Türkiye ITB Berlin'de 3 bin m2

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Haluk Dursun ve Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal ITB Fuarı'na katılan turizmcilerin standlarını ziyaret etti.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
BERLIN- T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 4-8 Mart 2015 tarihleri arasında ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası‘nda fuarın en büyük ülke standı ile Türkiye’yi tanıtıyor. Hol 3.2’de 3.000 metrekare üzerinde kurulu olan Türkiye standı, bu sene Türk Hava Yolları’nın yanı sıra oteller, seyahat acenteleri, iller, birlikler, dernekler ve kalkınma ajansları ile 116 stand ve toplam 120 katılımcı ile deniz-kum-güneş konseptine ek olarak, ülkenin farklı bölgeleri ve turizm olanaklarını da gösteriyor.
2016 yılında Antalya’da düzenlenecek Expo Uluslararası Botanik Sergisi’ni tanıtmak amacıyla ülkemizin bitki örtüsünden oluşan toplam 83 ağaç ve 3185 adet çiçek, her destinasyon için ayrı tasarlanmış adacıklar ile standta yer alıyor





Türsab Başkanı Başaran Ulusoy, Genel Sekreter Çetin Gürcün, Sinan Haliç, Baki Özaslan ve üyeler fuara katıldı



Türsab Genel Başkan Adayı Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak, Türkiye sağlık turizmini tanıtmak üzere THTDC Genel Sekreteri Yunus Gürkan ile fuarda yer aldı

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı münasebetiyle anma köşesi tasarlanmış ve bu köşede fotoğraflar ile ziyaretçilere bilgi verilmektedir. Ayrıca “Dünya’nın En Büyük Müzesi Türkiye” projesi kapsamında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan fotoğraf sergisi de fuar ziyaretçilerine sunuluyor.. Hafta sonunda halka da açık olan standda canlı müzik, folklor dans gösterisi, cam üfleme, seramikçilik gibi Türk El Sanatlarının sunumlarının yanı sıra, Türkiye’nin misafirperverliğinin bir göstergesi olarak çay ve Türk kahvesi de ikram ediliyor.

Berlin Kültür Müşaviri Dr. Tahsin Yılmaz: Türkiye 2014 yılında %5,52’lik turist artışı yaşadı

ITB Türkiye her sene olduğu gibi 2014 senesinde de Alman turistlerin en çok tercih ettiği tatil ülkelerinden biri olmayı başardı. “Stiftung für Zukunftsfragen” adlı Alman araştırma kuruluşunun verilerine göre Türkiye, Avrupa’da en çok tercih edilen ülkeler sıralamasında 3. sırada yer almaktadır. 2014 senesinde tüm dünyadan ülkeye gelen turist sayısı bir önceki seneye göre %5,52’lik artışla 36.8 milyon olmuştur. Özellikle Alman turistlerin Türkiye tercihi bu artışa büyük katkı sağlamıştır. Geçtiğimiz sene toplamda 5.2 milyon Alman tatillerini Türkiye’de yapmışlardır. Bu bir önceki yıla göre %4,1’lik bir artışa tekabül etmektedir. Ortalama konaklama süresi ise 8 gecedir. 2014 yılında Türkiye’de tercih edilen destinasyonlar sırasıyla; 11.8 milyon turistle İstanbul, 11.5 milyon turistle Antalya, 3.2 milyonla Ege bölgesidir. Kapadokya, Karadeniz Bölgesi ile Orta ve Doğu Akdeniz kıyılarına olan ilgi de her sene düzenli olarak artmaktadır.



ALMANLAR 2015'TE DAHA ÇOK TATİL YAPACAK

Berlin Kültür Müşaviri Dr. Tahsin Yılmaz şöyle konuştu: “Sayıların önceki senelere oranla artmış olması elbette bizi memnun etmiştir. Bu artış aynı zamanda Türkiye’nin uluslararası turizm pazarındaki rekabet gücünü göstermektedir. Türkiye bir turizm ülkesi olarak çok önemli bir potansiyele sahiptir ve biz bu potansiyeli daha da güçlü bir şekilde turizme açmak için çalışmaktayız. Amacımız Türkiye’nin turizm alanında daha fazla gelişmesi ve ileri gitmesidir.” 2015’e bakış 2015 için tahminler oldukça iyimser. Türkiye bu yıl da ziyaretçi sayısını arttırarak yükseliş grafiğini sürdürmek istemektedir. Alman ziyaretçilerdeki beklenen artış, Almanların seyahat etme trendlerine paralel olarak gelişme gösterecektir. “FUR” adlı Alman araştırma kuruluşunun (FUR- Forschungsgemeinschaft) 2015 seyahat trendleri araştırmasına göre, Almanlar 2015 yılında daha çok tatil yapmayı ve daha çok para harcamayı planlıyor. Türkiye Almanlar için en sevilen destinasyonlardan biri olmanın yanında, sunduğu ürün çeşitliliği ve kalitesi ile fiyat - hizmet dengesi açısından en uygun Akdeniz ülkesidir. Türkiye kendisini sadece deniz-kum-güneş ve golf tatil destinasyonu olarak değil, tüm sene boyunca farklı türlerde özellikle de kültür/sanat ve aktif tatil imkanı sunan bir tatil ülkesi olarak konumlandırmak istiyor.



TÜRKİYE'NİN FARKLI YÖNLERİNİ TANITIYORUZ

Berlin Kültür Müşaviri Dr. Tahsin Yılmaz’a göre: “Golf sahaları ve harika sahilleri ile Antalya, alışveriş imkanları, kültür-sanat etkinlikleri ile şehir turizmi ile ünlenen İstanbul’un yanı sıra tarih ve kültürel çeşitliliğimiz sayesinde Türkiye, çok daha fazla alternatif sunmaktadır. Bunu da bu sene vurgulamak istiyoruz. Tatilcilerin dikkatlerini Türkiye’nin farklı yönlerine çekmenin yanında onlara tarihimizi, kültürümüzü, sanatımızı, zengin mutfağımızı ve insanlarımızın misafirperverliği ile geleneklerini ve değerlerini tanıtmak istiyoruz.”


ITB Berlinde Türk standının süslemelerini yapan Arasta Tanıtım sahibi Dr. Gönen Orhan, Özkan Altıntaş'a her segerinde bir yenilik yaptıklarını söyledi.

TURİZME ÇEŞİTLİLİK KATIYORUZ

Dr. Tahsin Yılmaz hedeflerini şu şekilde özetliyor: ‘Birçok Alman’ın Türkiye algısı ne yazık ki Türkiye gerçeği ile pek örtüşmemektedir. Bizim görevimiz bu algıyı pozitif yönde değiştirmektir. Turizmin bu açıdan da görülmesi gereklidir. Bunun ötesinde turistlerin ülkemizde kayak yapmak da dahil her türden tatil yapma olanağına sahip olduklarını göstermeliyiz. Ayrıca hala yeteri kadar tanınmamış bölgelerin turizme katılmasıyla turizm çeşitliliği de artacaktır. Bu amaçla bölgelerin alt yapıları süratle tamamlanmaktadır. Diğer bölgelerin yanında Ege Bölgesi’nin daha güçlü bir şekilde öne çıkarılması söz konusudur. Zira İzmir’in kuzey ve güney sahilleri boyunca yer alan Truva Antik Kenti, Bergama ve Efes gibi zengin tarihi ve kültürel mirasların tanıtılması önem arz etmektedir. ”
 

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler