Türk Pegas'ın Rusya başarısı

Pegas'a bağlı havayolu şirketleri Pegas Fly ve NordWind, 2021 itibarıyla taşınan yolcu sayısında ilk kez Utair'i geride bırakmayı başardı.

MOSKOVA- Türk müteşebbis Ramazan Akpınar'ın 1994 yılında kurduğu, ağırlıklı olarak Rusya'da faaliyet gösteren Pegas Turistik, önemli bir başarıya imza attı. Pegas'a bağlı havayolu şirketleri Pegas Fly ve NordWind, 2021 itibarıyla taşınan yolcu sayısında ilk kez Utair'i geride bırakmayı başardı.

Konuyu haberleştiren Kommersant gazetesi, NordWind ve Ikar'ın (Pegas Fly) başarısında federal bölgelerden tatil beldelerine düzenlediği direkt uçuş seferlerin önemli rol oynadığını yazıyor.

Rosaviatsia'nın yayınladığı verilere göre iki şirketin taşıdığı toplam yolcu sayısı 7,6 milyona ulaşırken, Utair ise 7,1 milyonda kaldı.

Böylece Pegas Fly ve Nordwind birlikte Rusya'nın en çok yolcu taşıyan 6'ıncı havayolu şirketi konumuna yükseldi.

İlk beş şirket ise şu şekilde sıralanıyor:

1. Aeroflot - 21,4 milyon,

2. S7 - 17,8 milyon,

3. Pobeda - 14,3 milyon,

4. Rossiya - 9,9 milyon,

5. Uralskiye avialinii - 9,2 milyon.

28 yıldır Rusya pazarında en büyük tur operatörleri arasında yer alan Pegas Turistik, Ramazan Akpınar'a ait. Grup 2013 yılından bu yana havayolu taşımacılığı alanında da faaliyet gösteriyor.

Antalya'da 2013 yılı gelir vergisinde Ramazan Akpınar şehrin vergi rekortmeni olduğunda Akşam gazetesi şu bilgileri paylaşmıştı:

"İş hayatına babasının turist taşıdığı otobüste kardeşi Mehmet Akpınar'la birlikte, otobüsün arka kapısında tuttukları buzdolabında gazoz satarak başlayan, yabancı dil öğrenerek rehberlik yapan Ramazan ve Mehmet Akpınar kardeşler, 1994 yılında Ulusoy Grubu'na Rusya pazarına girme tekliflerinin reddedilmesi üzerine Moskova'da başladıkları tur operatörlüğünde, bu ülkenin en büyüklerinden biri haline geldi."

Manşetler

Endonezya, Cumhuriyet Bayramı'nın 79’cu yılını kutladı
Efes Antik Kenti'nde Gece Müzeciliği konserlerinin ilki başlıyor
Fed, faizi yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti
AB’nin sınır kontrolü kararı: Vize bile yetmeyebilir
Swiss Days İstanbul'da 'Gelecekteki Yolunuzu Tasarlayın'
İstanbul-Ankara arasına daha hızlı tren geliyor
The Times'ın en iyi plaj tatili listesinde Fethiye yer aldı
Corendon Airlines, İstanbul Kürek Festivali'ne destek veriyor
Hititlerden mağarası koah’a şifa olacak
Samsun’un en büyük tatil köyü geliyor