Uçakta uyuyan yolcu soyuldu

THY Dubai Müdürü Emre İsmailoğlu, ‘’Çinli yolcuları uçaklara seçerek alıyoruz. Şüphelendiğimiz kişileri uçaklara almıyoruz’’

ÖZKAN ALTıNTAŞ-TÜRKIYE TURIZM
DUBAİ / BAE- 
Uzakdoğu ve Ortadoğu arasında sefer yapan uçaklara Çinli hırsız çeteleri dadandı. THY’nin İstanbul-Dubai seferini yapan uçakta bulunan Adana EPC Hastanesi yöneticisi Dilek Yazıcı, 5 saatlik yolculukta yorgunluktan uyuyunca çantasında bulunan paraları ve kıymetli eşyaları çalındı. Uçaktan inip otele vardığında hırsızlığı farkeden Dilek Yazıcı, THY yetkililerine mail yoluyla başvurararak “Uçakta kamera varsa yakalanır” diye umutlandı. Ancak THY’nin Dubai Müdürü Emre İsmailoğlu “Bunlar Çinli çeteler. Geçenlerde birini yakalatıp mahkemeye verip tutuklattık” diyerek hırsızlıkla ilgileneceğini söyledi.

VALİZİNİ KABİN BAĞAJINA KOYMUŞTU
Dubai’de düzenlenene IMTEC Sağlık Fuarı’na katılmak üzere 7 Ekim’de THY’nin İstanbul-Dubai seferini yapan uçağına binen Dilek Yazıcı, kıymetli eşyalarınnın bir bölümün yanındaki küçük el çantasına koydu. THY uçuş personelinin uyarısı üzerine içinde cüzdanı ve ziynet eşyaları bulunan çantasını kabindeki bagaja koymak zorunda kaldı. Daha sonra ise 5 saatlik yolculuğun yorgunluğu ile uyuya kaldı. Ancak ondan sonrasını hatırlamıyor.

THY GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE MAİL ATTı
Uçaktan indikten sora Dubai’de otele yerleşen Dilek Yazıcı, valizini açtığında soyulduğunu anladı. Cüzdanındaki 1000 doların alındığın ancak Türk lirasına dokunulmadığını gördü. Biraz daha araştırdığında ziynet eşyalarının da alınmış olduğunu anladı. Başından aşağı kaynar sular dökülmüş gibi olan Dilek Yazıcı, mail yoluyla THY Genel Müdürlüğü’ne başvurarak bulunarak cüzdanındaki küpeleri ile yaklaşık bin dolarının çalındığını bildirdi.

ÇİNLİ ÇETELERİN YENİ MEKANI UÇAKLAR
Dubai’de IMTEC Sağlık Turizmi Fuarı’na katılan Dilek Yazıcı, fuarda Türkiye standlarını gezmeye gelen THY’nin Dubai Müdürü Emre İsmailoğlu’na olayı anlattı. THY Müdürü İsmailoğlu, Uzakdoğu ve Ortadoğu arasında sefer yapan uçaklarda Çinli hırsızların bu gibi olaylarının giderek arttığını belirterek ‘Geçenlerde Emirates ve Singapur Havayollarında aynı şekilde hırsızlar yakalandı. THY uçaklarında hırsızlık yapan bazı Çinlileri yakalattık.
Çinli yolcuları artık uçaklara seçerek alıyoruz. Şüphelendiğimiz kişileri de uçaklara almıyoruz. Sizin olayınızla ilgili soruşturma yapacağız. Bize THY Genel müdürlüğüne yaptığınız başvuru maili gönderin” dedi. 

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası