Türkiye‘nin ilk metabolik bebeği

Doç. Dr Alper Çelik tarafından ameliyat edilen şeker hastası Fatma Akar Güven'in dünyaya getirdiği Yiğit Ali, "Türkiye'nin ilk metabolik bebeği" unvanını aldı.

İSTANBUL- Yakalandığı şeker hastalığı sonrası geçirdiği Doç. Dr Alper Çelik tarafından yapılan metabolik cerrahi operasyonu ile hastalığı atlatan Fatma Akar Güven'in dünyaya getirdiği Yiğit Ali, "Türkiye'nin ilk metabolik bebeği" unvanını aldı. Manisa'da genç yaşta evlenen ve 20 yaşında annelik sevinci yaşayan 28 yaşındaki Güven, şeker hastalığı tanısının gebelik sırasında konulduğunu, insülin tedavisine başladıktan sonra 4 kilogram ağırlığında sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdiğini söyledi.

DÜNYADAKİ İLK METABOLİK BEBEK
Ameliyatı yapan Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Doç. Dr. Alper Çelik kan şekeri çok yüksek olan Güven'in, organ hasarı aşamasında olmayan bir diyabet hastası konumunda bulunduğunu belirterek "Yiğit Ali, Türkiye'nin ilk metabolik bebeği" dedi. Dr. Çelik, "Obezite ameliyatı yaptığımız ve sonra sağlıklı gebelik yaşayan hastalarımız oldu. Metabolik cerrahide bulunduğumuz ve ciddi kilo problemi olmaya hastamızda ilk defa sağlıklı gebelik oldu. Yiğit Ali sanırım dünyadaki ilk metabolik bebek" dedi.

KAN ŞEKERI DEĞERIM 200’ÜN ÜZERINDE SEYREDIYORDU
Gebelik sonrasında insülin kullanmaya devam ettiğini ancak 26 yaşına geldiğinde görme problemleri, el ve ayaklarında şişme, uyuşma ve yanmanın yanı sıra ayaklarında oluşan yaralarla karşılaştığını anlatan Güven, "Bu sıkıntıların beraberinde karaciğer yağlanması, kan yağı oranlarında yükseklik oluştu. O dönemlerde iki ilaç ve iki farklı insülin kullanmama rağmen kan şekeri değerim 200’ün üzerinde seyrediyordu" dedi.

DR.ALPER ÇELIK AMELAYET ETTİ, SONRA HAMİLE KALDIM
Ailesinde şeker hastalarının bulunduğunu belirten Güven şunları anlattı: "Kilolu biri de değildim. Kilo verdikçe hastalığım daha da ilerledi. Her şeyi denedim ama durum daha da kötüleşti. Televizyon programında Dr.Alper Çelik’i gördüm.yanına gittiğimde ameliyata uygun olduğumu söyledi. Ancak en az 1,5 sene hamile kalamayacağımı söyledi. 8 yaşında bir kızım var. Hastalığımın son 3 yılında çok istememize rağmen çocuğumuz olmadı. Çocuğumun olmamasının nedeni ise yüksek miktardaki şeker ve karaciğerimdeki yağlanma olarak belirlendi. Ameliyattan sonra vücutta ister istemez bir temizlenme oldu ve bir dönem sonra hamile kaldım.Dr Alper 'kesinlikle gebelik yok' demişti. Ama Allah'ın vergisi. Bize de sürpriz oldu. Çok şükür bebeğim sağlıklı doğdu. Oğlumuzun adını Yiğit Ali koyduk."  

THTDC

Manşetler

Antalya Turizm Fuarı’nda Kemer turizmi farklı tanıtıldı
Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
Antalya bisiklet turizminde cazibe merkezi haline gelecek
Hollanda ünlü kalp cerrahi Türk’ü 100 yaşında kaybetti
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak