UNWTO, 2022'nin En İyi Turizm Köylerini açıkladı

Ödül, turizmi kalkınmanın itici gücü ve iş ve gelir için yeni fırsatlar olarak benimseyen, aynı zamanda topluluk temelli değerleri ve ürünleri koruyan ve teşvik eden kırsal destinasyonları tanıyor.

MADRİD- Dünyanın dört bir yanından otuz iki destinasyon, Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından 57 UNWTO Üye Devleti tarafından değerlendirilmek üzere öne sürülen 136 köy arasından 2022'nin En İyi Turizm Köyleri olarak seçildi.Ödül, turizmi kalkınmanın itici gücü ve iş ve gelir için yeni fırsatlar olarak benimseyen, aynı zamanda topluluk temelli değerleri ve ürünleri koruyan ve teşvik eden kırsal destinasyonları tanıyor.

Zell am See, Avusturya, UNWTO'nun 2022 için En İyi Turizm Köylerinden biri seçildi. Türkiye'den Ödemiş"e bağlı Biri Köyü listeye girdi.


Köyler, dokuz alanı kapsayan bir dizi kritere göre değerlendirildi: kültürel ve doğal kaynaklar; kültürel kaynakların tanıtımı ve korunması; ekonomik sürdürülebilirlik; sosyal sürdürülebilirlik; Çevresel sürdürülebilirlik; turizm gelişimi ve değer zinciri entegrasyonu; turizmin yönetişimi ve önceliklendirilmesi; altyapı ve bağlantı; ve sağlık, emniyet ve güvenlik.

UNWTO Kırsal Kalkınma için Turizm Programı'nın amiral gemisi projesi olan En İyi Turizm Köyleri girişimi üç sütundan oluşur: UNWTO'nun En İyi Turizm Köyleri; UNWTO Yükseltme Programına Göre En İyi Turizm Köyleri; ve UNWTO Global Network tarafından En İyi Turizm Köyleri.

Tanıma kriterlerini tam olarak karşılamayan köylere fayda sağlayan Yükseltme Programına yirmi köy girecek. UNWTO ve ortaklarından, değerlendirme sürecinde boşluk olarak tanımlanan alanların unsurlarını iyileştirme konusunda destek alacaklardır.

52 köyün tamamı, 2021'de oluşturulan ve beş kıtadan toplam 115 köyü bir araya getiren UNWTO En İyi Turizm Köyleri Küresel Ağının bir parçası olacak. Ağ, yerinde ve çevrimiçi eğitim, iyi uygulamaların paylaşılması ve uluslararası marka tanınırlığı ve bilinirliği dahil olmak üzere bir dizi avantaj sağlar.

UNWTO 2022'ye Göre En İyi Turizm Köyleri Listesi
Zell am See, Austria
Wagrain, Austria
Puqueldón, Chile
Dazhai, China
Jingzhu, China
Choachí, Colombia
Aguarico, Ecuador
Angochagua, Ecuador
Choke Mountains Ecovillage, Ethiopia
Mestia, Georgia
Kfar Kama, Israel
Sauris-Zahre, Italy
Isola del Giglio, Italy
Umm Qais, Jordan
Creel, Mexico
El Fuerte, Mexico
Ksar Elkhorbat, Morocco
Moulay Bouzerktoune, Morocco
Lamas, Peru
Raqchi, Peru
Castelo Novo, Portugal
Pyeongsa-ri, South Korea
Rasinari, Romania
AlUla Old Town, Saudi Arabia
Bohinj, Slovenia
Rupit, Spain
Alquézar, Spain
Guadalupe, Spain
Murten, Switzerland
Andermatt, Switzerland
Birgi, Turkey
Thái Hải, Vietnam

Manşetler

Efes Antik Kenti'nde Gece Müzeciliği konserlerinin ilki başlıyor
Fed, faizi yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti
AB’nin sınır kontrolü kararı: Vize bile yetmeyebilir
Swiss Days İstanbul'da 'Gelecekteki Yolunuzu Tasarlayın'
İstanbul-Ankara arasına daha hızlı tren geliyor
The Times'ın en iyi plaj tatili listesinde Fethiye yer aldı
Corendon Airlines, İstanbul Kürek Festivali'ne destek veriyor
Hititlerden mağarası koah’a şifa olacak
Samsun’un en büyük tatil köyü geliyor
Ünlü hamburger devi BurgerFi iflas bayrağını çekti