Türkler Yunan adalarına, Yunanlılar Türkiye’ye…

Çeşme'ye yakınında Sakız Adası'nda Yunanlılar yaşayanlar alışveriş için Türkiye’ye akın ediyor. Alaçatı Pazarı Sakız Adası’nda yaşayan Yunanlıların gözdesi oldu.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
ALAÇATI -
Kapıda vize kolaylığı sonrası Türk turistler Yunan adalarına akın ederken, Türkiye’ye yakın bulunan Yunan adalarında yaşayanlar ise alışveriş için Türkiye’ye akın ediyor. Özellikle Cumartesi günleri kurulan Alaçatı Pazarı Sakız Adası’nda yaşayan Yunanlıların gözdesi oldu.
Yunanlı turistler pazarda satılan dünya markası ihraç fazlası giyim eşyaları ile tekstil malzemelerine ilgi gösteriyorlar. Ayrıca Çeşme köylerinden gelen taze sebze ve ot gibi gıdea ürünleri de Yunanlı turistler tarafından satın alınıyor.
Yunan adaları ile Türkiye saühillerinin çetik gücünü coğrafi yakınlık ve ulaşım kolaylığı oluşturuyor. Ege Bölgesi'nden yaşayanlar için Yunan adalarına ulaşım kolay oluyor. Bu durum, adaları hem kısa süreli kaçamak hem de uzun tatil seçenekleri arasında ön plana çıkarıyor.

TÜRKİYE’YE 20 DAKİKA DA GELİYORLAR
Pazarda dolaşan Yunanlı turistler “Alışveriş yanında sağlık gibi sorunlarımızı da Türkiye’de gideriyoruz. Atina’da hastaneye 5-6 saatte gideceğimize Türkiye’ye feribotla 20 dakikada ulaşıyoruz. Sakız’dc Türkiye ile birlikte yaşıyoruz” şeklinde konuştular. Sabah feribotla gelen Yuncanlı turistler akşama kadar pazarın, Çeşme ve Alaçatı’nın tadının çıkarıyor. Akşam üzeri geri dönüyorlar.



KÖY GEZİLERİ
Öte yandan Türk turistler sabah feribotuyla 45 euro ödeyerek Sakız Adası’na gidiyor ve kapıda 80 euro vize parası ödüyorlar. Ada’da ya günü birlik ya da birkaç gün kalıyorlar. İstayen tura katılıyor. İsteyen ise günlük 65 euro ödeyerek otomobil kiralıyor.
Evlerin dekorasyonu nedeniyle "boyalı köy" veya tarımla uğraşılmasından dolayı ''sakız ağacı köyü'' olarak da biliniyor. Pirgi Köyü'ndeki evler çoğunlukla farklı şekillerde siyah-beyaz dekoratif motiflerden oluşuyor ve oldukça ilgi çekici bir görüntü oluşturan Pirgi köyünü geziyorlar. Dcaha sonra evlerinin mimarisinde taş işçiliği kullanılan ve labirent gibi dar sokakları ile Mesta Köyü’nü dolaşıyorlar. Armolia Köyü’nde sakız ağaçları arasında geziyorlar. Olimpi ve Lagada köylerinde otelde konaklamak isterlerse taverna gecesini yaşıyorlar. Günü birlik gezi ise sahilde Dolfin restoranda balık menülü Sakız rakısını içerek günü tamamlıyorlar.

Manşetler

Sıfır Atık, ekonomiye185 milyar TL geri kazandırdı
Hileli gıdalar anlık paylaşılacak... Tüketicilere sistemi açılıyor!
İzmir, Çeşme ve Kuşadası'na kruvaziyerle 744 bin yolcu geldi
Yorgancılar'dan 'körfez' çıkışı: İzmir körfezi değil, İzmir gölü
Türk basınının ‘kalitesi’: Güneri Cıvaoğlu vefat etti
Bentour'a yeni Kontrat & Yield Direktörü
Şişecam dünyanin en hafif cam viski şişesini üretti
Tokalaşma anıtı ve yazıtı 5 bin ziyaretçiyi ağırladı
AB'den Facebook'a 102 milyon dolarlık şifre cezası
Fettah Tamince: Tersane İstanbul 1.3 milyar doları aşacak