Türkiye sağlık turizmi Almati'de

GHTC desteğiyle Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC işbirliğinde Kazakistanlı 200 katılımcı ve Türkiye’nin önemli sağlık turizmcileri buluştu

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
ALMATİ/KAZAKISTAN-
-Almati Intercontinental Oteli’nde Dünya Sağlık Turizm Konseyi-GHTC desteğiyle Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC işbirliğinde Kazakistanlı 200 katılımcı ve Türkiye’nin önemli sağlık turizmcileri buluştu. Barkovizyon eşliğinde Türkiye’nin sağlık turizmine ilişkin gösterilen film büyük beğeni topladı.



ANNENİN MUTLULUK GÖZYAŞLARI

THTDC Kazakistan Temsilcisi Khalida Sadykova’nın sunumundan sonra bir annenin anlatımıyla duygusal anlar yaşandı. Anne bir kazada kolları kopan ve Türkiye’de tedavisi yapılan kızına yapılan iyiliğe teşekkür etti. Gözleridolu dolu olan anne  kızının Türkiye’ye götürülerek THTDC tarafından ücretsiz tedavi ettirildiğini belirterek “Türkiye’deki tedavi edilmeseydi ve THTDC olmasaydı bu gün kızıma kavuşamayacaktım. Türkiye’ye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.





ÖNEMLİ KATILIM

Toplantıya Türkiye'nin Almati Başkonsolosu Suphi Atan, Kültür ve Turizm Müşaviri Nilgün Kılıçarslan, Ticari Ateşe Osman Elgün, Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Alev Aydın, Azerbaycan Turizm Konseyi Başkanı Ruslan Guliyev, GHTC Başkanı Emin Çakmak, GHTC Genel Sekreteri Yunus Gürkan, GHTC Kazakistan temsilcisi  Khalida Sadykova. Basın danışmanı Özkan Altıntaş katıldı. 
Kazakistanlı yaklaşık 200 sağlık turizmi yapan kuruluşların yöneticilerinin katıldığı “Medical Turizm B2B Workshop”a Türkiye’den gelen Acıbadem Hastanesi, Ankara Ticaret Odası-ATO, Birincieye Hospital, Bosphorus Med, Ethica Sağlık Grubu, Güven Hastanesi, Kent Hospital, Korel Thermal Resort Clinic&Spa, Lokman Hekim, Medicabil Hospital Bursa, MedicalPark, Medicana, Medline Adana, NeoLife, Pam Thermal Hotel, Nobel Pamukkale Medical Center, Romatem gibi sağlık turizmi kuruluşlarının temsilcileriyer aldı.



SUPHİ ATAN: TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNDE DÜNYANIN ÇEKİM MERKEZİDİR

Toplantıya katılan Türkiye’nin Almati Başkonsolosu Suphi Atan, katılımcıların sağlıkla uğraştıkları için kutsal bir görev yaptıklarını söyledi. Atan, “Bir insan için vazgeçilmez olan sağlıkla uğraştığınız için ne kadar takdir edilseniz azdır. İnsan sağlığı için burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Suphi Atan, Türkiye’nin coğrafi konumu ve sağlıktaki uzman personeli yanında kaplıcalarıyla dünyanın çekim merkezi olmaya doğru hızla ilerlediğini belirterek “Dünya ülkelerinin Türkiye’nin sağlık hizmetine olan güveni arttı. Kazakistan’dan Türkiye’ye tedavi için giden hasta sayısı yüzde 17 artarak 15 bine yaklaştı”dedi.



EMİN ÇAKMAK: TÜRKİYE SAĞLK TURİZMİNDE ZİRVEYE İLERLİYOR

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC Kurucu Başkanı Emin Çakmak, KİHE 2015 Fuarı’nın Dünya Sağlık Turizm Konseyi desteğiyle düzenlendiğini söyledi. Türkiye’nin fuara ikinci kez katıldığını belirten Emin Çakmak, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nin 53 üyesi bulunduğunu ve Türkiye’nin kuruluşun dünya başkanlığını yürüttüğünü belirterek “Sağlık turizminde Türkiye dünyada ilk 5 ülke arasında yer alıyor. Türkiye’nin sağlık turizminin gelişmesinde Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Türk Hava Yolları’nın büyük desteği bulunuyor”dedi.



NİLGÜN KILIÇARSLAN: TÜRK TURİZMİNDE SAĞLIK TURİZMİ ÖNEM KAZANDI

Kültür ve Turizm Müşaviri Nilgün Kılıçarslan, Türkiye’nin dünya turizminde 6’cı sırada yer aldığını söyledi. 2023 hedefi 50 milyadrdolar gelir ve 50 milyon turist olduğunu belirterek turizmin Türkiye’de 12 aya yayılması için yen projeler geiştirildiğini belirtti. Sağlık turizmin turizmde giderek önem kazandığını belirterek kazakistan için Türkiye’nin önemli bir sağlık destinasyonu olması için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.



OSMAN ELGÜN: KAZAKİSTAN ORTA ASYA’NIN PARLAYAN YILDIZI

Ticari Ateşe Osman Elgün, Kazakistan’in Türkiye’nin ticarette önem verdiği hedef ülkelerden biri olduğunu belirterek sşunları söyledi:“ Kişi başına 13 bin dolarlık milli geliri ile Orta Asya’nın parlayan yıldızıdır. Ekonomi Bakanlığı tarafından sağlık turizminin geliştirlemis için destek veriliyor. Kazakistan’ın sağlık sektörü pazar gün geçtikçe gelişiyor ve bir çok Kazak vatandaşı yurtdışından sağlık hizmeti alıyor. Kazakistan’ın sağlık sektörüne ilişkin hacminin 0.5 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Halen sağlık kurullaşının yüzde 70’I devlet yüzde 30’u özel kuruluşlardır. Bir turizm şirketinin yaptığı araştırmaya göre hastaların yüzde 80’I geleneksel tıp yöntemlerinin kullanıldığı çin”e gitmeyi tercih ediyorlarb bunda kazakistan’a yakınlığı ve fiyatlarının uygunluğu etken oluyor. Kazakistan için sağlık turizminde en çok tercih edilen ülkeler sırasıyla Çin, Hindistan, Türkiye, Kore, İsrail, Almanya’dır. Türkiy sağlık turizminde Kazakistan için uygun destinasyon ve iyi fiyat avantajına sahiptir. Bu nedenle KİHE 2015 Fuarı Türkiye’den katılımcılar için önemlidir”
 

Manşetler