listesinde Fethiye yer aldı
Corendon Airlines, İstanbul Kürek Festivali'ne destek veriyor
Hititlerden mağarası koah’a şifa olacak
Samsun’un en büyük tatil köyü geliyor
Ünlü hamburger devi BurgerFi iflas bayrağını çekti