Turizmin nitelikli eleman ihtiyacı

Samsun Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Nas, ülke ekonomisini kalkındıracak turizm sektörünün nitelikli elemana ihtiyacı olduğunu söyledi.

SAMSUN -Samsun Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Nas, hizmet sektörü içerisinde en önde gelen ve ülke ekonomisini kalkındıracak döviz girdisinde en büyük paya sahip olan turizm sektörünün nitelikli elemana ihtiyacı olduğunu söyledi.

2007-2008 eğitim-öğretim döneminde açılan Bafra Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ni ziyaretinde konuşan Nas, Türkiye'nin turizm açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirerek, "Ülkemizin ekonomik sıkıntılar yaşadığı dönemlerde hem dış açıkların giderilmesinde hem de işsizliğin azalmasında bu sektörün katkısı görülmüştür. Dolayısı ile bu sektördeki kazanımların devamlılığını istiyorsak nitelikli elemanlar yetiştirmeliyiz." dedi. Bafra Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin vereceği eğitimle başarılı olacağını dile getiren Nas, okul idaresinin 15 günde bir yaptıkları kaynaşma yemekleri ile güzel açılımlar yapacaklarına inandığını söyledi.

Manşetler

Yeşil gelecek için L'Étape Türkiiye ile pedallar çevrilecek
Turizmde Türk Bayraklı Gemilere İhtiyacımız Var!
TAV, Almatı Havalimanı'nda  Extime Lounge'u hizmete açtı
Galataport İstanbul, Cumhuriyeti kutlamaya hazırlanıyor
Kuşadası'nda Sokak Festivali coşkusu yaşandı
Kültür Yolu Festivali 2-10 Kasım'da Antalya ev sahipliği yapacak
43 dünya güzeline Kemer Turizm Destinasyonu tanıtıldı
Alman turistler Lyrbe antik kenti pedal çevirerek geziyor
TÜRSAB'ın araç plaka uygulaması tarihe karıştı
AB, sınır kontrolünde yeni elektronik sistemi (yine) erteledi