Türsab Marmaris Başkanı umutlu

TÜRSAB Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, önümüzdeki turizm sezonundan umutlu olduğunu söyledi.

MARMARİS- Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, önümüzdeki turizm sezonundan umutlu olduğunu söyledi.

ÇIPRAS ILE BATı YAKASı KARDEŞLIĞI DAHA PEKIŞECEK
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, önümüzdeki turizm sezonundan umutlu olduğunu söyledi. Yunanistan'da yeni göreve gelen Başbakan Aleksis Çipras ile batı yakası kardeşliğinin daha da pekişeceğini savundu.

KİMSE UMUTSUZLUĞA KAPILMASIN
TÜRSAB Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, yaklaşan bahar mevsimi öncesi turizm sezonuyla ilgili açıklamalar yaptı. Ortadoğu'daki politik ve ekonomik olayların durulmaması, Ukrayna ile Suriye'de süren olaylar nedeniyle kimsenin umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini belirten Özbozdağ şöyle konuştu:
"Şu andaki verilere baktığımız zaman Avrupa ve Ortadoğu'daki politik ve ekonomik olaylar yüzünden turizm eksi görünüyor. Fakat ben umutsuz değilim. Ukrayna ve Suriye'deki olaylar ile Avrupa'daki ekonomik kriz mutlaka bizi de etkileyecektir. Özellikle Rusya'da Ruble'nin Dolar karşısında değer kaybetmesi en çok konuşulan konulardan bir tanesi. Fakat dediğim gibi ben umutluyum. Çünkü öncelikli olarak yaza kadar mutlaka Rusya ekonomisini toparlayacaktır.

MARMARİS BÖLGESİNDE 200 BİN RUS POTANSİYELİMİZ VAR
Bizim Marmaris ve çevresinde Rusya açısından 200 bin civarında bir potansiyelimiz var. Rusya, İngiltere'den sonra ikinci büyük destinasyon. Bölge olarak bu olumsuzluklardan en az etkilenen destinasyonuz. Umutsuz olmak için çok erken. Ben sektör içerisinde 1985 yılından beri çok olaylar yaşadım. Umutsuz değilim ama şu da bir gerçek ki turizm barış ve güven ikliminde yeşerir ve gelişir. Her şeyden önce bizim gerek ülke içinde ve gerekse çevremizde barış ve güvene ihtiyacımız var. Bu konuda da herkes üzerine düşen görevi yapmalı diye düşünüyorum."

YENİ YÖNETİM BİZİ OLUMLU ETKİLER'
Komşu Yunanistan'daki seçimleri de değerlendiren İsmail Özbozdağ sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biliyorsunuz yıllardan bu yana Yunanistan'da ekonomik bir bunalım var ve dibe vurmuşlardı. Çıkış arayışı içindeyken Radikal Sol İttifak (SYRİZA) lideri Aleksis Çipras'ı, son ümit olarak gördüler. Umarım bu dönemde bu ekonomik sıkıntıları bir an önce atlatırlar. Şu andaki yeni yönetim bizi aslında olumlu etkiler. Sonuçta biz Yunan halkıyla özellikle batı yakasında kardeş gibiyiz. Müzikten yemeğe kadar her konuda bileşenlerimiz var. Ben oradaki hareketlerin mutlaka Türkiye'de de pozitif anlamda etki yapacağını düşünüyorum." - Muğla
 

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler