Türkiye adına madalya alacak

2007 Almanya Bisiklet Şampiyonası'nda Türkiye adına yarışan Alman bisikletçi kız, kupa ve madalya töreni için ülkesine gitti.

Abdurrahman Büyükkeskin /Cihan


ANTALYA -2007 Almanya Bisiklet Şampiyonası'nda Türkiye adına yarışan Alman bisikletçi kız, kupa ve madalya töreni için ülkesine gitti.

6 yıl önce Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Herford şehrinde göçerek Antalya'nın Manavgat ilçesi Sorgun Mahallesi'ne yerleşen Doç.Dr. Horst-Petra Ottmann çiftinin veledrom bisiklet sporcusu kızları Dana Ottmann(19) Berlin Eyalet Başkanı Klaus Wowereit'ten Türkiye adına gümüş madalya alacak. 7 Aralık 2007 tarihinde saat 20.00'de yapılacak '2007 Almanya Bisiklet Şampiyonası' ödül töreni için Berlin'e uçan Dana, ikinci olduğunu şampiyonada Antalya Gençlik Spor İl Müdürlüğü sporcusu unvanı ile yarışmıştı.

 

5-6 Ocak tarihleri arası Kuzey Ren -Vestfalya Eyaleti Herford şehrinde yapılacak 2008 Almanya Bisiklet Şampiyonası'nda da Türkiye adına yarışacağını ifade eden Ottmann, 1 aylık şampiyona hazırlık çalışmasını doğup büyüdüğü Herford şehrinde yapacağını belirtti. Dana Ottmann, "Berlin Eyalet Başkanı Klaus Wowereit'in elinden alacağım gümüş madalyayı Antalya halkına ithaf ediyorum. 6 ay önce başvurumuzu yapmamıza rağmen yeğenim Jana Siekmann ile bir türlü Türk vatandaşlığına geçemedik. Ailemin ikamet adresi Manavgat'ta olduğu için yurtiçi ve yurtdışı bisiklet yarışlarına Antalya Gençlik Spor İl Müdürlüğü sporcusu unvanı ile yarışıyoruz. 2007 Almanya Bisiklet Şampiyonası'nda bizleri yalnız bırakmaması için Manavgatlıları Herford'a bekliyoruz." diye konuştu.

 

Öte yandan yüksek öğrenimini Türkiye'de yapmak istediğini ifade eden Alman bisikletçi Dana, Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) dil kursunu başarı ile tamamladı. Üniversiteyi Türkiye'de okumak için Herford Gesamtschule Friendenstal Lisesi'ni birincilikle bitirdiğini ifade eden Ottmann, hedefinin ise Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu olduğunu kaydetti.

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler