Türkmenistan'da turizm atağı

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ile görüşmesinde Türkmen iş adamlarının İssık-Göl bölgesinde beş yıldızlı bir otel kuracaklarını açıkladı.

ISSIK- Türkmenistan Cumhurbaşkanı İssık-Göl bölgesinde beş yıldızlı bir otel kuracaklarını açıkladı Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov Çarşamba günü Kırgızistan Cumhurbaşkanının Ala-Archa devlet konutunda Almazbek Atambayev ile görüşmesinde Türkmen iş adamlarının İssık-Göl bölgesinde beş yıldızlı bir otel kuracaklarını açıkladı.

Gurbanguli “Bizim Balkan ilimiz İssık-Göl ili ile işbirliği anlaşması imzaladı. Ben iş adamlarımız konseyi Başkanına talimat veriyorum. O İssık-Gölü inceleyecek ve eğer siz bize izin verirseniz biz burada sizin ve bizim misafirlerimiz için beş yıldızlı bir dinlenme oteli inşaat edeceğiz” dedi.
Berdimuhammedov Kırgız temsilcilerini Türkmen Milli Parkı Alazar'ı ziyaret etmelerini, yerel mimari ve manzaralarla donatılmış sağlık ve tatil tesisleri ile tanışmalarını teklif etti.
Türkmen lider Atambayev’a İssık-Göl bölgesine ziyaret ederek Kırgızistan'da turizm sektörünün potansiyeli ile yerinde tanışma teklifi için teşekkür etti.
İki ülke cumhurbaşkanları arasındaki görüşmeler sonucunda 15 işbirliği belgesi imzaland
 

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası