Tuzla'daTemalı Park açılacak

Eyüp'teki Vialand'ı açan VIA Properties İcra Kurulu Başkanı Tayfun Döşkaya 2inci Temalı Parkı Tuzla'da açacaklarını söyledi.

İSTANBUL - İstanbul Eyüp'teki Vialand'ın iki ayda istedikleri hedeflere ulaştığını söyleyen VIA Properties İcra Kurulu Başkanı Tayfun Döşkaya 2’inci Temalı Parkı Tuzla'da açacaklarını söyledi.
2015’te tamamlanması planlanan 250 milyon dolarlık Tuzla Marina projesi hakkında bilgi veren VIA Properties İcra Kurulu Başkanı Tayfun Döşkaya, grup olarak karma projelere önem verdiklerini belirtti. Döşkaya, “Via Properties Gürsoy Yatırım Ortaklığı olarak biz genelde karma projeleri hayata geçiriyoruz. Şehrin sosyal hayatına katkı sağlayacak bir bütün teşkil edecek projeler üzerinde çalışıyoruz. Vialand, Via Venezia, Viaport her biri kendi içinde özel ve farklı projelerdir” dedi.



BİRKAÇ TEMALI PARK HİÇ DE ÇOK DEĞİL

İstanbul’da daha çok temalı park yapılmasını olumlu karşıladığını ifade eden Döşkaya, “Biz bu anlamda öncü olduk. İstanbul artık 20 milyona dayanmış nüfusuyla adeta bir ülke. Dolayısıyla artık böyle bir kent için birkaç temalı park hiç de çok değil. Hatta iki parkın önümüzdeki dönemde böyle bir şehre az geleceğini düşünüyorum” dedi.

250 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
Tayfun Döşkaya, yeni projeleri hakkında şunları söyledi:
“Tuzla’da da marina, otel, AVM, park gibi bölümlerin olduğu yine bir karma projeye başladık. Bu da yine temalı park olacak. 2015’te bitirmeyi planlıyoruz. Yaklaşık 250 milyon dolarlık bir yatırım olacak. Vialand’a göre daha farklı ve daha büyük olacak. Burada 750 yat bağlama kapasitesine sahip bir marina, 150 odalı bir lüks butik otel, yürüyüş alanları, yelken kulübü, AVM gibi pek çok birim yer alacak. Tuzla’daki temalı parkta yer alacak otel için uluslararası otel markaları ile görüşmelerimiz sürüyor. Marka değerimizi bir adım öne taşıyacak otel markaları ile çalışmak istiyoruz”



57 BİN KİŞİYİ AĞIRLADIK

Eyüp’te kapılarını açan Vialand’ın iki aylık performansı da değerlendiren Tayfun Döşkaya, “Vialand kapısını 26 Mayıs 2013 tarihi itibariyle ziyaretçilerine açtı. Yaklaşık 2 ay içerisinde AVM olarak günlük ortalama 57 bin kişiyi ağırladık. Parka baktığınız zaman da parkta hafta içi 2000-2500, hafta sonu 3500-4000 civarında ziyaretçi kabul ettiğimiz görülüyor” dedi.
Hafta içinde ziyaretçilerin yüzde 60’a yakınının yabancı misafirlerden yüzde 40’ının ise yerli misafirlerden oluştuğunu belirten Döşkaya, “Hafta sonlarında ise bu tablo tam tersi oluyor. İki aylık sürede öngörü ve hedeflerimizde yanılmadığımızı gördük. Bundan sonra da giriş sayısı giderek artacaktır. Biz lokal değil kendimizi uluslar arası bir park olarak tanımlıyoruz. dedi.

MAĞAZA DOLULUĞU % 92
Döşkaya, misafir memnuyetinin son derece yüksek olduğunu belirterek: “Özellikle AVM’de mağaza doluluk oranımız çok yüksek. 26 Mayıs’ta yüzde 85 doluluk ile açıldık ki bu çok sevindirici bir oran. Şu an baktığımızda ise mağaza doluluğumuzun yüzde 92 olduğunu görüyoruz” dedi.



‘NEFES KESEN’ LSM COASTER DÜNYA 4’ÜNCÜSÜ
Döşkaya Vialand’da yaklaşık 25 tane oyuncak bulunduğunu ve 23 tanesinin aktif bir şekilde faaliyette bulunduğunu söyledi. İkisinin yapımının sürdüğünü belirten Döşkaya, birisinin İstanbul’un fethinin canlandırılacak Fatih Parkı olduğunu söyledi. Yaklaşık 4 bin metrekare kapalı alan içerisinde bulunduğunu ve 110 tane robotun yer aldığını söyleyen Döşkaya şöyle devam etti.
“Bu robotların 80 tanesi hareketli, 30 tanesi sabittir. Özel teması ile insanları geçmişe götürürken de eğlendiren bir atraksiyondur. Ağustos’un ortasında açmayı planladığımız bu bölüm ses getirecek bir oyuncak olacaktır. Ayrıca ‘Nefes Kesen’ dediğimiz LSM Coaster, yaklaşık 20 gün önce CNN International’in açıkladığına göre dünyanın 4. en çok tercih edilen Coaster’i seçildi. Bu Türkiye açısından çok önemlidir. Dünyada Roller Coster’lere binmeyi hobi edinmiş çok önemli bir kitle bulunuyor. Yola çıktığımızda Vialand markasının Türkiye turizmine önemli bir katkı sağlayacağını söylemiştik. CNN International gibi izlenme oranı çok yüksek bir televizyon kanalının bizim LSM Coaster’imizi 4. seçmesi bizim marka bilinirliğimizin üst seviyeye taşınmasında son derece etkili olacaktır diye düşünüyorum.”



250 ODALI OTELİ İŞLETECEKLER

Tayfun Döşkaya, Vialand’da 2014’te hizmete açılacak 250 odalı otel için ise şunları anlattı.
“Çocuklara yönelik özel odalar ve aile odaları bulunacak. Klozetinden banyo küvetine her şey çocuklar için özel olacak. Otel için herhangi bir otel markası ile anlaşmayı düşünmüyoruz. Dünyadaki örneklere baktığımızda ana marka olan Vialanda markasının önde olması önemlidir. Otelin adı Vialand Tema Otel olacak. İşletmesini de bünyedeki Vialand Otelcilik A.Ş. ile yapacağız.”

DUBAİ’NİN ALIŞVERİŞ POTANSİYELİNİ ÇEKEBİLİRİZ
Vialand’ın pazar yelpazesini değerlendiren Tayfun Döşkaya şöyle devam etti: “Öncelikli pazarlarımız ise Ortadoğu, Körfez ve Balkanlar. Ancak Amerika ve Avrupa’dan da ziyaretçi alıyoruz. Özellikle Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen turistlerin birinci öncelikleri gezmek, görmek, daha sonra da alışveriş yapmak. Alışverişe eğlenceyi de kattığınız zaman bir cazibe merkezi haline geliyorsunuz. Alışverişte aslında Türkiye’nin yakın coğrafyasında hak ettiği payı aldığını söyleyemeyiz. Bugüne kadar pazarda en büyük payı Ortadoğu’da Dubai alıyor. Ama özellikle Shoppingfest benzeri organizasyonların da yardımıyla İstanbul buradan daha çok pay almaya başladı. Bir de böyle özel temalı konseptler hayata geçince Dubai’deki büyük potansiyelin önemli bölümünü Türkiye’ye çekmiş oluruz. Dolayısıyla bunun için de sadece Vialand ile bu zor, başka yatırımlar da gereklidir”

TUR OPERATÖRLERİ İLE GÖRÜŞÜYORUZ
İstanbul’un marka şehir olduğunu belirten Döşkaya, şunları anlattı: “Marka şehir olmanız için turizmi çeşitlendirmeniz lazım. Eğitimle, sağlık turizmiyle, alışverişle, eğlenceyle İstanbul’un bir bütün olarak pazarlanması gerekiyor. Tur operatörleri ile önümüzdeki yıllar için ciddi anlaşmalar yapıyoruz, onların kataloglarında yer alıyoruz. Geçtiğimiz günlerde tur operatörleri ile çok ciddi toplantılarımız oldu. Tur operatörleri İstanbul için program yapmakta zorlanıyor. Dolayısıyla temalı parklar İstanbul’un turistik pazarlanmasında çok önemli bir rol ve işleve sahip olacak.”

Manşetler

WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler
Taş Devri'ne ait şaşırtıcı ritüellerin izleri bulundu