Turizmin temeli, hizmet alışverişi

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, turizmin hizmet alışverişine dayalı olmasından hizmet kalitesini yükseltmeye çalıştıklarını söyledi.

RİZE - Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, turizmin temelde hizmet alışverişine dayalı olmasından dolayı bu alanda gerçekleştirilecek faaliyetlerin kurallara uygun olmasının büyük önem taşıdığını ve sektördeki hizmet kalitesini yükseltmeye çalıştıklarını söyledi.

Rize'nin kültürel ve turizm değerlerinin tanıtımına yönelik 2007'de yapılan çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, 2007 yılı içinde Travel Turkey, EMİTT, İzmir Enternasyonal Fuarı gibi ulusal ve uluslararası fuarlara ve sivil toplum kuruluşlarının gerçekleştirdiği şenlik ve festivallere katıldıklarını belirtti. Fuar, şenlik ve festivallerde Rize'nin kültürel ve turizm değerlerinin tanıtımına yönelik faaliyetlerde bulunduklarını dile getiren Müdür Hocaoğlu, bu amaçla 25 bin adet harita, 11 bin 800 adet kitapçık, 6 bin adet tanıtım çantası ve 10 bin 500 adet CD'den oluşan tanıtım materyalleri hazırladıklarını dile getirdi.

 

Turizmin temelde hizmet alışverişine dayalı olmasından dolayı bu alanda gerçekleştirilecek faaliyetlerin kurallara uygun olmasının büyük önem taşıdığını ve sektördeki hizmet kalitesini yükseltmeye çalıştıklarını kaydeden Hocaoğlu şunları söyledi: "Turizm işletmeleri bünyesinde çalışan personele yönelik 'yaygın eğitim seminerleri' düzenledik. Ayrıca turizm mevzuatı, sosyal davranışlar, çevre sağlığı ve hijyen konularında bilgilendirmek amacıyla polis, jandarma, belediye zabıtası, enformasyon memuru, ticari taksi sürücüleri ve esnaflara yönelik eğitim seminerleri de verildi. Bütün bu çalışmalar sonucunda, Rize'de turizm yönünde büyük ilerlemeler ve kazanımlar elde edildi."

 

Manşetler

Antalya Turizm Fuarı’nda Kemer turizmi farklı tanıtıldı
Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
Antalya bisiklet turizminde cazibe merkezi haline gelecek
Hollanda ünlü kalp cerrahi Türk’ü 100 yaşında kaybetti
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak